Ceļu policijas ātruma kontroles maratona laikā sodīti 622 autovadītāji

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.aprīlis 2016 12:58

Kontroles maratonam sākoties, policisti novēroja, ka autovadītāji brauc gana prātīgi, un būtiski ātruma pārkāpumi netika konstatēti, taču līdz akcijas noslēgumam pārkāpēju skaits būtiski audzis.

Vakar, kad Latvija, tāpat kā lielākā daļa Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, piedalījās 24 stundu ātruma kontroles maratonā, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 622 administratīvā pārkāpuma protokoli, informēja Valsts policijā.

Visvairāk šoferu par ātruma pārsniegšanu sodīti Zemgales reģionā - 170. Vidzemes reģionā noformēti 154 protokoli, Rīgas reģionā - 142 protokoli. Kurzemes reģionā sodīti 114 šoferi, bet Latgales reģionā - 42 šoferi.

Vēl septiņi šoferi sodīti par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, bet divi šoferi pieķerti par sēšanos pie stūres narkotisko vielu iespaidā. Savukārt vēl trīs šoferi sodīti par agresīvu braukšanu.

Kontroles maratonam sākoties, policisti novēroja, ka autovadītāji brauc gana prātīgi, un būtiski ātruma pārkāpumi netika konstatēti, taču līdz akcijas noslēgumam pārkāpēju skaits būtiski audzis. Kontroles maratona laikā šogad uz ceļiem konstatēti teju par 100 ātruma pārkāpējiem vairāk nekā pagājušajā gadā. Kopumā pārbaudīti 2116 transportlīdzekļu vadītāji.

Akcijas laikā ātruma kontroli veica aptuveni 300 Valsts policijas amatpersonas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēts 51 ceļu satiksmes negadījums ar sešiem cietušajiem, viens gājis bojā.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Ceļu policija īpaši kontrolēja atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, jo Latvija, tāpat kā lielākā daļa ES dalībvalstu, piedalījās 24 stundu ātruma kontroles maratonā.

Kā norāda policijā, tik iespaidīga mēroga kontroles maratons pirmo reizi Latvijā norisinājās pērn, kad vienlaikus arī citas ES dalībvalstis kontrolēja steidzīgos satiksmes dalībniekus.

Pagājušajā gadā ātruma kontroles maratona laikā Latvijā tika noformēti 578 administratīvā pārkāpuma protokoli, kas ir aptuveni par 300 protokoliem vairāk nekā vidēji ikdienā, un vidējais braukšanas ātrums uz ceļiem samazinājās par diviem līdz trīs kilometriem stundā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti