Apstiprinātas izmaiņas Administratīvo pārkāpumu kodeksā 4

 
10.jūlijs 2008 10:26

Saeimā trešajā lasījumā pieņemti vairāki būtiski grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paplašina Valsts un Pašvaldības policijas tiesības pieņemt lēmumu par satiksmes noteikumu pārkāpumiem un piemērot sodu noteikumu pārkāpējiem, kā arī paredz palielinātus naudas sodus par apstāšanos un stāvēšanu neatļautā vietā.

Iepriekš Valsts policija bija tiesīga pieņemt lēmumu notikuma vietā un sodīt autovadītāju par pārkāpumiem, par kuriem likumā paredzēts naudas sods līdz 40 latiem. Šobrīd izskatāmo pārkāpumu kategorija ir paaugstināta līdz 80 latiem, tādējādi turpmāk būs iespējams izrakstīt soda protokolu pārkāpuma fiksēšanas brīdī arī par, piemēram, tādu noteikumu neievērošanu kā atļautā braukšanas ātruma pārkāpšana līdz 40 km/h (sods – Ls 60) un par braukšanu ar automobili, kura stikli pārklāti ar pārklājumu, kas neatbilst normatīvo aktu prasībām (sods – Ls 60).

Pašvaldības policijai piešķirtas tādas papildus kontroles funkcijas kā lēmuma pieņemšana par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu vadītājam klātesot un rīkojuma zīmju kontrole par velosipēdu un gājēju celiņiem, kā rezultātā policijas pārstāvji var apturēt un sodīt šo noteikumu pārkāpējus. Turklāt jaunie noteikumi paredz to, ka gājējus par pārkāpumiem varēs sodīt arī Pašvaldības policija, ne tikai Valsts policija. Svarīgi grozījumi veikti APK panta 149.5 3. daļā, kas nosaka, ka var saukt pie atbildības transportlīdzekļa vadītāju par nepakļaušanos pašvaldības policijas darbiniekam.

Visbeidzot, lai efektīvi cīnītos ar satiksmes noteikumu pārkāpēju visatļautību, būtiski tiks paaugstināti naudas sodi par apstāšanos un stāvēšanu neatļautā vietā. Par apstāšanās noteikumu pārkāpšanu tiks piešķirts brīdinājums vai naudas sods no Ls 10 līdz Ls 30. Savukārt par stāvēšanu vietās, kur tas nav atļauts varēs piešķirt naudas sodu sākot no Ls 20. Piemēram, sods par stāvēšanu invalīdiem paredzētajās stāvvietās tiks paaugstināts līdz Ls 40.
 
Visi komentāri
 
259355. viesis 10.jūlijs 2008 10:53
0 0 Atbildēt

Bet kā ar tiem, kas sastrēguma laikā mierīgi apstājas uz gājēju pārejām??? Tas itin labi ir novērojams gan uz Krasta ielas starp Vanšu un Akmens tiltiem, gan uz Lāčplēša ielas starp Satekles un Sadovņikova ielām u.c.

259356. viesis 10.jūlijs 2008 11:06
0 0 Atbildēt

ZeT, tā nav `apstāšanās`, bet gan tikai un vienīgi `transporta līdzekļa apturēšana`, kas gan, protams, arī ir nelikumīgi..

259378. viesis 10.jūlijs 2008 16:17
0 0 Atbildēt

Ja tie municipali vel zinatu noteikumus un likumus un pasi tos ieverotu, butu vispar paradize. Pagaidam man ir viens briniskigs paskaidrojums par to ka man piemorja pilnigi kreiso LAPK pantu tapec ka LAPK nav paredzets sods par manu parkapumu;)

259384. viesis 10.jūlijs 2008 19:15
0 0 Atbildēt

ZeT, starp Vanšu un Akmens tiltiem nav Krasta iela :D

Laikam budžets slikti pildas, tāpēc paplašina iespejas iekaset.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti