Autovadītājs reibumā bēg no policijas un piedāvā 300 eiro kukuli 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 28.jūlijs 2015 16:50

Aizvadītās nedēļas nogalē Rēzeknē un Daugavpils novada Naujenes pagastā divi iereibuši autovadītāji mēģinājuši piekukuļot policistus, lai netiktu noformēts protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu iespaidā.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Gutmane, 25.jūlijā Rēzeknē 1989.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "VW Passat", nepakļāvās policijas amatpersonu likumīgajām prasībām apturēt auto un sāka bēgšanu. Pēc neilgas pakaļdzīšanās likumsargiem izdevās apturēt bēgošo spēkratu.

Tā kā automašīnas vadītājam, kuram vēlāk tika konstatēts 2,59 promiļu alkohola reibums, neizdevās aizbēgt no policijas, lai izvairītos no soda, viņš piedāvāja likumsargiem 300 eiro kukuli.

Savukārt 26.jūlijā Daugavpils novada Naujenes pagastā kārtības sargi aizturēja kādu 1946.gadā dzimušu automašīnas "Audi 80" vadītāju, kuram tika konstatēts 2,77 promiļu alkohola reibums. Lai izvairītos no atbildības, viņš piedāvāja Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonām 100 eiro kukuli.

Līdz ar to abiem autovadītājiem nāksies atbildēt ne tikai par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, bet arī par kukuļdošanu valsts amatpersonai.

Pret abiem kukuļdevējiem ir sākti kriminālprocesi pēc krimināllikuma 323.panta 1.daļas - par kukuļa nodošanu vai piedāvāšanu personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 28.jūlijs 2015 18:32
4 1 Atbildēt

Japiedāvā ir sākot no 500...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti