Fotoradaru fiksētais ātruma rekords Latvijā pieder "BMW" autovadītājam - 209 km/h 21

 
Nozare.lv | 3.februāris 2015 16:11

Valsts policijas (VP) rīcībā esošie pārvietojamie fotoradari pērn fiksējuši vairākus tūkstošus ātruma pārkāpumu, bet visievērojamākais no tiem bijis uz Jelgavas šosejas, kur automašīna BMW traukusies ar ātrumu 209 kilometri stundā (km/h), liecina Iekšlietu ministrijas apkopotā informācija, ar kuru šodien tika iepazīstināta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Foto: iAuto.lv

Pērn laikā no 29.maija līdz 31.decembrim VP rīcībā esošie četri pārvietojamie fotoradari konstatējuši 6477 ātruma pārkāpumus. Lielākie ātruma pārkāpumi konstatēti Jelgavas šosejas 14.kilometrā. Uz šī ceļa, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, automašīnu "BMW 318" un "BMW 520" vadītāji traukušies attiecīgi ar ātrumu 209 un 169 km/h.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā norādīja, ka no četriem 2008.gadā iegādātajiem pārvietojamiem fotoradariem patlaban darbojas vien divi, taču šīs mērierīces ir krietni nolietotas un regulāri lūst.

Pērn avārijās gājuši bojā 211 cilvēki, kas ir par 32 vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) apkopotā informācija. Arī šis gads sācies traģiski - janvārī negadījumos gājuši bojā 22 cilvēki.

Savukārt pagājušā gadā avārijās ievainoti 4592 cilvēki, kas ir par aptuveni pieciem procentiem vairāk nekā 2013.gadā.

IeM norāda, ka katrā atsevišķā negadījumā ar smagām sekām parasti vienlaicīgi konstatēti vairāki satiksmes noteikumu pārkāpumi, taču viens no galvenajiem pārkāpumiem ir nepareiza atļautā braukšanas ātruma izvēle. LETA jau vairākkārt ziņojusi, ka valsts plāno palielināt naudas sodus par ātruma pārsniegšanu. Pagājušajā nedēļā Ceļu satiksmes drošības padome nolēma, ka IeM sadarbībā ar Satiksmes ministriju jāizstrādā papildu priekšlikumi grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā trešajam lasījumam Saeimā attiecībā uz naudas sodu palielināšanu par ātruma pārsniegšanu.

Kopumā pagājušajā gadā policija konstatējusi 100 470 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus, kas ir par aptuveni 9% vairāk nekā gadu iepriekš.

Jau ziņots, ka februārī darba režīmā sāks funkcionēt 16 stacionārie fotoradari, aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs.

Valdība jau 2013.gadā lēma, ka kopumā līdz 2017.gadam ik gadu CSDD iegādāsies 20 fotoradarus.

Savukārt par jaunu pārvietojamo ātruma mērierīču iegādi precīzas skaidrības joprojām nav. Iepriekš Valsts policijaizvirzīja priekšlikumu iegādāties vismaz 15 pārvietojamos radarus, taču tam nepieciešams atbilstošs finansējums, kāds šobrīd nav iedalīts.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
audi s8 3.februāris 2015 16:28
29 5 Atbildēt

pārspēt šo rekordu nav grūti,bet varbūt tik daudz es saprotu,ka tas nu galīgi nav vajadzīgs,it īpaši uz šosejas!:) Pa kādu lidlauku labprāt paskrietos ar šiem mopēdiem :D

a2 3.februāris 2015 16:45
15 0 Atbildēt

"viens no galvenajiem pārkāpumiem ir nepareiza atļautā braukšanas ātruma izvēle"

tātad ir vairāki atļautie ātrumi, atliek tik pareizi izvēlēties lai nepārkāptu!

... 3.februāris 2015 16:18
14 16 Atbildēt

ar nemotoriem tādos ātrumos... BMW ir spēks!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti