Par nozagtu numura zīmi CSDD jāmaksā kā par nozaudētu 14

 
15.septembris 2008 11:38

Lasītājs: Mana personīgā pieredze un paziņu piedzīvotais saskarē ar policiju liecina, ka šobrīd policijā valdošā prakse ir pēc iespējas nesākt kriminālprocesu, bet gadījumos, kad nav iespējas izvairīties no kriminālprocesa sākšanas, neapdraudot konkrētā izmeklētāja pozīcijas, sāktās lietas nonāk dziļajā atvilktnē, kur tās atrodas līdz noilgumam, kura dēļ kriminālprocesu var izbeigt.

Pēdējais notikums, kas to apliecina, notika iepriekšējās brīvdienās, kad autostāvvietā manai un vēl četrām automašīnām tika norautas un aiznestas priekšējās numura zīmes. Šādi gadījumi pēdējā laikā notiek arvien biežāk, jo nozagtās numura zīmes ir modīgi pielikt mašīnām, kuru tvertnes benzīntankos tiek piepildītas, vēlāk "aizmirstot" norēķināties.

Uzreiz paskaidrošu, ka CSDD, mainot auto reģistrācijas numura zīmes, nozagšanas un pazaudēšanas gadījumā piemēro atšķirīgus tarifus. Konstatējot faktu, ka numura zīme ir nozagta, vērsos policijā, lai fiksētu nozagšanas faktu, kas man vēlāk palīdzētu attiecībās ar CSDD. Brasas policijas iecirknī policijas darbiniece pierakstīja visus faktus un pati sastādīja iesniegumu. Pēc nepilnas nedēļas man pa pastu pienāca vēstule no policijas, kurā bija konstatēts, ka auto reģistrācijas numura zīme ir pazudusi un līdz ar to nav pamata sākt kriminālprocesu.

Citiem vārdiem, policija tāda sīkuma dēļ nevēlas sākt kriminālprocesu (kas manis pēc arī nav jādara), bet, lai to neierosinātu, tiek secināts (bez nekādas papildu izmeklēšanas un nesaistot šo gadījumu ar pārējo automašīnu numura zīmju nozagšanu), ka numura zīme ir pazudusi, nevis nozagta. Rezultātā CSDD piemēro lielāko tarifu, kā pienākas par pazaudētas numura zīmes aizstāšanu.

Rodas jautājums, kāda jēga vispār vērsties policijā? Cilvēki cieš reālus finansiālus zaudējumus policijas atrakstīšanās politikas dēļ.

Aicinu iekšlietu ministru Segliņu beidzot pievērsties reālam sava līmeņa darbam un iniciēt likumdošanas bāzes sakārtošanu, lai policijā nav par katru relatīvi sīku un acīmredzami neatrisināmu lietu jāsāk kriminālprocess, kuru policijas darbinieki nekādi nevēlas darīt un rezultātā notiek tikai papīru stumdīšana.

Pretējā gadījumā lielu daļu policijas darbinieku var atlaist, jo no tiem tāpat nav nekādas jēgas – būs finanšu līdzekļi palikušo darbinieku algu paaugstināšanai, lai vairotu motivāciju strādāt.

iAuto lasītājs
 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
261714. viesis 16.septembris 2008 15:02
1 1 Atbildēt

Kad manam auto tika tiešām nozagts numurs, tad es pat netērēju savu un polciijas amatpersonu laiku, un pa taisno devos uz CSDD pēc jauna numura zīmju komplekta. Ietaupīto laiku un nervus vērtēju augstāk nekā "pārmaksātos" padsmit latus

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 3

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 7

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 39

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti