Krosoveru riepu testos uzvarējuši “Goodyear” un “Dunlop” 3

 

Foto: iAuto.lv

Artūrs Virbulis | 25.oktobris 2017 10:00

Vācijas Tehniskās apskates biedrības (GTÜ), Vācijas automobilistu kluba (ADAC) un citu kompetentu institūciju veiktajos šīs sezonas ziemas riepu testos paaugstinātas caurgājības automašīnām (krosoveriem) triumfēja “Goodyear” un “Dunlop” ražotāji. Visos testos šo ražotāju modeļi ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu.

GTÜ/ACE ziemas riepu testi
Krosoveru popularitāte Eiropā aug ļoti ātri, attiecīgi palielinās arī nepieciešamība pēc riepām, kas piemērotas šādām automašīnām. GTÜ kopā ar Eiropas auto klubu (ACE) veica šiem automobiļiem paredzētus riepu testus Vācijā, autodromā pie Hannoveres, un Zviedrijas ziemeļos – Lapzemē. Testos tika izmantota automašīna “Ford Kuga”, testa riepu izmērs – 235/55 R17.

Apvienotajos GTÜ un ACE testos, kurus organizācijas kopš 2010. gada veic kopā, tiek radīti tādi klimatiskie un ceļa seguma apstākļi, ar kādiem riepas saskaras visas ziemas garumā: no sausa asfalta un plus padsmit grādiem līdz mīnus grādu temperatūrai un biezai sniega segai. Pie Hannoveres esošajā “Contidrom” autodromā riepas tika testētas uz sausa un slapja ceļa seguma, mērot to bremzēšanas ceļu un vadāmības īpašības. Zviedrijā tika radīti īpaši ziemīgi apstākļi – nodrošināta zema gaisa temperatūra un sniega segums.

Apkopojot visus rezultātus, pirmā vieta šajos testos tika piešķirta visjaunākajam “Dunlop Winter Sport 5 SUV” riepu modelim, kas ieguva 203 punktus, bet otrajā vietā ar 199 punktiem palika “Goodyear UltraGrip Performance Gen-1” riepu modelis.

Tikai “Dunlop Winter Sport 5 SUV” no visām izmēģinātajām riepām saņēma novērtējumu ”Ļoti ieteicamas” (angļu val. “Highly recommended”), bet “Goodyear UltraGrip Performance Gen-1” tika novērtētas kā “Ieteicamas” (angļu val. “Recommended”). Abu organizāciju pārbaudītāji atzina, ka šie riepu komplekti uzrādījuši lieliskus rezultātus visās kategorijās, taču “Dunlop” sasniedza īpaši labu rezultātu apstāšanās uz slapja seguma kategorijā, savukārt “Goodyear” riepām ir ļoti zems trokšņa līmenis.

Plašāki 2017. g. septembrī veikto testu apraksti vācu valodā atrodami, nospiežot uz šīm norādēm: GTÜ, ACE.
ADAC/TCS/ÖAMTC ziemas riepu testi

Vācijas automobilistu klubs (ADAC) kopā ar Šveices ceļotāju klubu (TCS) un Austrijas automobiļu klubu (ÖAMTC) testēja dažādu izmēru ziemas riepas, tostarp arī nelieliem krosoveriem paredzētas riepas ar izmēru 215/65 R16 H.

Starp 16 dažādiem riepu modeļiem, kas piedalījās testos, vislabākos rezultātus uzrādīja “Dunlop Winter Sport 5”. No uzvarētāja nedaudz atpalika un otro vietu savstarpēji sadalīja “Goodyear UltraGrip Performance Gen-1”, “BF Goodrich g-Force Winter 2” un “Nokian WR D4” riepas.

“Dunlop Winter Sport 5” riepām drošības ziņā nepiemīt nekādi trūkumi, tās nodrošina mazu automašīnas degvielas patēriņu un nolietojas lēni”, – apgalvots ÖAMTC testa secinājumos. “Goodyear UltraGrip Performance Gen-1” riepas saņēma visaugstāko novērtējumu degvielas ekonomijas un komforta jomā, kā arī novērtējumu “Ieteicamas” par sniegumu uz sausa un slapja seguma, kā arī uz ledus.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
KillerMiller 27.oktobris 2017 14:11
1 1 Atbildēt

Kāda jēga ziemas riepu testam, ja netiek testēts uz ledus.

viencexperc 25.oktobris 2017 22:15
1 0 Atbildēt

Dunlops pieder gudjearam, tāpēc var teikt, ka gudjearam ir divas uzvaras.

klm, asd, dodge, bmw vai kā tur viņu vēl sauc, reiz teica, ka amerikāņi nemāk ražot riepas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 20

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti