Kā “Neste Pro Diesel” samazina CO2 izmešu daudzumu līdz pat 20% (+ video) 40

 

Tā izskatās dīzeļdegviela 100% koncentrācijā, kura ražota no atjaunojamiem resursiem Foto: iAuto.lv

Neste | 14.novembris 2016 10:08

Informācijā par “Neste Pro Diesel” bija minēts, ka tās lietošana samazina CO2 izmešu daudzums līdz pat 20%, tāpēc iAuto.lv vēlējās uzzināt par šo vairāk! Lūk, Neste Latvija atbilde papildināta ar iAuto foto.

“Lietojot “Neste Pro Diesel“, būtiski samazinās CO2 izmešu daudzums, jo “Neste Pro Diesel” sastāvā ir vidēji 15% “Neste” 100% atjaunojamās dīzeļdegvielas.

Lai arī “FAME” tipa dīzeļdegviela (jeb tradicionālā biodīzeļdegviela) ļauj samazināt CO2 izmešu daudzumu, tikai “Neste” atjaunojamā dīzeļdegviela ir izmantojama augstā koncentrācijā vai pat tīrā veidā. Izmantojot, oglekļa izmešu daudzums tiek samazināts visefektīvāk, palīdzot sasniegt globālos klimata mērķus. Piemēram, 2015. gadā “Neste” saražotā atjaunojamā dīzeļdegviela ļāva samazināt siltumnīcas efektu izraisošo gāzu izmešu daudzumu par 6,4 miljoniem tonnu. Tas ir līdzvērtīgi transportlīdzekļu skaita samazināšanai par 2,3 miljoniem vieglo automobiļu.

Dažādu dīzeļdegvielas veidu salīdzinājums:

Dažādu dīzeļdegvielu salīdzinājums

Fosilās dīzeļdegvielas EN 590 salīdzinājums ar “Neste Pro Diesel”

Svarīgi ir nejaukt biodīzeli ar dīzeļdegvielu, kura ir ražota no atjaunojamiem resursiem. Šeit var redzēt galvenās atšķirības

Svarīgi nejaukt biodīzeli ar dīzeļdegvielu, kura ir ražota no atjaunojamiem resursiem

Augstākās kvalitātes “HVO” “Neste” atjaunojamā dīzeļdegviela pamatā tiek iegūta no pārtikas un dzīvnieku tauku pārstrādes pārpalikumiem. “Neste” atjaunojamās dīzeļdegvielas ražošanas procesā no izejmateriāla tiek atdalīti piemaisījumi, un pēc tam notiek hidrogenēšana augstā temperatūrā.

 

Tādējādi tiek iegūta nemainīgas kvalitātes degviela bez krāsas un smaržas, kuras ķīmiskais sastāvs ir identisks fosilajai dīzeļdegvielai.

Enerģijas veidi un no kā to iegūst

“Neste” atjaunojamā dīzeļdegviela ir derīga izmantošanai aukstā laikā, pat arktiskajā klimatā. Braucējam nav jāuztraucas, ka automobilis varētu pārstāt darboties pat visbargākajā salā. Augstais cetānskaitlis “Neste” atjaunojamajā degvielā (no 75 līdz 95) nozīmē, ka degvielas sadegšana ir tīra un nodrošina lielāku jaudu. Tas atvieglo arī dzinēja iedarbināšanu aukstā laikā un mazina degvielas patēriņu, it sevišķi pilsētā. “Neste” atjaunojamās dīzeļdegvielas izmantošana mazina arī ogļūdeņražu un slāpekļa oksīda izmešu daudzumu. Šīs izplūdes gāzes īpaši ietekmē gaisa kvalitāti,” skaidro Armands Beiziķis, SIA “Neste Latvija“ mazumtirdzniecības vadītājs.

Kāpēc ar “Neste Pro Diesel” motors strādā klusāk, video:

“Neste” ir līderis pasaulē atjaunojamās dīzeļdegvielas ražošanā ar ražošanas jaudu vairāk nekā 2 miljoni tonnu degvielas gadā. “Neste” ir arī lielākais uzņēmums pasaulē, kas specializējas degvielas ražošanā no atkritumiem un rūpniecībā izmantoto izejvielu atlikumiem. “Neste” uz ilgtspēju vērstā darbība ir atzinīgi novērtēta “Dow Jones” pasaules ilgtspējības indeksā, un uzņēmums ir iekļauts 100 pasaules ilgtspējīgāko uzņēmumu sarakstā. “Neste” ieņēmumi 2015. gadā bija ap 11 miljardiem eiro, un uzņēmums tiek kotēts Somijas biržā.

Par SIA “Neste Latvija”

SIA “Neste Latvija” ir “Neste” korporācijas meitas uzņēmums, kas Latvijā strādā jau vairāk nekā 25 gadus. Kopš darbības uzsākšanas uzņēmums Latvijā ir investējis 65 miljonus eiro. “Neste” DUS tīklu Latvijā veido 66 stacijas visā valstī.

Neste degvielas ražotne Somijā Foto: iAuto.lv

 
40 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
lynx85 14.novembris 2016 10:50
12 4 Atbildēt

un ja vēl pareizi saprotu no reklāmraksta attēliem - jaunais produkts sliktāk eļļo augstspiediena sūkni (400 pret 460) un tam vēl vajag pretrūsas piedevas? Nja, vareni, ko lai saka.

lynx85 14.novembris 2016 11:55
11 2 Atbildēt

man vecam dīzelim, uz skati aizbraucot 20km ar trešo robu uz 90kmh arī viss skaisti iztīrās.

lynx85 14.novembris 2016 11:47
7 1 Atbildēt

ok, pieņemu skaidrojumu ka tas pro eļļos labāk. Bet kā ir ar korozijas aizsardzību? Tas "must have" sanāk diezgan nepārprotami...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti