Policijas reidos salīdzinoši nedaudz aizturētu iereibušu autovadītāju; reidi notiks līdz 5.janvārim 19

 
Nozare.lv | 31.decembris 2014 14:09

Pirms Jaungada brīvdienām sarīkotajos policijas reidos pagaidām aizturēts salīdzinoši neliels skaits iereibušu autovadītāju.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, vakar policija noķērusi 12 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā. Visvairāk šādi autovadītāji - pa četriem - tika aizturēti Kurzemē un Vidzemē, kur uz Vidzemes šosejas vakar vakarā tika sarīkots plašs reids, pārbaudot teju visas garām braucošās automašīnas. Divi iereibuši autovadītāji aizturēti Zemgalē, bet pa vienam - Latgalē un Rīgas apkārtnē.

Policija vakar aizturējuši 135 autovadītājus, kuri, neskatoties uz slikto ceļu stāvokli, pamanījās pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu. Visvairāk - 69 - ātruma pārkāpēji aizturēti Zemgalē, 24 - Rīgas apkārtnē, 17 - Latgalē, 16 - Vidzemē, bet Kurzemē - vien 9.

Foto: iAuto

Valsts policija arī šodien uz ceļiem turpinās rīkot reidus. Policija turpinās uzraudzīt, vai autovadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola reibumā, kā arī sekot līdzi tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums un citi ceļu satiksmes noteikumi.

Neskatoties uz policistu centieniem vairot drošību uz ceļiem, aizvien ir gana daudz neapdomīgu satiksmes dalībnieku. Pagājušās brīvdienas liecina, ka, sākot no 23.decembra, notikuši 382 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 40 cilvēki, bet seši gāja bojā. 993 transportlīdzekļu vadītāji bija pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, bet 73 bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Masveida reidos policija seko līdzi ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī tam, lai gājēji un velosipēdisti pa ceļu pārvietotos droši un būtu labi pamanāmi pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Policija atgādina transportlīdzekļu vadītājiem izvēlēties ziemas apstākļiem atbilstošu transportlīdzekļu vadīšanas stilu un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā laikus varētu transportlīdzekli apturēt un izvairīties no iespējamā negadījuma.

Reidi notiks līdz 5.janvārim.

 
Visi komentāri
 
braucejs 31.decembris 2014 14:33
20 6 Atbildēt

tos policistus ar viņu reidiem izšaut. vakarnakt ar, ceļš briesmigs redzamiba tuvu 0 bet šie vel abās ceļa pusēs mašīnas saturejuši kautko pārbauda, pa vidu knapi var izspraukties. kas par modi radit avārija situācijas uz ceļiem tīšām airunājoties ar reidiem?

dullais 31.decembris 2014 18:18
3 5 Atbildēt

Tu brauc ātrāk par apstāšanās redzamību ?

Kaut tu tiešām nolocītu savu auto, lai kadreiz neiemestos manā ! Laimīgu Jauno !!! Reidus vajag, un lai taisa visur un pa pilnu probrammu no ātruma līdz dzērumam !!! kastrē visu laiku ne tikai šad un tad. savādāk sanāks ka gadu braucam galīgā hlamā, uz jāņiem un xmass noliksim auto malā... :D Dežūrējiet VISU LAIKU.... CP

ezis71 1.janvāris 2015 10:53
7 1 Atbildēt

un atkal mūsu policija nodarbojās ar pretlikumīgām darbībām!viņi tak zin ka nedrīgst mani bez iemesla apstādināt bet stādina!

seaman 1.janvāris 2015 12:22
3 1 Atbildēt

drīgst gan, iemacies likumus! L

ezis71 1.janvāris 2015 16:03
2 0 Atbildēt

nu tad apgaismo mani,kad viņi drīgst mani apturēt?

Mārtiņš 2.janvāris 2015 12:16
1 1 Atbildēt

Nevis drīgst, bet drīkst. :) Un to policijai ir tiesības darīt, ja ir aizdomas, ka Tu varētu būt izdarījis likumpārkāpumu.

Svētkos (īpaši Jaunajā gadā) šādas aizdomas ir visai pamatotas.

ezis71 2.janvāris 2015 19:06
1 0 Atbildēt

piedod vecīt,ar aizdomām ir par maz lai mani apturētu.

solaris 3.janvāris 2015 10:30
0 1 Atbildēt

Tev nav taisnība, 'ezis71'. Tu maz ko zini, un vēl mazāk saproti. Žēl, ka tā.

policists 3.janvāris 2015 14:34
0 0 Atbildēt

a kā noteikt vai tu neesi šmigā!!!!

Vova 1.janvāris 2015 11:56
9 0 Atbildēt

Tauta jau sen pieradusi pie šitām nodrillētajām pasakām, ka 'svētku laikā policija rīko reidus' un 'ziemā ceļu dienesti strādā pastiprinātā režīmā'. Blefs! Vienīgie, kas strādā pastiprinātā režīmā ir šo organizāciju sabiedrisko attiecību nodaļas, kas nodarbojas ar šīs dezinformācijas izplatīšanu.

awe 1.janvāris 2015 19:21
2 1 Atbildēt

Nevienu ceļa uzkopšanas auto nesmu redzejis-un sāls arī skiet nekvalitativa sogad nekus nevella tas ceļs nost ...liekas ka vispar nav kaisits...bet tagad jau ir viss nokusis siem prieki vares norakstit paris tukstosus uz cela reķina atkal..

ZZZZ 2.janvāris 2015 12:17
2 0 Atbildēt

Kamēr cp rīko reidus, Rīgā no 30-31.12 pa cntru un perifēriju tauta izklaidējās :-) Masveida drifts, citur pat sacensības...Nekādas kontroles, pieņemot ka ir kaut kāds videomonitorings :-)

lauķis 2.janvāris 2015 12:18
2 0 Atbildēt

līdz piektajam reidi, pēc tam varēs turpināt dzert un lidot ierastajā režīmā!

ghe 2.janvāris 2015 17:12
1 0 Atbildēt

jaungada naktī vizinājos, tā arī nevienu CP neredzēju :D

ezis71 2.janvāris 2015 19:19
1 1 Atbildēt

Transportlīdzekļa apturēšanu drīkst izdarīt tikai tad, ja ir izdarīts likumpārkāpums.

Likuma „Par policiju” 12.p. 1.d. 20.pkt. nosaka, ka policijas darbiniekam ir tiesības: „Apturēt transportlīdzekli un izdarīt tā apskati, ja ir pamats domāt, ka transportlīdzekļa vadītājs pārkāpis ceļu satiksmi reglamentējošo normatīvo aktu prasības vai transportlīdzeklis tiek izmantots likumpārkāpuma izdarīšanā; ... .”

Visi tie gadījumi, kad transportlīdzeklis tiek apturēts dokumentu pārbaudei vai tiek apturēti visi transportlīdzekļi pēc kārtas "iepūšanai trubiņā", ir pretlikumīgi.

GB12 3.janvāris 2015 0:50
1 1 Atbildēt

Tavā no vatkāra iekopētajā tekstā Džeriņš pats savās kājās pinas. Izlasi uzmanīgāk, ko pats esi iekopējis.

solaris 3.janvāris 2015 10:41
3 1 Atbildēt

Džeriņš ir, maigi izsakoties, "interesants" jurists. Lai gan, ne vienīgais tāds. Izlasi tā panta 18.punktu.

Likums 'Par policiju'

12. pants. Policijas darbinieka vispārējās tiesības

Policijas darbiniekam, pildot viņam uzliktos pienākumus atbilstoši dienesta kompetencei, ir tiesības:

17) nolūkā konstatēt, vai personas ir lietojušas alkoholu, narkotiskās, psiho­tropās vai toksiskās vielas, normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tās pārbaudīt ar ekspresdiagnostikas testu narkotisko un psihotropo vielu ietekmes konstatēšanai, portatīvām alkohola koncentrācijas noteikšanas mērierīcēm vai nogādāt šīs personas pārbaudes izdarīšanai ārstniecības iestādē, ja atzinums nepieciešams, lai apstiprinātu vai atspēkotu likumpārkāpuma faktu vai objektīvi izskatītu lietu par likumpārkāpuma izdarīšanu;

18) pēc Valsts policijas vai teritoriālās policijas pārvaldes priekšnieka norādījuma plānotu pasākumu izpildes laikā apturēt transportlīdzekļus un izdarīt to apskati, lai aizturētu meklēšanā izsludinātas personas un transportlīdzekļus vai atklātu transportlīdzekļu vadītājus, kuri izdara likumpārkāpumus ceļu satiksmes un autopārvadājumu jomā;

20) apturēt transportlīdzekli un izdarīt tā apskati, ja ir pamats domāt, ka transportlīdzekļa vadītājs pārkāpis ceļu satiksmi reglamentējošo normatīvo aktu prasības vai transportlīdzeklis tiek izmantots likumpārkāpuma izdarīšanā; aizliegt lietot transportlīdzekļus, kuru tehniskais stāvoklis apdraud transporta kustības drošību; atstādināt no transportlīdzekļu vadīšanas personas, kuras ir alkohola reibumā, narkotisko vai citu apreibinošu vielu iespaidā, kā arī personas, kurām nav dokumentu par konkrētā transportlīdzekļa lietošanas vai attiecīgās kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām; nogādāt transportlīdzekli policijas iestādē nepieciešamās pārbaudes veikšanai, ja ir izsludināta tā meklēšana vai ir pamats domāt, ka ir nelikumīgi nomainīti vai viltoti transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti, valsts reģistrācijas numura zīme vai transportlīdzekļa agregātu numuri, vai nav transportlīdzekļa reģistrācijas vai īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta un citādi nav iespējams konstatēt transportlīdzekļa lietošanas likumību.

GB12 4.janvāris 2015 19:14
0 0 Atbildēt

Tieši tā, visai bieži viņš pagalam dīvaini interpretē normatīvos aktus. Un diemžēl aicina uz tiesisku nihilismu. Ne tikai par šo tēmu. Tiešām brīnos, ka tādi it kā nopietni portāli kā tas pats whatcar ņem viņu vispār par pilnu. Bet, nu, katrs pelna maizīti kā prot... :)

Bet, pat arī tad, ja nebūtu šī 18.panta, šogad pa brīvdienām ir aizturēti 63 pālībraucēji. Uz doto brīdi nekur pasaulē nav izdomāts nekas labāks kā apturēt un likt iepūst trubā, lai pārbaudītu alkohola klātbūtni. Un, ja, pateicoties šiem reidiem, ir aizturēts kaut viens, es neiebilstu un man nav problēmu ziedot dažas sekundes pārbaudei, neesmu es tik kompleksains, lai man tas sagādātu pazemojumu, kā te dažiem labiem. Bet ezis71, LMT un viņiiem līdzīgie būtu pirmie bļāvēji par to, ka nekas netika darīts, ja šis viens neapturēts savā pālī būtu nositis kādu viņa tuvinieku.

LMT 3.janvāris 2015 10:51
0 0 Atbildēt

Krievieši varēs smuki nosvinēt savus svētkus un braukt pālī kā ierasts, jauki!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti