Policijas reidos salīdzinoši nedaudz aizturētu iereibušu autovadītāju; reidi notiks līdz 5.janvārim 19

 
Nozare.lv | 31.decembris 2014 14:09

Pirms Jaungada brīvdienām sarīkotajos policijas reidos pagaidām aizturēts salīdzinoši neliels skaits iereibušu autovadītāju.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, vakar policija noķērusi 12 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā. Visvairāk šādi autovadītāji - pa četriem - tika aizturēti Kurzemē un Vidzemē, kur uz Vidzemes šosejas vakar vakarā tika sarīkots plašs reids, pārbaudot teju visas garām braucošās automašīnas. Divi iereibuši autovadītāji aizturēti Zemgalē, bet pa vienam - Latgalē un Rīgas apkārtnē.

Policija vakar aizturējuši 135 autovadītājus, kuri, neskatoties uz slikto ceļu stāvokli, pamanījās pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu. Visvairāk - 69 - ātruma pārkāpēji aizturēti Zemgalē, 24 - Rīgas apkārtnē, 17 - Latgalē, 16 - Vidzemē, bet Kurzemē - vien 9.

Foto: iAuto

Valsts policija arī šodien uz ceļiem turpinās rīkot reidus. Policija turpinās uzraudzīt, vai autovadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola reibumā, kā arī sekot līdzi tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums un citi ceļu satiksmes noteikumi.

Neskatoties uz policistu centieniem vairot drošību uz ceļiem, aizvien ir gana daudz neapdomīgu satiksmes dalībnieku. Pagājušās brīvdienas liecina, ka, sākot no 23.decembra, notikuši 382 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 40 cilvēki, bet seši gāja bojā. 993 transportlīdzekļu vadītāji bija pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, bet 73 bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Masveida reidos policija seko līdzi ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī tam, lai gājēji un velosipēdisti pa ceļu pārvietotos droši un būtu labi pamanāmi pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Policija atgādina transportlīdzekļu vadītājiem izvēlēties ziemas apstākļiem atbilstošu transportlīdzekļu vadīšanas stilu un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā laikus varētu transportlīdzekli apturēt un izvairīties no iespējamā negadījuma.

Reidi notiks līdz 5.janvārim.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
braucejs 31.decembris 2014 14:33
20 6 Atbildēt

tos policistus ar viņu reidiem izšaut. vakarnakt ar, ceļš briesmigs redzamiba tuvu 0 bet šie vel abās ceļa pusēs mašīnas saturejuši kautko pārbauda, pa vidu knapi var izspraukties. kas par modi radit avārija situācijas uz ceļiem tīšām airunājoties ar reidiem?

Vova 1.janvāris 2015 11:56
9 0 Atbildēt

Tauta jau sen pieradusi pie šitām nodrillētajām pasakām, ka 'svētku laikā policija rīko reidus' un 'ziemā ceļu dienesti strādā pastiprinātā režīmā'. Blefs! Vienīgie, kas strādā pastiprinātā režīmā ir šo organizāciju sabiedrisko attiecību nodaļas, kas nodarbojas ar šīs dezinformācijas izplatīšanu.

ezis71 1.janvāris 2015 10:53
7 1 Atbildēt

un atkal mūsu policija nodarbojās ar pretlikumīgām darbībām!viņi tak zin ka nedrīgst mani bez iemesla apstādināt bet stādina!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 11

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti