«Atstarotāju policists» sāk reidus Latvijas pilsētās 6

 
30.oktobris 2008 11:05

30. oktobrī, Atstarotāju policists savā īpaši trafaretajā automobilī „Hyundai Getz” dosies pirmajā reidā. Pirmais reids būs Rīgā un tās apkārtnē, nākamajās divās nedēļās Atstarotāju policists apbraukās vairākas Latvijas pilsētas un, piestājot ceļu malās, centīsies veicināt atstarotāju lietošanu, aizrādot un dalot atstarotājus, ja cilvēkiem to nebūs.

Atstarotāju policista reidi paredzēti šādās pilsētās un to rajonos: Rīgā – 30.10., Valmierā 31.10.,  Kuldīgā – 01.11., Saldū – 02.11., Rīgā – 04.11., Liepājā – 05.11., Daugavpilī – 06.11., Jēkabpilī – 08.11., Limbažos – 10.11., Jelgavā – 12.11., Rīgā – 14.11. Paralēli norisinās arī Ceļu policijas reidi visā Latvijā, kā arī Valsts policijas un Atstarotāju policista vizītes pie Latvijas 1.-2. klašu skolēniem. Tāpat lielveikalu tīkla „Maxima” kasēs bērniem tiek dalītas krāsojamās grāmatiņas ar Atstarotāju policijas apliecību un atstarotāju.



Atstarotāju kampaņa sākās pagājušajā nedēļā ar pasaulē pirmās Atstarotāju policijas vienības dibināšanu pamatskolā „Rīdze”. Kampaņas mērķis – gada tumšajā laikā atkārtoti uzsvērt cilvēkiem, it īpaši bērniem, atstarotāju nozīmi ceļu satiksmes drošībā. Dzīvību zaudējušo gājēju un velosipēdistu skaits uz Latvijas ceļiem joprojām ir ļoti liels – šā gada pirmajos 9 mēnešos bojā gājuši 85 cilvēki.

Kampaņas pamatā ir jauns tēls – Atstarotāju policists, kas aicina bērnus pievienoties Atstarotāju policijas vienībai, saņemot žetonu-atstarotāju un piestiprinot to redzamā vietā pie sava apģērba vai somas. Līdz ar to bērns pats kļūst par Atstarotāju policijas dalībnieku un viņam ir tiesības aizrādīt saviem vecākiem, draugiem, paziņām, ja viņi nelieto atstarotājus. Atstarotājus un apliecības bērni saņem Valsts policijas un Atstarotāju policista vizītēs skolās, kā arī lielveikalu tīkla „Maxima” kasēs. Kampaņas laikā līdz novembra beigām paredzēts izdalīt 150 000 atstarotāju.

Jāatgādina, ka diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām, kā arī apdzīvotās vietās, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai ceļa nomali, jālieto gaismas atstarotājs vai cits gaismu atstarojoša materiāla elements vai jātur rokā iedegts lukturītis. Ja tas netiek ievērots, paralēli administratīvā protokola sastādīšanai var tiks piespriests arī naudas sods no 5 līdz 20 latiem. Ceļu policija šā gada 9 mēnešos sastādījusi 18 666 protokolus gājējiem un 4171 protokolu velosipēdistiem.

Kampaņu ar Valsts policijas atbalstu organizē lielveikalu tīkls „Maxima” un „TV3 Latvija”. Kampaņu atbalsta arī Izglītības un zinātnes ministrija. Tēla un kampaņas idejiskais autors – SIA „Reklāmas Aģentūra Alfa Centrs”. Oficiālo Atstarotāju policista automašīnu „Hyundai Getz” nodrošina „Skandi Motors”.
 
Visi komentāri
 
263349. viesis 30.oktobris 2008 11:08
0 0 Atbildēt

A kas tas par numuru mašīnai?

263350. viesis 30.oktobris 2008 11:09
0 0 Atbildēt

tirdzniecības

263367. viesis 30.oktobris 2008 20:20
0 0 Atbildēt

Brīnums ka ne leišu tranzīta numurs - no maximas uzraksta varētu tādu brīnumu sagaidīt :D

263381. viesis 31.oktobris 2008 10:45
0 0 Atbildēt

Ideja jau nav slikta, ka tik beidz rakstīt savas maksas lapeles uz 5-20 Ls

264576. viesis 8.decembris 2008 9:52
0 0 Atbildēt

A kaapeec taads vajadziigs. Tas iskataas kaa beernu speelmantinja.

264805. viesis 12.decembris 2008 1:45
0 0 Atbildēt

Tikai viena tada nianse - tie atstarotaji neatspid. Tie neatbilst CE prasibam. Nez kad iedzivotaji par to uzzinas? Kad paklus zem masinas? Kauns Valsts policijai, ka dala tadus piekarinus ar atstarojosu efektu...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti