Sešu gadu reāls cietumsods par nāvējošas avārijas izraisīšanu dēļ tālruņa lietošanas 20

 
Nozare.lv | 10.februāris 2015 10:04

Lielbritānijas tiesa noraidījusi Latvijas valstspiederīgās apelāciju par nāvējošas autoavārijas izraisīšanu, lietojot pie stūres vienlaicīgi divus mobilos telefonus, vēsta laikraksts "Leicester Mercury".

Iepriekšējās instances tiesa 31 gadu vecajai Marinai Usačevai pērn piesprieda sešu gadu cietumsodu par autoavārijas izraisīšanu, kurā bojā gāja jauns vīrietis.

Foto: iAuto.lv

Pīterboro tiesas tiesnesis, pasludinot spriedumu, norādīja, ka apsūdzētā nevienu brīdi nav izrādījusi nožēlu par avārijas izraisīšanu, un nodēvēja viņu par "sabiedrības mēri".

Usačeva iepriekš divas reizes sodīta par mobilā telefona lietošanu pie stūres.

Traģiskais negadījums notika Vīsbečas pilsētā 2013.gada martā, kad Usačeva ar savu automašīnu "Jaguar X-Type" ietriecās priekšā braucošās automašīnas "Peugeot 206" aizmugurē, nogalinot tās vadītāju, 27 gadus veco Suhdīpu Singhu Džohalu.

Policistiem notikumu vietā Usačeva apgalvoja, ka negadījuma brīdī nav izmantojusi telefonu, taču likumsargi konfiscēja abus sievietes mobilos telefonus.

Izmeklēšanā atklājās, ka pēdējās 20 minūtes pirms avārijas sieviete pa abiem telefoniem sūtījusi īsziņas un sarunājusies. Avārijas brīdī arī viņa braukusi ar ātrumu 112 km/h vietā, kur atļautais ātrums ir 90 km/h.

Aculiecinieki tiesā norādīja, ka Usačevas vadītais "jaguārs" pirms tam braucis ievērojami ātrāk, jo tas strauji bremzējis pamanītā fotoradara dēļ.

Usačeva tiesā atzina savu vainu bīstamā braukšanā, kas izraisījusi cilvēka nāvi.

Prokuratūra norādīja, ka sieviete vairākkārt izmeklētājiem melojusi, ka nav izmantojusi telefonu braukšanas laikā. Arī tad, kad policisti norādījuši uz mobilajos telefonos fiksētajiem zvanu un īsziņu sūtīšanas laikiem, Usačeva turpinājusi melot izmeklētājiem.

Pīterboro karaliskās tiesas tiesnesis Šons Enraits tiesā paziņoja, ka Usačeva nav izrādījusi nekādu nožēlu par letālāsavārijas izraisīšanu.

"Pat ja jūs tajā brīdī nesūtījāt īsziņas, jūs lietojāt telefonu, un tas ir šīs sadursmes iemesls. Es neesmu saskatījis ne kripatu nožēlas. Mobilā telefona lietošana braukšanas laikā ir mūsu sabiedrības mēris," norādīja tiesnesis.

Tiesa Usačevai piesprieda sešu gadu reālu cietumsodu, kā arī uz astoņiem gadiem aizliedza sēsties pie stūres.

Usačeva apstrīdēja tiesas spriedumu Londonas Apelāciju tiesā, norādot, ka tieši pirms pašas sadursmes viņa nav izmantojusi telefonu, kā arī viņai piespriestais cietumsods ir pārmērīgs.

Taču Londonas tiesa noraidījusi apsūdzētās apelāciju, norādot uz faktu, ka mobilā telefona lietošana pie stūres viņai ir regulārs paradums.

"[Iepriekšējās instances tiesas] tiesnesim bija pamats uzskatīt, ka viņa lietoja vienu vai abus mobilos telefonus, pietuvojoties sadursmes vietai. Viņa iepriekš ir lietojusi mobilos telefonus pie stūres, un to darīja piecas līdz sešas minūtes pirms sadursmes," teikts tiesas spriedumā, norādot, ka nav neviena cita pamatota izskaidrojuma, kas novērsis Usačevas uzmanību no satiksmes.

Londonas apelāciju tiesa atstāja spēkā Usačevai piespriesto sešu gadu cietumsodu, norādot, ka viņas ieslodzīšana ir sabiedrības interesēs.

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
aizejošais 10.februāris 2015 11:16
18 3 Atbildēt

Nu re, Tev nav pielecis tomēr. laikam gaidi, kad pats kādu nositīsi un pašam piešķirs 6 gadus?

Ja ir jāatbild uz epastu braucot, tad kaut kas nav kārtībā ar darba organizāciju. Pieņem šoferi, ja esi tik svarīgs.

kasinsh79 10.februāris 2015 10:23
14 5 Atbildēt

Skarbi, bet laikam jau taisnīgi!

Man zvaniem darba autiņā ir hands-free - tā ir fantastiski ērta ekstra, visa vadība uz stūres, telefonu pat neaiztieku. Tikai neesmu izdomājis risinājumu ātrai un, kas būtiski - drošai e-pastu (ļoti īsu) vai sms uzrakstīšanai - šajā ziņā arī grēkoju, jo garākā braucienā nevaru atļauties vispār neieskatīties darba e-pastos, bet stāties katru reizi, kad jānosūta ātra (bet īsa, atkārtojos) atbilde - nav īsti reāli.

LMT 10.februāris 2015 11:09
13 2 Atbildēt

Tā tak krieviete!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti