Noslēgusies pāreja uz “Circle K” zīmolu 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Circle K Latvia | 3.novembris 2017 13:05

Visas līdzšinējā “Statoil” degvielas uzpildes stacijas (DUS) Latvijā pilnībā pārveidotas par “Circle K”. Sešu mēnešu laikā pārvērtības piedzīvoja 80 stacijas un jaunā zīmola atklāšanas pasākumus apmeklēja vairāk nekā 160 000 cilvēku.

Staciju vizuālās pārvērtības bija pēdējā un klientiem redzamākā zīmola maiņas daļa. Tā tika veikta no maija sākuma līdz oktobra beigām. Zīmola maiņa Eiropā pabeigta arī Lietuvā, Igaunijā, Skandināvijā, tā turpinās Polijā un Krievijā, bet drīzumā tiks uzsākta Īrijā.

“Zīmola maiņa mums visiem ir lieliska un neatkārtojama pieredze. Procesā bija iesaistīti visi – gan biroja, gan DUS darbinieki, kuri dedzīgi stāstīja klientiem par pārmaiņām un paši rīkoja savu staciju atklāšanas svētkus. Protams, vēl būs nepieciešams laiks, lai cilvēki pierastu pie jaunā dizaina un nosaukuma un Circle K kļūtu par vienu no mīlētākajiem zīmoliem Latvijā. Taču esmu pārliecināta, ka tas izdosies, jo mēs turpināsim rūpēties par saviem klientiem, nodrošinot nemainīgi augstus apkalpošanas standartus, kā arī produktu un pakalpojumu kvalitāti,” stāsta SIA “Circle K Latvia” Izpilddirektore Gunta Jēkabsone.

Vienas stacijas pārveidošanai vidēji bija nepieciešamas piecas dienas, kopumā nedēļas laikā pārveidojot vidēji četras DUS. Pārejot uz “Circle K” zīmolu, tika mainīts ārējais izskats – izkārtnes, kuru nomaiņai iztērēti materiāli 5 km garumā, mainītas sūkņu uzlīmes, kuru atjaunošanai bija nepieciešami 1700 m2 līmplēves. Tāpat nomainīta informācija veikalos, produktu iepakojumi, darbinieku formas, mārketinga materiāli, degvielas kartes, lojalitātes programma un īstenoti citi darbi.

Pāreja no “Statoil” uz “Circle K” ir viena no vērienīgākajām zīmola maiņām, kas līdz šim īstenota Latvijā.

Staciju atklāšanu apmeklējis katrs 12 Latvijas iedzīvotājs
DUS atklāšanas svētkus, kas notika reizi nedēļā turpat sešu mēnešu garumā, apmeklēja vairāk nekā 160 000 apmeklētāju, kas, salīdzinot ar kopējo iedzīvotāju skaitu , ir gandrīz katrs divpadsmitais Latvijas iedzīvotājs. Svētku laikā laimes rata atrakcijā izlozētas 56 000 balvu, no tām 17 000 litri degvielas, 12 500 smalkmaizītes, 10 000 kafijas, 10 000 hotdogi un citas balvas, kā arī notiesāti 1250 kg svētku kūkas.

“Statoil” DUS logotips pievienots Rīgas Motormuzeja kolekcijai
Pēdējās “Statoil’ zīmola DUS izkārtnes logotips ir pievienots Rīgas Motormuzeja kolekcijai. Tas demontēts no DUS Jelgavā, Satiksmes ielā 12. “Statoil kā zīmols Latvijā pastāvējis vairāk nekā 20 gadus. Ar pirmo DUS atklāšanu Latvijā tika ieviesti vēl nepieredzēti, rietumnieciski kvalitātes standarti un zīmols pieredzējis veselu auto attīstības posmu. Paldies Rīgas Motormuzejam, ka Statoil varēs turpināt savu dzīvi, kalpojot par vēstures liecību,” stāsta G. Jēkabsone.

“Rīgas Motormuzejs rūpējas par autotransporta nozares vēstures liecību saglabāšanu, un degvielas jautājumiem šajā nozarē vienmēr bijusi nozīmīga vieta. Muzeja krājumā ir vēsturiskās degvielas uzpildes ierīces, staciju izkārtnes un simbolika, degvielas un eļļas kanniņas, fotoattēli u.c. priekšmeti no dažādiem laikiem. “Statoil” nosaukums un vizuālais tēls bija ļoti iemīļots sabiedrībā un pat folklorizējies, tāpēc pēdējā nomainītā “lāsītes” izkārtne noteikti ieņems būtisku vietu stāstā par degvielas uzpildes vēsturi Latvijā,” komentē Rīgas Motormuzeja vadītājs Aivars Aksenoks.

Par zīmola maiņu
Zīmola maiņa tika uzsākta 2014. gadā, kad tika nolemts uzņēmumam “Alimentation Couche-Tard” piederošo piecu zīmolu vietā pāriet uz vienotu “Circle K” zīmolu, kas tika pilnveidots, iekļaujot dažādus elementus no līdzšinējiem zīmoliem. Piemēram, jaunajā “Circle K” logotipā izmantota “Statoil” oranžā krāsa, bet līdzšinējais simbols – lāsīte – joprojām būs redzama “miles” degvielas logotipā. Kopumā šobrīd Latvijā ir 80 “Circle K” zīmola stacijas un viens veikals – tā ir daļa no starptautiska uzņēmuma ar turpat 15 tūkstošiem “Circle K” ērtas iepirkšanās veikaliem un degvielas uzpildes stacijām.

Par “Circle K”
2012. gadā mazumtirdzniecības uzņēmumu “Statoil Fuel & Retail” pārņēma viens no pasaules lielākajiem ērtas iepirkšanās un mazumtirdzniecības uzņēmumiem no Kanādas “Alimentation Couche-Tard”. Iegādājoties uzņēmumu, “Statoil” nosaukuma izmantošanas tiesības tika iegūtas uz ierobežotu laiku. Secinot, ka klientu vajadzības faktiski jebkurā pasaules vietā mazumtirdzniecības biznesā ir līdzīgas, tika nolemts “Alimentation Couche-Tard” piederošos piecus zīmolus apvienot vienā, izvēloties no tiem lielāko un populārāko – “Circle K”. Tas šobrīd kļūst par globālu zīmolu un būs atrodams jau vairāk nekā 20 dažādās pasaules valstīs, kur kopumā strādā 100 tūkstoši aizrautīgu mazumtirdzniecības darbinieku. Ik dienu “Circle K” veikalos un degvielas uzpildes stacijās tiek apkalpoti miljoniem cilvēku visā pasaulē.

 
Visi komentāri
 
Anunca 4.novembris 2017 21:24
1 0 Atbildēt

Circle K veikalos vērojama interesanra parādība, plauktos pie daudzām precēm uzraksti, ja pirksi divus gb šo preci, tad cena par vienu ir 0.50 eiro iepriekš 0.65 eiro vietā. Iegrābos, paņēmu. Kasē iesita par katru 0.65 eiro nevis solītos 0.50. Krāpnieki!! Kad tur iepērkaties, esat uzmanīgi. Esckonkrēti runāju par Circle K pie Zemitānu tilta.

Raamais 4.novembris 2017 22:47
1 0 Atbildēt

Jaunieši, kas novērtē uzņēmuma necieņu pret valsts valodu, kurā tas darbojas- circli sauc par kapli.

Ainis 6.novembris 2017 17:40
1 0 Atbildēt

K-aplis nekad vairs nelīdzināsies Statoilam

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti