NPA aicina sabiedrību nepieļaut valsts mantas izšķērdēšanu 1

 
25.janvāris 2010 10:13

Neatkarīgā policistu arodbiedrībā uzskata, ka likums "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" liedz izmantot valsts dienesta auto privātām vajadzībām.

Arī turpmāk nav lietderīgi grozīt noteikto kārtību, jo tas tikai paaugstinās izšķērdēšanas riskus. Papildus tas radīs citas problēmas, ar kurām nāksies saskarties valsts un pašvaldības iestādēm, ja tiks mainīta kārtība valsts un pašvaldību dienesta transporta izmantošanas kārtībā.

Kā apgalvo daži ministri, ierēdņi un amatpersonas, tie, braucot mājās ar dienesta auto, turpina strādāt, pildīt savus dienesta pienākumus. Tādējādi minētām personām rodas tiesiskais pamats pieprasīt no valsts apmaksāt atlīdzību par virsstundu darba laiku, jo to paredz Darba likums un citi normatīvie akti.

Jāņem vērā, ka daudzi, pat vairākums ierēdņu, pārvietojoties ar personīgo vai sabiedrisko transportlīdzekli, risina dienesta/darba jautājumus un viņiem būs tiesības pieprasīt atbilstošu atlīdzinājumu. Piemēram, ja ceļā uz mājām notiek negadījums un ierēdnis iet bojā vai gūst miesas bojājumus. Normatīvie akti nosaka, ka ja nelaime notika, pārvietojoties ar dienesta transportu, personai ir tiesības uz atlīdzinājumu par nodarīto kaitējumu. Tādējādi, ierēdņi, kuriem ir liegts pārvietoties ar valsts dienesta transportlīdzekli, atradīsies atšķirīgā, sliktākā situācijā, nekā ierēdņi, ministri, kuriem būs tiesības izmantot dienesta transportu braukšanai mājās.

Ierēdņu braukšana mājās ar dienesta auto, vienlaikus risinot arī darba lietas, prasa, lai šo ierēdņu pārvadāšana notiktu ar autovadītāju. Tādējādi papildus pie ierēdņa virsstundu darba apmaksas ir nepieciešams apmaksāt arī autovadītāja virsstundu darbu, kurā ietilpst gan ierēdņa nogādāšana mājās, gan automašīnas nogādāšana stāvvietā.

Tādējādi papildus izmaksas par dienesta automašīnas izmantošanu būs krietni lielākas par paredzēto nodokli. Tas tikai veicinās valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanu, jo braukšana ar dienesta auto izklaidēs, atpūtā vienmēr varēs attaisnot ar darba vajadzībām.

NPA aicina valdību, Saeimas deputātus, visu Latvijas sabiedrību nepieļaut dienesta transportlīdzekļu izmantošanu personīgām vajadzībām, nepieļaut valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanu, piesedzoties ar darba jautājumu risināšanu.

Ar cieņu,
Armands Augustāns
Neatkarīgās policistu arodbiedrības priekšsēdētājs
2010.gada 25.janvārī

 
Visi komentāri
 
274290. viesis 26.janvāris 2010 15:08
0 0 Atbildēt

Nu nezinu - CP auto LIDO stāvvietās ir sastopami visas diennakts garumā. Īpaši jau vakara stundās. Vēl nesen biju tur uzaicināts uz studentu tusiņu. Ap 21.00 lidiņa stāvvietā atradās trīs CP s-80 volviķi un viens passats. Smuki izskatījās - visi vienā rindiņā. Cik manīju iekštelpās, uniformētie vīri visaktīvāk atpūtās tieši aluspagrabā... Esmu pārliecināts, ka policijas transporta izmantošanas problemai risinājums nav saskatāms. To īpaši apliecina pašas ministres neviennozīmīgais viedoklis atbalstam par bērnu vizināšanu ar dienesta auto...Ko šajā gadījumā domāt visiem pārējiem līdzpilsoņiem ? Īpaši jau tiem, kuriem pieejams dienesta auto.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti