Jaunas izmaiņas dzērājšoferiem - bet vai loģiskas? 91

 
27.oktobris 2008 13:38

Kā LR pastāstīja "galvenais ceļu policists" Edmunds Zivtiņš, šobrīd tiek izstrādāti pamatīgi grozījumi likumos, lai "uzlabotu satiksmes drošību"...

Un tātad - Ceļu satiksmes drošības padome atbalstījusi grozījumus, ka turpmāk tiem šoferiem, kas pie stūres sēdušies 1,5 vai vairāk promiļu reibumā maksimālais sods būs 5000 latu naudassods, 15 diennaktis cietumā un transportlīdzekļa vadītāja tiesību atņemšana uz mūžu.

Ko no tā mēs iegūsim? Satiksmes drošības uzlabošanos? Kas notiks, ja tomēr kāds piesēdīsies pie stūres "kunga prātā" ar 1,5 promilēm? Scenāriji ir tikai daži:
1) palielināsies kukuļdošanas / kukuļņemšanas gadījumu un apmēru skaits;
2) ja dzērušais autovadītājs sapratīs, ka tūlīt zaudēs vadītāja apliecību uz mūžu, iespējams, viņš nolems neapstāties pēc policista pieprasījuma - vienkārši metīsies bēgt. Jo zaudēt jau nav, ko.

Un kur tad paliek satiksmes drošība un tās uzlabošana? Kas tad tieši to uzlabos? Neiespējamie sodi? Kā tos piedzīs? Atcerēsimies, ka senos laikos par zagšanu cirta rokas, bet pat ar tik drastiskiem mēriem nav izdevies to izskaust...

Un ko domājat jūs? Varbūt ir kādas labākas idejas, piemēram, preventīvas, lai izskaustu braukšanu reibumā?
 
Visi komentāri
 
263183. viesis 27.oktobris 2008 13:42
0 0 Atbildēt

Izmaiņas ir loģiskas. ja nespēj braukt nedzēris - saņem pēc nopelniem. Es ceru, ka CP un CSDD atradīs to pātagu kuru ieraugot dzērājs pierausies un nebrauks dzēris. Ar ātruma pārsniegšanu viņi ir tikuši galā, tagad plūsma pa šosejām iet max 100kmh un reti kurš streso, nevar nemaz salīdzināt ar to kas darījās pirms gada.

263185. viesis 27.oktobris 2008 13:50
0 0 Atbildēt

atļaušos nepirkist redaktoram.

Reibumā vadīt auto nevar NEJAUŠI. Tā ir apzināta rīcība (pat tad, ja prāts neapzinās, ka to darīt šādā stāvoklī nevajadzētu) un sekas ir jāapzinās.

Kāds varbūt bēguļos no CP, baidoties palikt bez tiesībām visu atlikušo dzīvi. Bet tāpata kāds bēguļos no CP, kuram būs žēl samaksāt tos nieka 20 Ls par pārsniegtu ātrumu. Abos gadījumos sekas var būt līdzīgas. Un vai tāpēc arī 20 Ls sods nebūtu pieļaujams?

Arī taagd 20 Ls samaksā un uzreiz no jauna atsāk izdarīt pārkāpumu.

LV situācija ir pierādījusi, ka praktiski neviens sodīšanas līdzeklis nepanāk LAPK 22.pantā noteikto sodīšanas mērķi - personu, kura izdarījusi administratīvo pārkāpumu, audzināt likumu ievērošanas un sadzīves noteikumu cienīšanas garā, kā arī lai tiklab tiesību pārkāpējs, kā citas personas neizdarītu jaunus pārkāpumus.

Es ganpiekrītu, ka hroniskiem dzērājiem biedējošs nebūs ne 500 Ls, ne arī 5000 Ls sods. Tāpat tos nebiedē arī 15 diennakis īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. 'Tāpat soda naudu nav spējīgi samaksāt.

Taču lielai daļai vairuma 5000 Ls jau izklausās nopietni.

Man gan liekas, ka daudz prātīgāk būtu, ja par auto vadīšanu dzērumā konfiscētu automašīnu (pavisma nevis tikai aizturētu līdz soda samaksai), neskatoties, vai auto piedēr pārkāpējam, vai darba devējam vai kādai citai personai. Lai tālāk šīs personas pašas savā starpā tiek gālā par to, cik kurš kuram ir parādā.

Tad arī draugi/paziņas sāks domāt, kam uzticēt savu auto.

263187. viesis 27.oktobris 2008 13:58
0 0 Atbildēt

Es piekrītu Radam un nepiekrītu Nomikam.

Par tiem Ls - tā ir demagoģija. Ls20 ir liela nauda DAUDZ mazākam laužu skaitam, kā Ls5000, un tie daži, kam Ls20 ir liela nauda, diez vai brauc ar tādiem auto, kam ir reāli aizmukt no CP - tā kā tie, kam Ls20 ir daudz, nav pareizs piemērs šajā situācijā.

Iespējams, ka daudziem Ls5000 nav liela nauda, bet tiesības atņemtas uz mūžu - kurš «biezais» ar to samierināsies.... Tāds pie CP stāsies ar jau sagatavotiem Ls5000 kabatā.

Es neredzu citu iemeslu šmigainam kriminālam elementam ar X5 stāties pie CP. Jo sliktāk nebūs...

263188. viesis 27.oktobris 2008 13:59
0 0 Atbildēt

Tā ideja par auto konfiskāciju kaut kā galīgi noklususi. Auto dzērājšofera rokās var uzskatīt par ieroci.

263189. viesis 27.oktobris 2008 14:02
0 0 Atbildēt

Man gan liekas, ka zem šīs ārēji tik jaukās un sabiedrības drošību veicinošās sodu palielināšanas akcijas slēpjas cita akcija, kas ietver divus punktus:

1. uzlabojam statistiku, jo būtiski samazināsies oficiālie šmigotāji;

2. palīdzam CP darboņiem izvairīties no krīzes un nodrošinam katram CP vēl lielāku privātmāju ar vēl lielāku baseinu.

263190. viesis 27.oktobris 2008 14:02
0 0 Atbildēt

Sods ir tik bargs, ka lai no tā izbēgtu tiks izraisīti citi smagi pārkāpumi - bēgšanas mēģinājumi, brauksana bez tiesībām un, protams, kukuļdošana. Sodam jābūt ar iespēju laboties. Tik bargs sods (Ls 5000 un tiesību atņemsāna) sods varētu būt par atkārtotu pārkāpumu, vai par pārkāpumu kura dēļ ievainojumus guvuši cilvēki.

Domāju, ka priekšlikums ir PR balagāns no Šlesera. Atgādina bandītus, kuri mūža otrajā pusē vēlas ap sevi skaisti un likumiski sakārtotu vidi, lai viņu atvasēm un pašiem vecumdienās tajā būtu ērta dzīvošana.

Drastiski sodi būs iespējami ja sods būs procentuāla daļa no ienākumiem, bet lai pieņemtu tādus sodus šai valdībai un Seimai iekša par tievu, tas tev nav par budžetu pakarkaķ.

Bet Zivtiņš ar šito parādi ka ir vienkārši ments.

263191. viesis 27.oktobris 2008 14:02
0 0 Atbildēt

Tieshi taa, zaudeet nav ko, jo grib savaakt peedeejo- tiesiibas :) Un varat baazt kaut naavessodu par beegshanu, taa pat shai gadiijumaa muks.

Diez kaapeec par korupciju un kukuljnjemshanu veel nav pienjemti tik drastiski likumi, kuros buutu ietverts vaardu salikums "uz muuzhu!" ;)

263192. viesis 27.oktobris 2008 14:04
0 0 Atbildēt

Varbūt no malas izklausos pēc kašķīga tantuka, taču zinu pāris pieRīgas ciematus, kur katra trešā lielākā māja (minimums 3 stāvi) un pāris jauni Audi pieder tieši CP ierindas darbiniekiem.

Tāpēc es uz šādām idejām par sodiem skatos tikai un vienīgi skeptiski....

263193. viesis 27.oktobris 2008 14:06
0 0 Atbildēt

263190. viesis

Nu ķerras konfiskācija būtu tāds sods, kurš ir samērojams proporcionāls ienākumiem, bet nu ar daudziem robiem: kā ar firmas mašīnām? Kā ar vairāku mašīnu īpašniekiem, sievas vai citu aizdevēju mašīnām...

263194. viesis 27.oktobris 2008 14:09
0 0 Atbildēt

Bezjēdzīgi, par 5000 Ls pet es hronisks ļoti-maz-dzērājs, salīdzinošs CSN ievērotājs būtu gatavs pameģinat laimi aizmukt no CP, vai arī iestumt viņūs hunaj grāvī, ja nu pēkšņi tāds dullums apdzerties un vadīt auto ienāktu prātā.

P.S. pie kam noguris es auto vadu sliktāk, nekād apdzēries ( speciāļi uz kartinga pārbaudīts ;), tā kā sorry es domāju ka būs daudz līķu uz ceļiem pie šādiem sodiem !!!!

263195. viesis 27.oktobris 2008 14:12
0 0 Atbildēt

Ak jā tiem kas aizstāv šo likumprojektu - man goda vārds ir dziļi nospļauties cik būs jāmaksā dzērājšoferiem un cik lielā verdzībā jamie nonāk, tikai pacenšaties lūdzu lai kāds bēgošs pļēgurs neieskrien manā auto. Ja tā gadīsies es, personīgi aiznesīšu mazu mīļu sprāsgtošu-vielu jaukā zārciņā, pie katra atbildīgo iestāžu vadītāja durvīm.

263196. viesis 27.oktobris 2008 14:14
0 0 Atbildēt

Un vēl kas - nevajag dzīvot ar rozā brillēm par 100% saprotošiem, jaukiem CP darbiniekiem.

Mēs te apspriežam situāciju, kā (iespējams) rīkosies šoferis, kas ir slikts un brauc šmigā.

Taču pie šādiem sodiem nedrīkst izslēgt situāciju, kad normāls skaidrs šoferis (ikviens no mums) kādā tumšā šķērsielā nonāk pie CP, kam ir radusies vēlme pēc papildus $.

Presē daudz ir aprakstīts, cik viegli manipulēt ar šiem šmigošanas faktiem - tāpēc, manuprāt, ir jādomā par šī fakta pierādīšanas procedūru.

Lai nesanāk tā, ka šāds dzīves nomākts CP man tiešā tekstā pasaka - man po, ka esi skaidrā, man ir gatavs «šmigotāja komplets», man ir pazīstama medmāsa Hospitāļu ielā ar algu Ls200 mēnesī - es gribētu, piemēram, Ls1000 par to, lai es šo savu «komplektu» realizētu uz nākamo vadītāju ....

Var jau būt, ka «slima suņa murgi», bet tomēr...

263198. viesis 27.oktobris 2008 14:15
0 0 Atbildēt

nomiks

Par auto konfiskāciju - kārtējo reizi tā būtu kārtējo reizi problēmu novelšana no valsts uz citu personu pleciem. Jau šobrīd tas ir tā. Valstij jau tomēr ir savi represīvie orgāni, kam ir tiecības dažādos veidos piedzīt sodu no vainīgā. Diemžēl jau šobrīd privātpersonai ir izdevīgāk pašam samaksāt svešu sodu un pēc tam cerēt uz vainīgā godaprātu...

Attiecībā uz lielo sodu - piekrītu, ka auto nevar dzērumā (it sevišķi >1.5promillēm) vadīt nejauši, taču ko tas dos, ja jau šobrīd daudzi braukā dzērumā bez tiesībām un sodus nemaksā. Tātad sodu sistēma reāli nedarbojas. Ja sodus palielinās līdz bezjēgai, tad situācija tikai pasliktināsies. Kā jau rakstīts - kukuļdošana, bēgšana. Pilnīgi nepiekrītu iespējai, ka 20 Ls var pielīdzināt tiesību atņemšanai uz mūžu. Starp citu, mūsu "humānajā" valstī pat pedofīlus netiesā uz mūžu...

Vajag no sākuma ieviest reāli dabojošos sodus par vadīšanu reibumā bez tiesībām. Un tiem tik tiešām jābūt tādiem, lai pat prātā neienāktu to atkārtot (manis pēc kaut līdz nošaušanai).

Un vispār daudz efektīvāk būtu: Noķēra >1.5promillēm, uzreiz cietumā (bez iespējas izvairīties) pēc tam bez variantiem 15 sutkas lai strādā kaut vai pie ceļu uzkopšanas kādas 12 stundas dienā. Seviški lielu apsardzi nevajag, bet par bēgšanu gan uzreiz kriminālatbildība, lai maz neliekas...

263199. viesis 27.oktobris 2008 14:21
0 0 Atbildēt

263190.

Sodam jābūt bargam, bet tam jābūt vienlīdz bargam gan pret uzņēmēju dēliņu, kurš no kroga A uz krogu B pa Rīgu brauc ar firmas auto, gan pret laucinieku, kurš 2 stundas par agru piecēlies no gostu galda.

Nu izpārdos savas un mātes mantību ielidojis uz 0.2 promilēm provinces zaļknābis - Latvijas valsts būs ieguvēja? Jeb ieguvēja valsts un sabiedrība būs tad, ja zeņķis aizņemsies piķi pa labi un pa kreisi un iedos ķepā rajona mentam?

263201. viesis 27.oktobris 2008 14:33
0 0 Atbildēt

Bet kāpēc tieši uz mūžu atņemt tiesības, bet nevis piemēram uz 10, 20, 50 gadiem???

par slepkavību tak ar nedod mūža ieslodzījumu visiem, kas to izdarījuši pirmo reizi.

manuprāt labāk būtu atņemt tiesības uz 5 gadiem un piespiedu sabiedriskais darbs.

263202. viesis 27.oktobris 2008 14:37
0 0 Atbildēt

nomiks [?] 27.10.2008 13:50

Reibumā vadīt auto nevar NEJAUŠI.

-------------------------

Nejauši var būt tad, ja esi otrā dienā vēl līdz galam neizgulējies, bet tas reibums strauji iet ārā.

Atņemt uz mūžu - tikai pēc 2. x, jo vismaz 90% pēc 1. x tā būs laba mācība.

263203. viesis 27.oktobris 2008 14:38
0 0 Atbildēt

tik lielu sodu likt ir muļķīgi. noslepkavo cilvēku un tad pēc 15gadi izlaiž brīvībā, bet tiesības uz mūžu, ja 20gadīgs jaunietis būs dzēris un šo turēs, protams viņš muks, vai arī vēl trakāk , kaut kur laukos aptur poliči dzērušu, nu novāks tos abus mentus un gailis pakaļ nedziedās, jo zaudēt nav ko

263204. viesis 27.oktobris 2008 14:40
0 0 Atbildēt

Ja nemaldos, tad likumprojektā tiesību atņemšana uz mūžu paredzēta tieši par atkārtotu šādu pārkāpumu nevis par pirmo reizi izdarītu.

263205. viesis 27.oktobris 2008 14:42
0 0 Atbildēt

263202.viesim

Ikvienam skaidrs, ka otrajā rītā alkohols asinīs ir saglabājies.

1) neviens nespiež lietot alkoholu;

2) neviens nespiež braukt pei stūres reibumā vai paģiru iespaidā.

263206. viesis 27.oktobris 2008 14:44
0 0 Atbildēt

esmu pilnībā pret braukšanu dzērumā, bet sodam svarīgākais ir neizbēgamība. pie pašreizējām CP attiecībām ar "repšes parakstītājiem protokoliem" nav pārliecības par šo neizbēgamību.

un, pat uz mūžu ieslodzīts slepkava pēc cik tur gadiem var lūgt apžēlošanu.

263207. viesis 27.oktobris 2008 14:54
0 0 Atbildēt

nomiks [?] 27.10.2008 13:50

vot kad kāds alkāns nozipdīs tavu crv un pālī viņu noķers un konfiscēs tavu sūri grūti līzīngoto affto, tad pastīsimies uz taviem komentiem :)

a citādi - piekrītu, pret pļēguriem pie stūres nekāadas žēlastības... šai lietās nejaušību gandrīz nevar būt. ja reiz esi pālī - braukt nedrīksti...

263208. viesis 27.oktobris 2008 14:59
0 0 Atbildēt

kā ar sabiedriskajiem darbiem? būtu visiem labums no tā..

piekrītu, ka atņemt uz mūžu tikai pēc 2. reizes..

auto konfiskācija izklausās labi, bet kā varēs pierādīt, ka auto īpašnieks aizdeva auto dzērājšoferim, nevis dzērājšoferis šo auto nozaga man?

ja es esmu aizdevis kādam auto un viņu noķer dzērumā, kāpēc gan man neteikt, ka šis dzērājs man šo auto nozaga?

263209. viesis 27.oktobris 2008 15:02
0 0 Atbildēt

ja auto nozagts tad tā ir cita štelle.

263210. viesis 27.oktobris 2008 15:03
0 0 Atbildēt

par zādzību ir cits pants un ne jau administratīvais, bet kriminālais

263211. viesis 27.oktobris 2008 15:09
0 0 Atbildēt

Uzskatu, ka drīzāk par tām 1,5 promilēm vajadzēja palielināt cietunsodu līdz 3 menešiem un tiesību atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem. Tml. sodi varētu situaciju nedaudz uzlabot, jo tad "sēdēšna" reali apdraudētu darba vietu. Šobrīd, tās 15 dienas visi mierīgi sarunā ar darba devēju, un problēmu nekādu. 3 mēneši jau ir ilgāks laiks, tur pat ar slimibas lapu sarežģiti izliferēt būs. Arī tiesību atņēmšana uz 10 gadiem jau būtu salīdzinoši bargāks sods, bet tas izslēgtu bezcerības stāvokli to zaudēšanas gadīumā. Cilvēkam reali paliek tomēr cerības pēc 10 gadiem tiesības atgūt + vēl laiks atmest šmigošanu. Bet attiecībā uz superaugstajiem naudas sodiem - tas ir galīgi garām. Jau pašlaik CP nespēj iekasēt visus piespriestos sodus. 5000 ls ,loģiski, šodien spēj samaksāt tikai BIEZĀS iedzīvotāju grupas pārstāvi . Sodiem tomēr jābūt sakarīgiem.

263212. viesis 27.oktobris 2008 15:13
0 0 Atbildēt

Tikai tam pusnabagam laukos, - aklobraukšanas recidīvistam nav pat to Ls 500 (kur nu vēl 5000), kas ir tagad jāmaksā, tiesību nekad nav bijis vai jau vairs nav, un tās 15 sutkas jau neko nemaina... Cik nav tādu, kas pašlaik brauc, kaut tiesības noņemtas? Vai brauc šmiga bez tiesībām?

Un kā garantēt koruptīvās intereses izskaušanu? Nu biezais atskaita 2 kilolati CPistam un aizbrauc. Īsāk sakot likums, kas soda materiāli padara šādu pasākumu par maksas pakalpojumu, kas pieejams turīgākajai sabiedrības daļai...

Labāk būtu mēnesis sabiedriskajos darbos ar košu pufaiku - alkodriveris.

Lapas grābt, tranšejas rakt, ceļu tīrīt, utt...

Un par tiesībām veikt šo ekskluzīvo darbu valstij samaksāt tos pašus vecos Ls 500.-.

Sutkās likt uzreiz, nevis, kad esi paņēmis bezalgas divnedēļu atvaļinājumu utt.

Sabiedrībai labums - uzkopta vide, 15 sutkas jāsēž uzreiz, nevis, kad sarunā ar darba devēju.

Šādi var kaut nedaudz cīnīties arī ar tiem, kam tiesību nav vai nekad nav plānots ka būs, vai jau ir reiz noņemtas. Kā arī pašam alkodriverim patīkamāk - svaigā gaisā uzturēties publiskā vietā smukā pufaikā... Karoč 30 sutkas - pa dienu šeptējam, pa nakti nāras...

Palaidniex

263213. viesis 27.oktobris 2008 15:16
0 0 Atbildēt

Naudassodi ir vienlīdzefektīvi tikai tad, kad tos maksā atbilstoši ienākumiem, kā Somijā/Zviedrijā.

Tikai tam vēl viens šķērslis - 100% iedzīotāju ienākumu deklarēšana.

Jo sen zināms fakts, ka vienam Ls 50 ir meganauda, citam - puse no ikvakara rēķina restorānā divām personām...

263214. viesis 27.oktobris 2008 15:23
0 0 Atbildēt

labākais ārstēšanas veids sabiedriskie darbi un ēlreiz - sabiedriskie darbi.

Nevis likt uz sutkām sēdēt un par nodokļumaksātāju naudu vēl barot, bet gan lai stŗādā sabiedriskos darbus.

ielas būs sakoptākas, un cilvēks tomēr sāks domāt vai grib mēnesi pašīt par velti (turpretim tagad 15 dienas pavada savdabīgā kurortā), vai nedzert pie ruļļiem.

263215. viesis 27.oktobris 2008 15:29
0 0 Atbildēt

tpu...izlasīju kā 5000ls un nāvessods! :)

A kāds normāli var paskaidrot cik ir jāizdzer normālam latvju bāliņam lai sasniegtu 1,5 promili?

263216. viesis 27.oktobris 2008 15:32
0 0 Atbildēt

tādam tievākam tirliņam pietiek ar kādiem 3 aļoniem vai kādiem 150 gramiem baltā dzidrā...

Redaktors 27.oktobris 2008 15:32
0 0 Atbildēt

Alkotests ir te - augšā.

263218. viesis 27.oktobris 2008 15:34
0 0 Atbildēt

Labāk,kastrēt,lai neuztaisa jaunus dzērājšoferīšus- tas gan nākotnē samazinātu dzērājšoferu skaitu.

263219. viesis 27.oktobris 2008 15:40
0 0 Atbildēt

Tiesības toč jāņem. 5000 nu bišķi par traku... tā jau var cilvēku līdz ļoti dziļamam izmisumam novest.

263220. viesis 27.oktobris 2008 15:45
0 0 Atbildēt

mans saprast ka taga ir atverta sezona:

menti biezos stādīs un prasīs uz ķepu tā pat

loti daudzi bēgs un laidīs no 'ceļa grāvī tos cp autosus.

bus ari vairak gadījumu ka vienkārši - inspektors kārkliņš esat dzēris? jā -puff... inspektoram kārkliņam vairs nekad nebūs nekādu jautājumu.

263221. viesis 27.oktobris 2008 15:54
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ [?] 27.10.2008 14:54

vot kad kāds alkāns nozipdīs tavu crv un pālī viņu noķers un konfiscēs tavu sūri grūti līzīngoto affto, tad pastīsimies uz taviem komentiem

Vai neko neesi dzirdējis par KASKO?

Un uz zādzībām tas neattieksies - iesniegums policijā par zādzību un vainīgajam nu jau draud kriminālatbildība.

263222. viesis 27.oktobris 2008 15:57
0 0 Atbildēt

Tikai, ja noķer šmigaino veci tajā naktī, pēc kuras pienākušajā rītā tikai konstatēsi auto zādzību, būs grūti piesiet zādzības faktu, jo šmigainais zaglis būs noķerts pirms auto pieteikts meklēšanā... ;)

263224. viesis 27.oktobris 2008 16:17
0 0 Atbildēt

zādzības konstatēšnas brīdis nevar padarīt zādzību par nenotikušu!

Par zādzību cietušais var ziņot tikai tad, kad šo faktu ir konstatējis, loģiski, ne?

263226. viesis 27.oktobris 2008 16:23
0 0 Atbildēt

nav ko cepties, tajaa pashaa demokratijas un cilveektiesiibu citadelee ASV par shadu joku paliek kriminala sodamiiba ar visaam sekaam. Un neviens nechiikst.

Lai gan neiebilstu, ka pirmo reizi nemtu nost uz kadiem 10 gadiem, es domaaju, ka pietiekams laiks lai apdomaatu savu riciibu.

263227. viesis 27.oktobris 2008 16:30
0 0 Atbildēt

tad tadiem pashiem sodien jabut auto vadishanu narkotiku reibuma savadak netaisniba.

un kauka nezinu vajadzetu skatities ka nesanak ta ka no rita steidzies izskalo muti ar Colgate mudes skalotaju ielec auto brauc uz darbu notur Tevi un she Tev promiles! Ja kads netic var pameginat. Tas pats ar dazhiem klepus sirupiem. Saprotu ka nezinashana neatbrivo no atbildibas bet pielauju ka daudzi nezin piem ka izskalo muti ar mutes skalotaju paradas promiles ka maz neliekas

263228. viesis 27.oktobris 2008 16:50
0 0 Atbildēt

Summa 5 tk - nu nezinu nezinu.

Es domāju ka 15. augusts uz Skanstes ielas būs tikai ziediņi ( www.postfactum.lv/1/3/?id_news=24017 )...

Tagad jau bēgšana kā fakts uzņem apgriezienus pie soda 500 Ls. Kas būs tālāk....?

Nu teiksim viens no variantiem kā ietekmēt šmigotājus. Tātad ja pie stūres šmigā tad izciešam patreizējo sodu un pēc tam kad atgūta vadītāja apliecība katru gadu pārlikt kā teorētisko tā pratisko CSN eksāmenu un tā 5 gadus. Es domāju ka šādā gadījumā ne tikai sodītu šmigotājus bet arī uzlabotos satiksmes drošība un noteikumu ievērošana.

Tobiš - neierobežotu cilēktiesības, sodītu un uzlabotu vēl satiksmes drošību.

263229. viesis 27.oktobris 2008 16:52
0 0 Atbildēt

Nemaksās neviens tos 5000 latus. Nav vidējam statistiskajam šmigunam tādas naudas. Un tiesības ar lielākoties nav :D. Tātad šitais viss ir tikai dažu džekiņu staipīšana reitingu celšanai. SABIEDRISKOS DARBUS vajag šitajiem. Atbilstošā "formas tērpā" un ceļazīmi - "uz ceļa strādā alkāni" blakus, lai visi redz tos varoņus. Normāli uzliktu teiksim 2 darba dienas par katru 0.1 promilli virs normas + vēl ja nav ko sodu maksāt, tad lai tik pašī par minimālo algu, un teiksim 50% no summas iet soda dzēšanai, pārējo lai patur - lai nebļauj ka šo bez maizes atstāj. Nez kāpēc citur tā var, a pie mums tik ne.

263231. viesis 27.oktobris 2008 16:57
0 0 Atbildēt

tajos laikos, kad cirta rokas par zagšanu, tā tika izskausta, bet kad atcēla šo likumu, tad atkal zagšana uzplauka.

263232. viesis 27.oktobris 2008 17:09
0 0 Atbildēt

agraak tiiri labi straadaaja publiskais fui. iipasha nummuru seerija un publikaacija laikrakstaa par piespriesto soda meeru taadam un taadam indiviidam. vareetu sho paneemienu atjaunot.

263234. viesis 27.oktobris 2008 17:17
0 0 Atbildēt

Sabiedriskie darbi? Khmmm...

Ideja jau laba bet... Te ir pilns ar bet. Ja piespiedu darbs tad vajag uzraugu. Uzraugam savu dienestu. Piespiedu darbiniekam pusdienas un transports. Tas viss sāk atgādināt Šuriku. :D

Tikai un vienīgi skaidrošana, alkotesteri DUSos, reidi un vēl vesela virkne pasākumu ietekmēs un atturēs no sēšanās pie stūres skurbulī. Tie ir pirmspasākumi lai atturētu.

Pēcpasākumi – īpašas numurzīmes, ikkadējs csn eksāmens... nu kaut kā tā...

Bet 5 tk un «uz mūžu» tikai pasliktinās situāciju un vairos traģēdijas un slikto statistiku.

Un ja šo projektu pieņems tad lai Zivtiņš un Šlesers nevaino dzērājšoferus ja tie bēgot sastrādās baisās ziepes. Tad atbildība ir jāuzņemas pašiem un jāmaksā kompensācijas no savas kabatas. Jo pat CP inspektori brīdina par šādu iespējamību, kura var pāraugt ikdienas statistikā. (Policija šonakt vajāja 3 dzērājauto. Apskādēti 10 citi spēkrati. Carmagedons iziet ielās)

263235. viesis 27.oktobris 2008 17:18
0 0 Atbildēt

he...he a man pofig kādi sodi ,es dzēris nebraucu.

263236. viesis 27.oktobris 2008 17:19
0 0 Atbildēt

5000LVL / 12mēneši = 416,67LVL/mēnesī....

tā būtu summa, kuru jāsamaksā / jāsaņem cilvēkam, kuram;

1. Ir aņemts auto..... un visticamāk, ka auto arī paliks stāvvietā (kamēr samaksās 5K LVL būs tāds stāvvietas rēķins, ka būs neiespējami to samaksāt)

2. 50% pazaudēts darbs

3. Atšķirībā no reāla slepkavas - nav iespēju rehabelitēties, atgūt tiesības

Jautājums....... ko mēs iegūstam?

...... potenciālu 100% alkoholiķi

...... bezizejā iegrūstu cilvēku

...... nē -> bezizejā iegrūstu alkoholiķi, bez darba (ja nav darba - jāzog), bez iespējām, kurš, visticamāk, brauks "pālī" ar atņemtām tiesībām.....

...... cīnamies ar sekām, kā jau parasti, bet tas laikam ir valstij izdevīgi -> budžeta papildinājms, darbs cilvēkiem (stāvvietas, evakuātori, tiesas....), kāds lielāks "kukulīts" kādam ieripos...... cilvēki, a kas cilvēki - ja nepatīk -> īrija.lv.....

263237. viesis 27.oktobris 2008 17:31
0 0 Atbildēt

«To –> 263235. viesis 27.10.2008 17:18

he... he a man pofig kādi sodi, es dzēris nebraucu.»

Priecājies tālāk. Tad kad tevi noķers un riktīgi saburzīs kāds alkanauts bēgošais ko tad dziedāsi?

Tā kā bērni. Aizliek roku priekšā acīm un domā ka noslēpies.

Uz skanstes ielas evakuatora šoferis arī nebrauca dzēris un tad?

263238. viesis 27.oktobris 2008 17:35
0 0 Atbildēt

Narkomāns bēgošais noķēra. Auto izsists no ierindas vai norakstāms, krava bojāta, nu labi ka pierē tikai puns, kamēr auto remontā darba nav. Pilns komplekts. A narkomāns trupiks - nav no kā piedzīt.

Kam vajag šādas situācijas?

Un ar bargākiem sodiem tādu situāciju būs aizvien vairāk un tas ir tikai loģiski...

263239. viesis 27.oktobris 2008 18:05
0 0 Atbildēt

Jābēg, lai sabiedrībai iedzītu bailes - no bēgošajiem vadītājiem, ķerošajiem policistiem uz visu mūžu.

263240. viesis 27.oktobris 2008 18:17
0 0 Atbildēt

Ir radies jautājums:

Braucu ar velosipēdu, ir virs 1.5promilēm. Velosipēdista apliecība nav, ir tikai autovadītāja apliecība. CP mani pieķer šmigā.

Kādas ir sekas tagad un pēc likuma pieņemšanas, neprasu atšķirību, bet kaut vienkārši, kādas sekas būtu tagad, kaut vits 1 promiles?

P.S. Nemaz nezinu vai varu pabraukt pie šādām promilēm ar veļļuku, vienkārši interesē, kas likumā ir teikts šādā situācijā? Kas notiek ar autovadītaja apliecību, tai ir kāds sakars?

263242. viesis 27.oktobris 2008 18:27
0 0 Atbildēt

Velosipēds nav "mehānisks" transportlīdzeklis.

263243. viesis 27.oktobris 2008 18:31
0 0 Atbildēt

Man šķiet ar velosipēdu ir atļauts pārvietoties, ja ir autovadītaja apliecība...

263245. viesis 27.oktobris 2008 19:17
0 0 Atbildēt

nu poličiem aizies bizness, jo jebkurš naudīgākais jebkurā gadījumā gribēs atpirkties, un neticu ka starp mūsu poličiem būs tāds godīgs kā krievu klipā našaraša, gan jau esat redzējuši

263247. viesis 27.oktobris 2008 19:29
0 0 Atbildēt

Es par sabiedriskajiem darbiem uz mēnesi, tjip, ja strādā, lai paņem darbā atvaļinājumu un mēnesi paši uz briiviibenes ar slotu, vai piemēram centrālajā stacijā toletes mazgā, tolks viņus aiz restēm likt, tiem bezsmadzeņu radījumiem tas nepalīdz, un 5k reti kurš no viņiem ir spējīgs nomaksāt.

263249. viesis 27.oktobris 2008 19:45
0 0 Atbildēt

Nedomāju, ka Zivtiņš spēs savā kantorī nodrošināt situaciju, ka pie jaunās sodu politikas CP ierindas darbinieki uz ceļa spēs atteikties no piedāvātajām atpirkšanās summām, kuras viennozīmīgi būs tuvas 1000 ls. CP algas ir salīdzinoši zemas, riska pakāpe kontaktā ar vadītāju kaut kur uz pleskavenes vai jūrmalenes - minimāla. Reali, vairums CP ņems visas piedāvātās summas vis 500 ls. Jau pašlaik citu dienestu policijas virsniek zin stāstīt, ka vairums CP ir nodrošinājušies ar privātmājām (uz radinieku vārdiem) un dārgiem jauniem privātauto(arī reģistrēti radu īpašumos). Šis process praktiski ni KNAB un VID puses netiek kontrolēts. Būtībā, Zivtiņa šie projekti ļaus CP darbiniekiem kļūt daudz jo daudz bagātākiem.

263250. viesis 27.oktobris 2008 19:49
0 0 Atbildēt

Gan jau ka Centralstacijā WC mazga tantiņas, kurām tas ir vienīgias ienakumu avots, kapēc jāatņem vinām darbs.

Jāliek strādāt tur, kur nevines negrib strādāt iet dēļ zemajam algām, piemēram Valsts policijā, par skolotājiem, medmasām..

Sarkasms, sorry, bet sakiet, kurš tad ir tas darbs, kur tādu alkobraucēju ieliksi?

263251. viesis 27.oktobris 2008 20:13
0 0 Atbildēt

sarmoj istinu glagoljit.... pie mums pat slepkavaam IR iespeeja peec otsidkas normaalu dziivi dziivot... ja vien tad nav muzja ieslodziijums...

(paardomas par teemu- dzeeraajs pie stuures-slepkava-atstaat pie sevis) un to saku pat neskatoties uz to ka piters paaluu sievasmaasu uz labaakiem laukiem aizraidiijis...

manas domas- kjeemaa nokjerts- sutkas neatliekot+ kaa te jau mineets- komplektaa ar ielu uzkoshanu(piemeeram)

tiesiibas nost uz muuzju + reaals cietumsods bez iespeejaam izvairiities momentaa... gadu par atkaartotu braukshanu shmigaa gada laikaa... taalaak jau nianses...avaarija paalii- plusojam gadu... neapstaashanaas tb mukshana+ gadu... muukot avaarija+gadu... utttt

par auto konfiskaaciju... nez... liela dalja brauc paalii arii ar daba auto... ar pazinju auto uttt ko ar tiem? kaarteejie breecieni - nedod auto tam kas var/speej paalii braukt? a situaacijas ta dazjaadas... shodien ar Deksi kaa reiz parrunaajaam... ja nu ir taa sievasmaate jaaved uz slimniicu....? neesam te mazie beerni... un fantaazija te daudziem ir liimenii...

263252. viesis 27.oktobris 2008 20:32
0 0 Atbildēt

Mans ierosinājums:

0,5-1,0 promiles 15 dienaktis cietums 2500 LVL tiesības nost uz 2 gadiem (ar atkārtotu eksāmēnu kārtošanu CSDD), bet ja vadītājs šo pārkāpumu atkārto tad 1 gads cietums 5000 LVL sods un 10 gadi tiesības nost!

1,0-1,5 promiles 30 dienaktis cietums 5000 LVL tiesības nost uz 5 gadiem (ar atkārtotu eksāmēnu kārtošanu CSDD), bet ja vadītājs šo pārkāpumu atkārto tad 1,5 gadi cietums 10000 LVL sods un 20 gadi tiesības nost!

1,5 promiles un vairāk promiles 60 dienaktis cietums 10000 LVL tiesības nost uz 10 gadiem (ar atkārtotu eksāmēnu kārtošanu CSDD), bet ja vadītājs šo pārkāpumu atkārto tad 2 gadi cietums 15000 LVL sods un 25 gadi tiesības nost!

Tūristiem arests tūlītējs .....

Nezinu kā ES skatīsies uz to ka tiesības ir uz mūžu noņemtas, pieņemu ka tiesu darbi pret Latvijas valsti būs vairāk .....

263253. viesis 27.oktobris 2008 21:16
0 0 Atbildēt

Nelasiju visus komentārus par šo tēmu bet manas domas ir tādas;1.Likumdošana. Es atbalstu šādus noteikumus un gatavs balsot par cilvēku kas šo dabūs cauri .2.Korupcija. Ir viens apstāklis kurš liek šaubīties par CP inspektora rīcību brīdī kad notocis pirmais izelpas mērijums kurš uzrādija teiksim 2 promiles un vainīgais piedāvā teiksim 2000 latus lai izbēgtu no daudz lielāka soda .Šobrīd CP atļaujās paņemt pat sīknaudu un saburzītu piecīti. 3.Varbūt vajag izmainīt sodus par kukuļņemšanu , nepakļaušanos policijas darbiniekiem un tad pielietot tik bargus sodus ?

263254. viesis 27.oktobris 2008 21:18
0 0 Atbildēt

263253. viesis 27.10.2008 21:16 Tās bija manas domas.

263255. viesis 27.oktobris 2008 21:52
0 0 Atbildēt

263253. viesim - aizmirsi pašu galveno 4. punktu. Izrēķināt, ja sods ir vairākārt lielāks par sodīšanai nepieciešamo personu mēnešalgu kopskaitu, iespējamību tikt sodītam nevainīgam, cerībā uz dāsna kukuļa saņemšanu.

263257. viesis 27.oktobris 2008 22:34
0 0 Atbildēt

jaaa, un vajadzētu vēl pantu papildināt, kad CP priekšnieks tikai un vienīgi pats uzliek sodu, tā teikt, lai ne tikai ieridniekam kāds prieciņš tiek. neko labu par cp nevaru pateikt, jo cik ir sanākusi darīšana un tāda sanāk ļoti bieži, tad neko pozitīvu diemžēl nevaru pateikt. lai sākumā izskauž polisīšu lietu un tad pie šoferiem ķeras klāt. un atņemt uz mūžu - marasms, 18 gados ierauj pavairāk sīvo, nepārzini savu organismu un uz visu dzīvi bez tiesībām. slepkavniekus vismaz pēc gadiem izlaiž ārā, bet jauneklim, kas kļūdījies, tiesības uz mūžu

263258. viesis 27.oktobris 2008 23:18
0 0 Atbildēt

ka var kaut ko atnjemt uz muuzu?

263259. viesis 28.oktobris 2008 0:35
0 0 Atbildēt

Es sen jau teicu, ka pa šmigu vajag reālu cietumsodu. CIETUMĀ un basta.

1,5 prom. = 3 gadi Sķirotavā

2,0 prom. = 5 gadi Jēkabpilī

utt. nu un daži lati soda. That is the way.

Un tās 5000lS neko nemainīs.

263260. viesis 28.oktobris 2008 0:45
0 0 Atbildēt

Un kā paliks ar iespēju iegūt tiesības citā valstī?

263263. viesis 28.oktobris 2008 9:28
0 0 Atbildēt

Kā jau iepriekš minēju - jāpilnveido procedūra.

Ja tomēr būs jālemj par sodu Ls5000 + tiesības nost uz mūžu, tas šādi sodi ir tik nopietni, ka lai pat necer kaut kādi CP priekšnieķeļi tikt pie lemšanas - tas noteikti būs papildus slogs tiesām visos pārsūdzības līmeņos.

263264. viesis 28.oktobris 2008 9:41
0 0 Atbildēt

Roku ciršana zagļu skaitu tomēr stipri ierobežoja un mūsu dienās ierobežotu.

263266. viesis 28.oktobris 2008 10:33
0 0 Atbildēt

ir jaadod cilveekam iespeeja laboties!

20 gadiigs dzheks no laukiem iekritiis, paliks bez tiesiibaam vadiit automobiili uz muuzhu, ko jams laukos dariis? sabtransports laukos ir izpostiits, daudzviet auto ir pirmaas nepiecieshamiibas lieta.

tad jau labaak noshaut paarkaapeeju ar visu gjimeni un nodedzinaat maaju :)

263267. viesis 28.oktobris 2008 10:35
0 0 Atbildēt

Džerājšoferi piedzirdīt tā ka nekad mūžā vairs negribētu.

263268. viesis 28.oktobris 2008 10:44
0 0 Atbildēt

263266. viesis

ja mees neticam, ka konkreetasi cilveeks labosies, varbuut tieshaam uzreiz vinju noshaujam?

tiesiibu atnjemshana uz muuzhu buutu saprotama par atkaartotiem paarkaapumiem.

263269. viesis 28.oktobris 2008 10:55
0 0 Atbildēt

es domaaju, ka pie šiem trim - nauda, tiesības, cietums - šamie vēl varēja piemest kastrēšanu :D

263270. viesis 28.oktobris 2008 11:07
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka tuvā nākotnē Zivtiņam būs jāiet pie Segliņa un jālūdz CP ierindas darbinieku algas palielināt vismaz līdz 1000 ls "uz rokas", lai kaut daļēji mazinātu kārdinājumu pieņemt reali iespējamos korupcijas maksājumus, kuri krietni pārsniedz pašreizējo darba lagu. Tiesu sistēmā pirms vairākiem gadiem algas pielikums situaciju strauji uzlaboja - 95% tiesneši šodien korumpētos advokatus ar viņu konjaciņiem un franču smaržu pudelītēm reali izmet no kabinetiem. To var formulēt arī vienkāršāk - ķēķa sistēma vairs nedarbojas, situacija ir uzlabojusis par vismaz 75%. Pieļaujams, ka līdzīgi varētu būt arī CP sistēmā. Tikai jautājums - ko par to teiks citu policijas strukturu darbinieki ar saviem 500 ls "uz rokas" ?

263285. viesis 28.oktobris 2008 13:45
0 0 Atbildēt

Nu vēl pie tā visa vajadzētu nocirst rokas, jo citādi iznāks no cietuma un dzers akal!!

263289. viesis 28.oktobris 2008 17:19
0 0 Atbildēt

Nezinu, kā ar sodiem (tik un tā daudzi nemaksā), taču - uzjautājiet nejauši pieķertajiem braucam šmigā, ko viņi pārdomāja tajās 15 diennaktīs ķurķī :D

VISU DZĪVI!

Normālam cilvēkam tas ir pats lielākais bieds un respekts.

Un vēlreiz atkārtošos, pofig, cik maksā taxi no svinībām līdz mājām. Pilnīgi pofig :)

Nedzeram un nebūs jāsatraucas ne par kādiem lieliem sodiem.

263292. viesis 28.oktobris 2008 19:37
0 0 Atbildēt

Dīvaini te tie komenti, it īpaši tas kur apraud sabiedrisko darbu organizēšanu. Kāpēc man par saviem nodokļiem būtu vēl kautkāds sīņu bars jāuztur kaut vienu dienu. Agrāk bija iestādes LTB (ļečebno trudovaja boļņica) priekš tādiem. Radinieks ar tādā 6 gadus atpašīja par avāriju šmigā ar 1 bojā gājušo. Un tici vai ne - tagat viņš šmigā nebrauks pat ar plēvi no kalna. Tas ir nodarījums pret visu sabiedrību, tad pašam tas jāatlīdzina nevis sabiedrībai tāds jāuztur. Lai rok grāvjus, lasa čibukus, šķiro taru getliņos, lauku omām malku no meža nest utt. darba pietiek ko atrast. Un organizēt ļoti vienkārši Pa nakti paguļ alkānu slimnīcā, paēd zāles un ampulas, pa dienu strādā - piespiedu brīvprātīgais režīms - negribi pašīt, tad piespriestais laiks pie zekiem par gaili - daudz gribētāju nebūs. Un tiem, kas sodu nevar samaksāt, tie atpašī vēl pāris mēnešus par min algu par labu valstij. Katrā rajonā pa kādai iestādei un būs ok.

263293. viesis 29.oktobris 2008 8:34
0 0 Atbildēt

Stulbums.

Sāksim ar to, ka pie mums autovadīšanas spēju vērtē pēc promilēm. Ārzemēs bez iemesla (izņemot reidus) auto vienkārši tāpat nestādina. Bez mums naktī ka tik trubiņu iegrūst ģīmī. Promiles neko neizsaka - autovadītājs braucot dzēris var būt daudz kārtīgāks par skaidrā esošu.

Nevajag filozofēt... nebrauc dzēris, pats vainīgs - nekad nesaki nekad, gadās visādi.

Pieņemot šitādu sviestu vienīgais ko mēs iegūsim būs vairāk līķi uz ceļiem. Es ar nezinu vai apstātos, ja būtu dzēris, bet ja ar auto es pelnu sev iztiku, tad noteikti muktu. Gribat redzēt holivudas pakaļdzīšanās uz mūsu ielām? ... uz priekšu! Cik būs līķu, kamēr dzenās pārbijušos autovadītāju, cik no viņiem noķers dzīvus?!

Šitādu murgu es vēl nebiju lasījis! Tiešām ceru ka tur augšā kāds ieslēgs smadzenes pirms nobalsot par šo brīnumu.

Sen varētu ar psihologu palīdzību izstrādāt programmu, kā noteikt ir spējīgs autovadītājs braukt jeb nav, bet promiles izmantot kā papildus līdzekli fakta piefiksēšanai. Beigt apstādināt bezjēgā. Ja izraisīja avārju - jā vainu pastiprinošs apstāklis, bet citādi lai atšujas.

263296. viesis 29.oktobris 2008 9:20
0 0 Atbildēt

Pirmkārt, varbūt vajadzētu paanalizēt, cik % no avārijām izraisa reibumā esoši autovadītāji. Kaut kā nenāk prātā avārijas ar smagām sekām, kas vainīgs būtu bijis alkohols. Otrkārt, jāpadomā par to, vai tiešām gaidāmais sods neuzvedinās vainīgo uz lielākiem likumpārkāpumiem, t.i. bēgšana (te risks apdraudēt nevainīgos un sevi pieaug daudzkārt), pretošanās CP darbiniekiem (t.sk. iespējams bruņota). Un to visi var gaidīt no braucēja, kas vakar nav varējis ievērot mērenību svinībās un no rīta stulbuma dēļ iedzēris glāzi alus. Ja viņu neaiztiktu - aizbrauktu kur vien vajag. Vai tas ir to vērts??? Visvairāk mani izbrīnī, ka par visādiem šņaucējiem, dūrējiem un velns zin kādiem vēl kaifa ķērājiem runa neiet nemaz. Lai gan lielākā daļa no tiem jau ir konkrētā atkarībā.

Manuprāt esošā sodu sistēma ir pietiekami barga, tā pilnībā attur no sēšanās pie stūres alkohola reibumā tos, kas draudzējas ar galvu. Bet tos, kas nedraudzējas - neatturēs nekas, tikai tiks vēl vairāk sabeigtas dzīves viņiem un viņu ģimenēm. Ja Zivtiņš to grib - uz priekšu.

263297. viesis 29.oktobris 2008 9:51
0 0 Atbildēt

Cilvēkus tak Latvijā jāiedzen vēl vairāk izmisumā, vai ne? :?

Neatbalstu braukšanu dzērumā, un uzskatu ka sodam par to ir jābūt, bet ne jau nenormālam.

Protams tā jau ir baigi labā iespēja, ja puika braucis iedzēris, tad izputina visu ģimeni. Vai tas i.diots Zivtiņš ir padomājis cik Latvijā ir ģimeņu kuras var samaksāt 5000 Ls? :?

263299. viesis 29.oktobris 2008 10:08
0 0 Atbildēt

pirmkārt - kā tos 5000 ls samaksāt / ne jau mēneša laikā , pat ne gada laikā Tiesām atkal būs papildus darbs. Otrkārt un galvenokārt cietīs ģimene , bērni. Es uzskatu ka ir simtiem daudz veiksmīgāku vaidu, bet šubos vai tas Zivtiņu interesē . nauda nauda nauda ...

263312. viesis 29.oktobris 2008 13:47
0 0 Atbildēt

Shis ir tikai un vienighi PR pasakums! varbut Zivtinam vajadzetu nedaudz paanalizet informacijas kopumu- kapec esoshie sodi vinaprat ir izsmelushi sevi. nevar tachu ka casino - dubulto likmi ceriba atgut zaudeto un vel uzvarities:)

263313. viesis 29.oktobris 2008 14:14
0 0 Atbildēt

Braukšana dzērumā nav attaisnojama ne ar ko!!! Vai atņemt tiesības uz mūžu? Nu nezinu... Vai 5000 lvl, nu nezinu, varbūt...Drīzāk jau dežūrtiesnešus, kas sodu piespriež uzreiz, un uzreiz sāc tupēt, nevis, kā tagad - var pat pa sestdienām, svētdienām vienā mierā iet atsēdēt. Un sabiedriskais darbs!!!

263323. viesis 29.oktobris 2008 17:34
0 0 Atbildēt

Kapēc sods nevar palikt 500Ls bet pielikt papildus 30% no peedeejaa gada izpeljnas. Tagad lielākā daļa tomēr cenšas samaksāt tik daudz nodokļus lai varētu kādu krītiņu paņemt, vai kā tā...

Un atkaartota pārkāpuma gadījumā tad uz mūžu atņemt tiesības, lai brauc ar max 125cc rolleri atlikušo mūžu :)

263328. viesis 29.oktobris 2008 20:01
0 0 Atbildēt

Nu 125 cc roleris bez tiesībām ar nespīd ;)

263364. viesis 30.oktobris 2008 17:09
0 0 Atbildēt

piekrītu sikspārnim.Kādam ir japapēta dzīve laukos,kur iztiek ar pāris latiem nedeļā...

263371. viesis 30.oktobris 2008 23:26
0 0 Atbildēt

progresīvo sodu tas ir jo varāk pārkāp jo lielāks sods un ar katru reizi reizināt ar 2 kaut vai ja 1 sods ir 30 ls tad 5jau 240ls vienalga tā ir zīme vai ātrums dzērājiem tiesības nost un sabiedriskos darbus 5000ls ir nereāls cipars tas nodarīs tikai ļaunumu jo dzērāj šofera bērni jau nav vainīgi pie tā ka tēvs vai māte ir pilā sēdušies pie stūres labi ja arī pieņemtu to lielo soda naudu un tas tiek pie parādu piedzinējiem cik cilvēku paliks uz ielas cik bērnu no tā cietīs naudas sods ir vajadzīgs bet reālu ciparu jo rezultāds būs ļoti bēdīgs

263396. viesis 31.oktobris 2008 15:28
0 0 Atbildēt

Palielināsies jaunas vakances CP! Jo tos ,kuri apturēs plikgalvainus mūdžus dzērumā pie stūres melnos apvidniekos, vairs nevarēs atrast starp dzīvajiem , lode lētāka.

264209. viesis 26.novembris 2008 14:22
0 0 Atbildēt

domāju kā tas nav reāli! tas būs kaut kas!tad puse no mums vienalga brauks pa ceļam bez tiesībām

264222. viesis 26.novembris 2008 22:08
0 0 Atbildēt

Un kur tad soda sameeriiguma princips???(tas ir,kad par nodariito ir jaasaņem sameeriigs sods)! Neesmu so smigotaaju atbalstiitaajs,bet man skiet par tr.liidz.vadiisanu reibumaa nevajadzeetu gan tik drastiskus sodus.Tos vareetu piemeerot kaa papildsodu ja iestaajaas taas saucamaas sekas(t.i.kad ir cietusie...vai nu cilveeks vai manta)!Ir tacu tomeer jaaizveertee vai reaalu sodu iedot taa saucamajiem gopņikiem,kuri cilveekiem nodarot miesas bojaajumus nolaupa mantu,kur ir jau reaala darbiiba pret personu,vai smigotaajam kurs brauc un iespeejams arii aizbrauks liidz tam galameerkim.Zeel ka iztraadaajo so normu vini balstaas uz varbuutiibu...a ja nu!!!Un piekriitu,ka atnemot cilveekam tiesiibas uz muuzu vinam vairs nau pat dota iespeeja laboties,liidz ar to kaada motivaacija tik tiesaam kaa te daudzi raksta..."padoties dziivam"!?

264946. viesis 16.decembris 2008 10:46
0 0 Atbildēt

Es domāju ka tas ir pa traku sods. daudzi pakārsies pēc pārkāpuma izdarīšanas.. dažiem 5000.- nav nekas daudz a citam 3 gadu alga! tas nav risinājums. kas tad būs vēlāk 15 gadi cietumā???

264950. viesis 16.decembris 2008 13:45
0 0 Atbildēt

Čekists - varbūt nošaut!

265709. viesis 11.janvāris 2009 15:35
0 0 Atbildēt

kautkaa jau jaunais tilts jaatpelna ir

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti