Pieaug ar "Keyless Go" aprīkoto automašīnu zādzību skaits - policija aicina rūpēties par auto drošību 13

 

Foto: iAuto.lv

Valsts policija | 21.aprīlis 2016 15:20

2016. gada pirmajos mēnešos Valsts policijā ir reģistrēti jau 98 auto zādzību gadījumi, kuros nozagtas automašīnas, kas nav vecākas par desmit gadiem.

Liela daļa nozagto automašīnu ir aprīkotas ar tā saucamo Keyless Go sistēmu, kas ļauj iedarbināt auto motoru ar pogas palīdzību. Policija aicina šo auto īpašniekus parūpēties par papildu drošību.

2016. gada pirmajos trijos mēnešos Valsts policija ir uzsākusi 191 kriminālprocesu par automašīnu zādzībām, kas ir par astoņiem mazāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn. Lai arī fiksētais automašīnu zādzību skaits ir nedaudz samazinājies, tomēr citāda tendence ir vērojama attiecībā uz jaunākās paaudzes automašīnām.

Šī gada trijos mēnešos Valsts policija ir fiksējusi jau 98 auto zādzību gadījumus, kuros nozagtas 2006-2016. gada izlaiduma automašīnas. Visbiežāk ir zagtas BMW, Audi un Toyota markas automašīnas. Salīdzinājumam - pērn attiecīgajā laika posmā bija nozagtas 75 automašīnas, kuras nav vecākas par desmit gadiem.

Liela daļa šogad nozagto automašīnu ir bijušas aprīkotas ar Keyless Go sistēmu, kas uzskatāma par ļoti nedrošu pret auto zādzībām. Keyless Go sistēma ļauj auto īpašniekam iekļūt automašīnā un iedarbināt auto, neizmantojot auto vadības pulti un atslēgu, jo tās ir aizstātas ar smart-key ierīci, kas automātiski ļauj atvērt auto un iedarbināt to, pietuvojoties automašīnai.

Zagļiem, kuriem ir speciāls aprīkojums, ir iespēja speciāli noskenēt šīs smart-key ierīces, lai vēlāk iekļūtu automašīnā, to iedarbinātu un aizbrauktu. Tādēļ Valsts policija aicina to auto īpašniekus, kuru automašīnas ir aprīkotas ar šādu sistēmu, parūpēties par papildu auto drošību pret zādzību un aprīkot auto ar papildu pretaizdzīšanas sistēmām.

Neviena pretaizdzīšanas sistēma nevar pilnībā pasargāt no auto zādzības, taču policijas novērojumi liecina, ka Keyless Go auto aprīkošana ar papildu pretaizdzīšanas sistēmām samazina auto zādzības risku.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 21.aprīlis 2016 8:56
7 0 Atbildēt

Tā sajūta, kad savu auto vairs neieraugi ierastajā vietā (vai tur, kur tas noparkots), ir pilnīgi pretīga. Esmu tio "izbaudījis" uz savas ādas.

Diemžēl arī Valsts Policija uzskata, ja auto ir noskatīts, tas arī tiks aizdzīts. Liec dārgu signalizāciju, bet profiņu zagļu grupējumiem tā tehnika ir vēl labāka! Liec GPS, bet zagļu grupējumiem ir GPS slāpētājs utt. Braliukas grupējums, kuru pēc Igaunijas zādzībām paņēma ciet ar ALFA palīdzību Latvijā pirms robežas jau ar Lietuvu, braucis ar Vācijā savulaik zagtu AUDI Rs4... Kā auto, kas pavadījis nozagto auto. Aizturēja to grupējumu vīri ar automātiem. Jo citādi variantu nav diemžēl. Pusstunda un aizdzītais auto jau citā valstī!

BMW - viennozīmīgi detaļās (mega pieprasījums), dārgāki un pieprasītāki modeļi (visi Audi, Toyota Rav4 vai Landcruiser) - citi WIN un uz citām valstīm prom.

Kāds ir risinājums mūsu jaukajā valstī?

- pilnīga ne-riska grupas auto iegāde (patiesībā, nekāda vaina - atkal es no savas pieredzes)

- mehāniskā uzparikte, primitīva, bet tikai vienam cilvēkam zināma (slepens slēdzis vai tml.)

- Keyless Go - vēlams ne-riska grupas auto un tikai.

Izmeklētājs zināja stāstīt, ka zagu grupējumiem esot aparatūra, kas atslēgas signālu var noskanēt pat attālināti (līdz 50m). Par ko gan te vispār vairs runāt?...

GB12 21.aprīlis 2016 9:12
3 0 Atbildēt

Man nesen viens apdrošinātājs teica, ka visus nozagtos autiņus, kuriem ir Sherlog sistēma, viņi ir atraduši. Track Guardus jau sen neviens vairs par pilnu neņem. Tiesa gan, tas maksā 900 euro plus 300 abonēšana gadā.

GB12 21.aprīlis 2016 12:28
2 0 Atbildēt

Jebkurš normāls kantoris - Geste, Autonams...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti