Neste Latvija 2015.gadā investējusi 4,4 miljonus eiro

 

Foto: Publicitātes attēls

Neste Latvija | 25.maijs 2016 8:04

SIA Neste Latvija neto apgrozījums 2015.gadā pieaudzis par 16% salīdzinājumā ar gadu iepriekš un sasniedzis 407 miljonu eiro apmēru.

Peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn sasniedza 10,8 miljonus eiro. Uzņēmuma investīcijas Latvijā pagājušajā gadā bija 4,4 miljoni eiro. Savukārt valsts budžetā SIA Neste Latvija pērn ieskaitīja 140 miljonus eiro un bija otrais lielākais nodokļu maksātājs valstī.

2015.gadā uzņēmums veiksmīgi turpināja uzņēmējdarbību visās darbības jomās, attīstot infrastruktūru un paplašinot automātisko degvielas uzpildes staciju tīklu. Pērn tika atvērtas trīs jaunas degvielas uzpildes stacijas – divas Rīgā un viena Rēzeknē, kopā veidojot 65 degvielas uzpildes staciju tīklu ar stacijām visā valstī.
Apgrozījuma pieaugums saistīts ar Neste ražotās degvielas veiksmīgu pārdošanu, jo klienti arvien vairāk novērtē Somijā ražotā produkta kvalitāti.

Arī 2016. gadā uzņēmums turpina investēt jaunu produktu, tehnoloģiju un darba metožu izstrādē, meklējot arvien ilgtspējīgākus risinājumus un stiprinot savu pozīciju kā Latvijas degvielas tirgus inovāciju līderis. Par nozīmīgāko 2016. gada notikumu kļuva šī gada aprīlī Latvijas tirgū laistais inovatīvais produkts Neste Pro Diesel.

Tā ir pasaulē pirmā dīzeļdegviela, kas atbilst Eiropas, ASV un Āzijas valstu autoražotāju stingrākajām degvielas prasībām, kas apkopotas Pasaules degvielas hartā (WWFC), un kuras sastāvā ir Neste atjaunojamā dīzeļdegviela. Pro Diesel ir piemērota visām vieglajām un smagajām automašīnām ar dīzeļdzinējiem, neatkarīgi no to ražošanas gada un pārspēj konvencionālo degvielu 10 būtiskākajos dīzeļdegvielas parametros, piemēram, nodrošinot mazāku degvielas patēriņu, līdz pat 20% mazāku izmešu daudzumu un tīrāku cieto daļiņu filtru, kā arī citus nozīmīgus ieguvumus. Pro Diesel ir pieejama visās lielākajās Neste degvielas uzpildes stacijās Latvijā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti