Eksperti dod padomu, kā izvēlēties auto spuldzes 1

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Philips | 7.aprīlis 2018 10:24

Pieņemot lēmumu par automobiļu spuldžu iegādi, autovadītāji parasti pievērš uzmanību cenai, norādītajam kalpošanas ilgumam un ērtai nomaiņai.

Tas krasi atšķiras no veida, kā ļaudis veic citus pirkumus, kur lielāku lomu spēlē personiskās vēlmes un dzīvesveids (iedomājieties laktozi nepanesošus pircējus, kas izvairās no piena produktiem). Zīmola Philips efektīva apgaismojuma risinājumu eksperts Pjotrs Vajščiks (Piotr Wajszczyk) no Lumileds apgalvo, ka, izvēloties spuldzes automobilim, ir jāvadās no tiem pašiem apsvērumiem, kā iegādājoties ikvienu pirkumu.

Philips tirgvedības direktors Centrāleiropā P. Vajščiks norāda, ka, pat izvēloties vienkāršas halogēnspuldzes, pircējiem ir jāņem vērā dzīvesvieta, automobiļa vidējais nobraukums dienā, vai izvēlētās spuldzes iekļausies automobiļa koptēlā un tamlīdzīgi faktori.

„Rīdziniekiem, kas daudz brauc pa labi apgaismotiem ceļiem, mēs iesakām izvēlēties spuldzes ar ilgāku kalpošanas laiku un mazāku spožumu. Tagad var atrast spuldzes, kuru kalpošanas ilgums ir aptuveni 1500 stundu, un tas nozīmē, ka var nobraukt aptuveni 80 000 km, pirms tās būs nepieciešams nomainīt,” sacīja eksperts.

Savukārt tie, kas dzīvo ārpus pilsētas, ceļā bieži sastopas ar dažādiem sarežģījumiem, jo īpaši diennakts tumšajā laikā: bedrainiem ceļiem bez asfalta seguma, neapgaismotām ielām vai pastāvīgām briesmām, ka ceļu šķērsos kāds dzīvnieks, ja ir jābrauc pa mežainu apvidu. Viņiem P. Vajščiks iesaka iegādāties spuldzes ar vislielāko starojuma attālumu, lai uzlabotu redzamību un nodrošinātu ilgāku reaģēšanas laiku pēkšņiem manevriem. „Uz šāda veida spuldžu iepakojuma bieži ir īpašs marķējums, piemēram, +80 %, +130 %, kas nozīmē, ka spuldzes ir spilgtākas par likumā paredzēto minimālo spilgtumu,” piebilst eksperts. „Tomēr šādu spuldžu darbmūžs parasti ir par pusi īsāks nekā standarta spuldzēm.”

Tirgus piedāvātā plašā automobiļu spuldžu izvēle ir tieši saistīta ar autovadītāju dzīvesvietu atšķirībām, ceļā pavadīto laiku, vajadzībām un pat gaumi. Lai iegūtu spēcīgu un plašu gaismas izkliedi, 1991. gadā automobiļu apgaismojuma ražošanā tika ieviesta ksenona spuldžu tehnoloģija, kas līdz tam tika izmantota par gaismas avotu prožektoriem kino nozarē. Īpaši populāras ir kļuvušas LED spuldzes, kas ir pazīstamas ar auksto gaismu un zemo enerģijas patēriņu. Tomēr, neraugoties uz tirgus piedāvājumu, halogēnspuldzes joprojām ir izvēle numur viens. Attiecīgi šo spuldžu ražotāji iegulda lielus līdzekļus, lai uzlabotu ne tikai halogēnspuldžu spilgtumu un ilgmūžību, bet arī estētisko pievilcību. P. Vajščiks piebilst, ka šodien ir pieejamas halogēnspuldzes zilā, dzeltenā, zaļā violētā un citās krāsās. Svarīgi, ka šāda veida spuldzes ir pilnībā likumam atbilstošas, jo priekšmetus apgaismo baltā krāsā, neatkarīgi no krāsas, kuru redz pretējā mašīnā braucošais autovadītājs. Tas attiecas uz Philips ColorVision spuldzēm, kuras ir atļautas izmantošanai uz visiem Eiropas Savienības valstu koplietošanas ceļiem.

P. Vajščiks norāda, ka apgaismojums ir viena no svarīgākajām automobiļa detaļām, jo tas ietekmē pārvietošanās drošību, tātad, iegādājoties spuldzes, pircējiem ir jāņem vērā savas vajadzības. „Ir svarīgi, lai autoservisu darbinieki pievērstu uzmanību klientu vajadzībām un viņu ikdienas braukšanas paradumiem, iesakot, kāda veida spuldzes iegādāties, tādā veidā stimulējot klientu apmierinātību un vienlaikus veicinot drošu braukšanu un estētiski pievilcīgu automobiļa izskatu.”

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 8.aprīlis 2018 11:59
0 1 Atbildēt

Nu tā kā nav LED lukturiem kāds īpašs marķējums tad nekas diemžēl neliedz likt LED spuldzes halogēnspuldžu vietā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti