Valsts policija: Svētkos iztikts bez smagiem negadījumiem 1

 
Nozare.lv | 25.jūnijs 2014 9:00

Policijas darbs ir devis rezultātus un aizvadītajās Jāņu brīvdienās Latvijā iztikts bez smagiem ceļu satiksmes negadījumiem, šorīt Latvijas Radio stāstīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Kopumā svētku brīvdienās fiksētas 32 avārijas ar cietušajiem, kurās cietuši 44 cilvēki. Vienīgais avārijās bojā gājušais fiksēts garo brīvdienu pašā ieskaņā pie Dobeles, kur Penkules pagastā patlaban vēl nenoskaidrots vadītājs nenovaldīja "Volvo" markas automašīnu, kā rezultātā tā nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Negadījumā bojā gāja kāds 1967.gadā dzimis vīrietis.

Avārija notika, vadītājam neizvēloties drošu braukšanas ātrumu. Ceļa satiksmes negadījumā cieta vēl divas personas, no kurām sieviete slimnīcā nogādāta ar vieglām traumām, bet kāds vīrietis slimnīcā nokļuvis ar deguna kaula lūzumu un esot 3,4 promiļu alkohola reibumā.

Velšs tomēr uzskata, ka policija savu darbu izpildījusi godam - pastiprinātās autovadītāju pārbaudes tikušas veiktas un devušas rezultātu, jo iztikts bez smagiem negadījumiem, turklāt tieši Līgo svētkos un Jāņos neviens cilvēks nav gājis bojā.

Kopumā četru brīvdienu laikā policija noķērusi 95 autovadītājus alkohola reibumā un 5 narkotiku lietotājus. Visvairāk iereibušu ceļu satiksmes dalībnieku noķerts pēc Līgo nakts, 24.jūnijā, kad aizturēti 29 iereibuši šoferi, no kuriem astoņi pat braukuši bez tiesībām. Velšs ar nožēlu konstatēja, ka Jāņu diena apstiprinājusi tendenci un vakar teju puse aizturēto iereibušo šoferu pie stūres bija sēdušies pamatīgā - vairāk nekā 1,5 promiļu - reibumā.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 25.jūnijs 2014 13:29
2 0 Atbildēt

Žēl, ka tik maz bija pārbaudes uz ceļiem, būtu daudz vairāk iereibušo.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti