Cīņa pret spogulīšu zādzībām uzņem apgriezienus (!) 9

 
1.decembris 2010 10:11

30.novembrī notika Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas, AutoNews.lv un Autonams organizētā konkursa „Par marķēšanas skices uzlīmes izveidi” noslēgums.

Skiču konkursā uzvarēja Harijs Altrops ar savu darbu un saņēma galveno balvu – 300.- LVL. H.Altrops par konkursu uzzināja portālā bmwpower.lv un izlēma tajā piedalīties, jo pats trīs reizes ir cietis no garnadžu darbības – nozagti sānskatu spoguļi un auto radio.

Otrajā vietā, pēc žūrijas vērtējuma, ierindojās Oļegs Petjukēvičs, kurš saņēma otrās vietas balvu – 200.- LVL. (darbi pielikumā).

Konkursā kopumā piedalījās vairāk kā 60 dalībnieki un tika saņemti vairāk kā 90 darbi. Konkursa žūrija:
Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis
Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Juris Dumpis
SIA Autonams valdes loceklis Edvīns Panders
Autoeksperts un žurnālists Pauls Timrots
Komunikāciju eksperts, reklāmas aģentūras EURO RSCG valdes loceklis Ģirts Ozoliņš
AutoNews.lv un AutoInfo galvenais redaktors – idejas autors – Kaspars Bergmanis

Uzlīmes ieviešana dzīvē

Preses konferencē mediju pārstāvjiem tika prezentēts tālākās darbības plāns un Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks klātesošos iepazīstināja ar policijas paveikto 2010.gada laikā un turpmāko plānoto darbību, lai apkarotu auto detaļu zādzības.

Pēc konkursa noslēgšanās un uzvarētāja noskaidrošanas turpināsies darbs pie uzvarējušā darba „pieslīpēšanas”, tehniskās specifikācijas izgatavošanas un priekšdarbiem, lai varētu uzsākt uzlīmes druku. Plānots, ka pirmie auto ar jaunajām uzlīmēm tiks aplīmēti 2011.gada februārī.

Autonams izveidojis septiņu uzņēmumu grupu, kurā apvienojušies uzņēmumi, kuri nodarbojas ar marķēšanu un noteikuši vienotus marķēšanas standartus. Uzņēmumu grupā ir tādi uzņēmumi, kā, piemēram, Domenikss, Amserv Motors, Wess Select Rīgā un Autonams Kurzeme, Ventspilī.

Informācija par katru kādā no šiem uzņēmumiem nomarķēto auto un sānskatu spoguļiem nonākt vienotā datubāzē, kas ir pieejama visām Iekšlietu ministrijas struktūrām – Valsts Policijas, CSDD, Robežsardzei, Muitai un citiem, līdz ar to informācija par marķētājiem auto ir viegli pieejama un izmantojama šo iestāžu ikdienas darbā.

Autonams, minētās grupas vārdā, standartizētajam marķēšanas tīklam aicina pievienoties arī pārējos uzņēmums Latvijā, kuri nodarbojas ar dažādu priekšmetu marķēšanu, lai informācija par ikvienu marķētu priekšmetu būtu pieejama Iekšlietu ministrijas struktūrvienībām un tādejādi pastiprināti aizsargāto marķēto priekšmetu īpašniekus pat tad, ja priekšmets tiek nozagts.

Noņemt spoguli divās sekundēs

Preses konferences laikā Autonams eksperti demonstrēja, cik viegli ir noņemt sānskatu spogulīšus BMW markas automobiļiem. Viena spoguļa noņemšana aizņem aptuveni divas sekundes.

Preses konferencē, īpašā video, Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvalde demonstrēja, kā izskatās vietas, kurās Valsts Policija rīko reidus:

Pēc Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka teiktā, šādās vietās policijas darbinieki pavada vidēji apmēram vienu nedēļu, kamēr katrs priekšmets tiek pārbaudīts, apskatīts. Regulāri Valsts Policija no šādām vietām izved zagtās mantas pat ar kravas automašīnām.

Policijas darbībai īpaši svarīgi ir, lai priekšmeti būtu atpazīstami. Tikai pateicoties tam, ka priekšmetiem ir kādas atpazīstamības zīmes, ir iespējams atrast to īpašnieku un uzsākt lietu pret zagli vai zagtās mantas realizētāju.

Video, kā notiek marķēšana aplūkojams šeit:

 
Visi komentāri
 
280446. viesis 1.decembris 2010 10:34
0 0 Atbildēt

tikko bija infa, ka 80% zādzību veic nariki. viņiem ir pie *******s visas uzlīmes. nolauzīs tāpat un tikai pēc tam skatīsies.

280451. viesis 1.decembris 2010 10:45
0 0 Atbildēt

A22

nost ar zagliem

280459. viesis 1.decembris 2010 13:07
0 0 Atbildēt

Interesanti, vai priekšējo lukturu marķēšana tā, kā parādīts sižetā, neietekmē gaismas staru?

280461. viesis 1.decembris 2010 15:07
0 0 Atbildēt

Reklāmas sižetā par a/m marķēšanu tehniskajā pasē izlaiduma gads 2002, bet sižeta beigās "Autonama" izdotajā marķēšanas apliecībā parādās a/m izlaiduma gads 2001gads ! Kā tad tā? Marķējot a/m tā paliek par gadu vecāka? Vai process ilgst gadu?

280462. viesis 1.decembris 2010 15:27
0 0 Atbildēt

Vispār jau par to problemu vajadzētu padomāt pašiem auto ražotājiem. Cik atceros, vēl 80-to gadu izlaiduma auto tml . problemu nebija. Man savulaik bija 82.gada e-21 bembis, kuram viens bomzis šmigā sasita sānu spoguli. Toreiz, kamēr dabūjām nost to spoguļa pamatni no korpusa, bija pamatīgi jānopūlas. Tagad jaunajiem auto visiem tie spoguļi turas uz kaut kādām tur "švammēm" vai līdzīgi... Ārvalstīs jau tos spoguļus sper tāpat, tura arī apdrošinātājiem esot problēmas. Tas auto āra spogulis jau desmitgadēm ir zagļu iekārota mantiņa. Jau 60-tajos gados mana fāterīša moskvičam -407(eksporta variants) nospēra āra spoguli. Pēc tam jau spoguļus masveidā zaga žiguļiem. tad jau cilvēki meklēja risinājumus cīnā pret spoguļu zagļiem, jo autotirgū oriģinalais auto āra spogulis piķoja vismaz 25 rbļ. VEFā tolaik daudzi tā laika "nelegālie" biznesmeņi - strādnieki (frēzētāji/hromētāji) uzvārijās naudā, ražojot specialas pretzagļu spoguļu ātrās noņemšanas sliedītes , kas bija ļoti pieprasītas Rumbulā. Autovadītāji, pat iedami iepirkties, ņēma nost spoguli. Problema bija atrisināta.

Pašlaik, pēc 30 gadiem, kā redzam, spoguļu problēma atkal ir TOPā.

280463. viesis 1.decembris 2010 16:32
0 0 Atbildēt

to: jugasvilli 1063

Kad nakamreiz noķersi uzit zinju ... salauzīshu tikai divus pirkstu un pladiisim ;) lai kadu briidi nevar spogulishus aiztikt... buus lielaaks rezultaats noteiklti ;)

280464. viesis 1.decembris 2010 16:34
0 0 Atbildēt

3reiz mainiiju spoguljus 2reiz markjeetus... ieliimeeju parastos, kas pliist... tachu izlauza ar visaam iekshaam..

uzliime neturees noteikti :(

280469. viesis 1.decembris 2010 21:17
0 0 Atbildēt

Dalbajobi!!!,kā jau parasti,cīnamies ar sekām,nevis lai preventīvi mēģnātu ko darīt,piemēram,"ēsmas" auto pareizā vietā un paraugprāvas pēc pilnas programmas,lai gan šajos laikos tā laikam ir utopija,jo poliči no darba ir jāatlaiž un vēl piedevām atlikušajiem jāmaksā smieklīga alga,nu un nerunājot par mūsu humāno tiesu un visu to birokrātiju kas tai jau gadiem velkas līdzi.

Man čomam uz X5 arī jau reizes 3 nokizdija spoguļus,kamēr tas nospļāvās un uzlika kaut kādus žika veidīgos un nu ir miers.

280477. viesis 2.decembris 2010 12:36
0 0 Atbildēt

Diez man vienīgajam liekas, ka Autonams uz šito riktīgi vārās?...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 21

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti