Šogad vairāk nekā puse dzērājšoferu pie stūres sēdušies vismaz 1,5 promiļu reibumā

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 13.septembris 2015 13:23

Valsts policija (VP) šogad par braukšanu reibumā aizturējusi 2 868 autovadītājus, vairāk nekā puse no kuriem pie stūres sēdušies vismaz 1,5 promiļu reibumā, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Policija šogad aizturējusi 57 autovadītājus, kuru izelpā alkohola daudzums bija 0,2 līdz 0,5 promiles, 565 autovadītāju organismā konstatētas 0,5 līdz viena promile alkohola, bet viena līdz 1,5 promiles fiksētas 507 vadītājiem.

Savukārt lielākajai daļai - 1739 - aizturēto dzērājšoferu organismā konstatētas vismaz 1,5 promiles alkohola.

Pērn līdz 10.septembrim bija aizturēti 2 803 šoferi, kuri pie stūres bija sēdušies dzērumā.

Sestdien VP uz Latvijas ceļiem aizturējusi 19 iereibušus autovadītājus, kas ir gandrīz divreiz vairāk nekā piektdien, kad tika aizturēti desmit reibuši autovadītāji.

Kā aģentūra LETA uzzināja VP Sabiedrisko attiecību nodaļā, Rīgas reģionā sestdien alkohola lietošanu ar automašīnas vadīšanu apvienot bija centušies astoņi šoferi, Vidzemē un Zemgalē - pa četriem, Kurzemē - divi, bet Latgalē - viens.

Aizvadītajā diennaktī policisti noformējuši arī 189 administratīvā pārkāpuma protokolus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Visvairāk šādu protokolu - 71 - noformēts Rīgas reģionā.

Kā liecina VP apkopotā operatīvā informācija, 12.septembrī uz Latvijas autoceļiem reģistrēti 73 satiksmes negadījumi, 11 avārijās cietuši kopumā 11 cilvēki, bet trīs negadījumi beigušies letāli. Rīgas reģionā vakar fiksēti 34 ceļu satiksmes negadījumi, Kurzemē un Vidzemē - pa 12, Zemgalē - astoņi, bet Latgalē - septiņi.

LETA jau ziņoja, ka vakar Līvānu novadā, vieglajai automašīnai nobraucot no ceļa un apgāžoties, gājis bojā šoferis, 1960.gadā dzimis vīrietis. Jēkabpilī, apgāžoties motociklam, gājis bojā tā pasažieris, 1959.gadā dzimis vīrietis. Savukārt Lielvārdē no gūtajiem ievainojumiem miris ar automašīnu notriekts gājējs, 1937.gadā dzimis vīrietis.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti