Policija sola atkārtot masveida reidus uz autoceļiem 24

 
Nozare.lv | 26.februāris 2014 15:02

Valsts policija arī turpmāk rīkos masveida pārbaudes visā Latvijā, līdzīgas tām, kādas tika rīkotas aizvadītās nedēļas piektdienā, kad dzērājšoferu ķeršanai tika piesaistīti samērā lieli likumsargu spēki.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs šodien pēc Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdes žurnālistiem atzina, ka masveida pārbaudes visā valstī vienlaicīgi tiks rīkotas arī turpmāk, taču policija neatklās, kurās dienās tās notiks.

Foto: iAuto.lv

Reidu apjoms būs atkarīgs no pieejamiem resursiem. Piemēram, pagājušā piektdienā Juglā uz ceļa atradās apmēram 30 policistu. Tieši masveida pārbaudes, lai izķertu reibumā braukušos šoferus, ir viena no Valsts policijas šī gada prioritātēm, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību Latvijā.

Tāpat policija šogad pastiprināti kontrolēs un izglītos mazaizsargātos ceļu satiksmes dalībniekus un pastiprināti pievērsīsies ātruma kontrolei.

Valsts policija secinājusi, ka cēloņi pagājušā gadā reģistrētajiem negadījumiem ir vairāki. Pirmkārt, satiksmes dalībniekiem joprojām ir nepietiekama tiesiskā apziņa, kas izpaužas kā satiksmes noteikumu neievērošana. Tāpat šoferi jau pieraduši, ka uz ceļiem vairs neatrodas privātā komersanta fotoradari. Treškārt avāriju skaitu ietekmējuši laika apstākļi un neatbilstoša ātruma izvēle. Ceturtkārt satiksmes drošību ietekmējusi ceļa infrastruktūra un tās uzturēšana.

Ceļu satiksmes drošības padome pagājušā gadā izvirzīja vairākas prioritātes, kā uzlabot satiksmes drošību. Pirmkārt, nepieciešams papildināt esošo regulējumu ar prasību gājējiem un velosipēdistiem diennakts tumšajā laikā ārpus apdzīvotām vietām pārvietojoties pa brauktuvi vai ceļa nomali, lietot apģērbu ar gaismu atstarojošiem elementiem.

Speciālisti arī uzskata, ka nepieciešams palielināt satiksmes drošībā nepieciešamo netrafarēto Valsts policijas (VP) automašīnu skaitu. Ja negadījumā nopietni bojāts auto, tam tiks anulēta pielaide satiksmei.

Jau ziņots, ka 21.februārī Ceļu policija veica masveida reidus visā Latvijā, kuros alkohola klātbūtne organismā pārbaudīta vairāk nekā 13 000 autovadītājiem.

Pagājušajā gadā avārijās gājuši bojā 179 cilvēki, kas ir par vienu mazāk nekā 2012.gadā, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Neskatoties uz ikgadējo kampaņu organizēšanu un policijas darbu, ir pieaudzis negadījumu skaits, kuros miruši gājēji. Pagājušā gadā negadījumos miruši 70 gājēji, kas ir par sešiem gājējiem vairāk nekā gadu iepriekš. Ievainojumus guvis 921 gājējs.

Kopumā pērn reģistrēti 16 437 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir par 792 negadījumiem vairāk nekā gadu iepriekš. No šiem negadījumiem 3480 bija ar cietušajiem. Ņemot vērā, ka ar privāto komersantu tika lauzts līgums par fotoradaru izmantošanu, pagājušajā gadā policija pastiprināja satiksmes uzraudzību ātruma ievērošanas un braukšanas reibumā aizlieguma ievērošanas jomā.

Pērn par ātruma pārsniegšanu noformēti 91 942 administratīvie protokoli, kas ir par 28 201 protokolu vairāk nekā 2012.gadā. Pērn reģistrēti 4312 gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji pieķerti braucam reibumā, kas ir par 101 gadījumu vairāk nekā gadu iepriekš.

Pagājušā gadā fiksēti 634 agresīvas braukšanas gadījumi, kas ir aptuveni tikpat, cik gadu iepriekš.

 
24 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rt 26.februāris 2014 15:34
16 4 Atbildēt

Šitādu masveida pārbaudi vajag izveikt arī aplencot, piemēram, Krāslavu. Vienu dienu nokontrolēt pilnīgi visus ceļus. Statistika būtu graujoša.

Dragster 27.februāris 2014 17:47
16 4 Atbildēt

Vajag darīt tāpat kā ir Vācijā, kad ar likumu ir aizliegts automašīnā izmantot navigācijas vai mobilās aplikācijas, kurās ir atzīmētas fotoradaru vai CP posteņu vietas. Tad alkoholiķiem būs mazākas iespējas izvairīties no soda.

aansis 26.februāris 2014 16:47
8 7 Atbildēt

Līdz brīdim, kad policija lepni atklāja šī reida rezultātus, arī es atbalstīju šādu reidu ideju. Bet visam ir savas robežas - 13000 autovadītāju pārbaude, lai atklātu 24 pārkāpējus ir visnotaļ nesamērīgs cipars.

Kā izrādās, pameklējot, ko par to domā citi, atradu šeit pat pasen rakstītu lasītāja rakstu: www.iauto.lv/zinas/2471-pa...pusanu-trubina

Te nu atliek vien piebilst, ka joprojām ir spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr.15

"Kārtība, kādā nosakāma alkohola koncentrācija asinīs un izelpotajā gaisā un konstatējams narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaids".

Saskaņā ar tiem:

3. Transportlīdzekļa vadītāja pārbaudi veic ar viņa mutisku piekrišanu.

6. Transportlīdzekļa vadītāja pārbaudi veic, izdarot divus mērījumus, ar 15-20 minūšu intervālu.

Ko tas nozīmē? Neko vairāk, kā publisku policijas lepošanos, ka ir reida laikā izdarījuši 13000 likumpārkāpumus, pārkāpjot dienesta pilnvaras un nepamatoti ierobežojot Satversmē noteiktās tiesības uz brīvu pārvietošanos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti