Lasītāja pieredze - promiles bez promilēm jeb "bīstamais" mutes atsvaidzinātājs 12

 

Foto: Publicitātes attēls

Tusis, iAuto.lv | 23.jūnijs 2016 11:26

Veikalā Drogas un ieraudzīju interesantu lietiņu, kas manuprāt varētu interesēt autovadītājus, kuriem reizēm gadās iepriekšējā vakarā tā mazliet vairāk pasvinēt.

Kā rezultātā no rīta izelpā varētu būt jūtamas iepriekšējā vakara dzērienu smaržas. Ja gadījumā mums priekšā ir CP un veic alkotestu, tad protams, ka pirmā doma ir, kā nomākt šo nodevīgo smaržu.

Tad nu palīgā var nākt dažādi tautas līdzekļi, kā piemēram kafijas pupiņas, kanēlis, vai sliktākajā gadījumā košļājamā gumija. Tomēr šoreiz runa ir par Drogās nopērkamo mutes atsvaidzināšanas aerosolu. Patīkama piparmētru garša, neliels iepakojums, nav dārgs, piedevām ar antibakteriālām īpašībām. Un kas pats galvenais, nekur sastāvdaļās nav norādīts, ka saturētu kaut mazāko daļiņu no nodevīgā C2H5OH. Liekas, kas tur liels. Paņem, iepūš mutē, svaiga elpa un viss OK. Bet nekā. Izmantojot iespējas, ka darbā ir pieejams alkometrs ALCOQUANT 6020 Alcotest AlcoQuant 6020 Plus (Class 1, ± 5%)
586.50 , nolēmu mazliet paeksperimentēt.

Tātad:
1. Iepūšam mutē atsvaidzinātāju, gaidām 1 min., tad veicam mērījumu un... tavu brīnumu. Alkometrs uzrāda 3,57 promiles. Ārprāts, uz vakardienas smaku vēl šitas pa virsu?

2. Ņemam tīru ūdeni, izskalojam muti, un nogaidām apmēram 1 min. Pūšam atkārtoti. Tavu brīnumu, alkometrs uzrāda 0,49 promiles. Nu nav labi. Ja nu no vakardienas tomēr kāda 0,2 ir palikusi, tad lieta nav laba.
3. Nogaidām vēl 1 min. un atkal izskalojam muti ar tīru ūdeni. Pūšam un...... 0,07 promiles.

Tikai pēc 2 min. un vēl vienas mutes skalošanas, alkometrs parādīja 0,00 promiles, kā tas bija sākumā, pirms atsvaidzinātāja lietošanas.

Ko es ar to gribēju pateikt. Esiet uzmanīgi lietojot dažādus mutes atsvaidzinātājus. Tas, ka tur nav norādīts, ka produkts nesatur alkoholu, nenozīmē, ka neuzrādīsies promiles. Tāpat, kā ātri un strauji izsmēķēta cigarete var uzreiz uzrādīt līdz pat 0,2 promilēm (parasti apm. 15-30 sek. periodā).

 
Visi komentāri
 
aansis 23.jūnijs 2016 13:59
6 5 Atbildēt

Tāpat skaidrs, ka reklamē Alcoquant, tizli tik acīmredzami slēpt reklāmu.

Tusis 23.jūnijs 2016 21:29
6 0 Atbildēt

Man žēl, ka Tev slimīgās iedomas neļauj gulēt, un visur rādās slēptās reklāmas. Man ar šo aparātu tirgošanu, apkalpošanu, vai kā citādi materiāli ieinteresētu domu nav. Tādus izmantoju savā darbā vietā - NMPD.

P.S. Starp citu, uzmācīgām domām labi var palīdzēt vispārzināma klīnika Tvaika ielā.

aste 23.jūnijs 2016 14:38
1 0 Atbildēt

kas ir Alcoquant? pirmo reizi dzirdu par tādu

Tusis 23.jūnijs 2016 21:29
0 0 Atbildēt

Paskaties bildē.

Ulass 23.jūnijs 2016 17:15
1 0 Atbildēt

vai sliktākajā gadījumā košļājamā gumija.

--------------

Galīgi garām!!! Kožļene vēl vairāk velk smaku ārā!!! Nav nekā labāka par žāvētu gaļu vai tās ādiņu!!!

Tusis 23.jūnijs 2016 21:33
3 0 Atbildēt

Patiesībā, šī raksta un eksperimenta doma bija pabrīdināt autovadītājus, pirms lietot kaut ko, kas TEORĒTISKI varētu samazināt alkohola smaku izelpā, pārbaudīt izvēlēto. Lai nesanāk ziepes lielākas, nekā gaidīja.

mudrite 23.jūnijs 2016 22:31
0 0 Atbildēt

Nu lai tak nesas ts vakardienas atskaņas, aprikozu aromātu pie protokola nepiešūsi un precēties ar to polici netaisos!

Pļurkt 24.jūnijs 2016 8:29
0 1 Atbildēt

Dzert vajag mazāk, tad nebūs jāmeklē apšaubāmi "dearomatizatori"

Tusis 24.jūnijs 2016 10:00
1 0 Atbildēt

Nu šis jau nav domāts dzērājiem. Tas ir mutes atsvaidzinātājs, ko var lietot dažādās dzīves situācijās, kad vēlamies, lai būtu svaiga elpa. Ejot pie zobārsta, uz pārrunām, nu kaut vai uz randinju bučoties. Stāsts nav par to, kurā brīdī šis brīnums tiek lietots. Stāsts ir par to, kāds var būt rezultāts un pārsteigums.

kaspis 24.jūnijs 2016 11:21
9 1 Atbildēt

nu nez, ja jau ikdienā prasās tik diži muti svaidzināt, tad toč vai nu akna jau beigta un izelpā viens acetons, vai vajag izraut iepuvušo zobu, un tur nu nekādi pšihājami sūdi nelīdzēs.

Ja par tēmu - tad alkometrs mēra izelpotā gaisa elektrisko caurlaidību - un to var ietekmēt ne tikai spirti (etilspirts nav vienīgais, kas dabā sastopams, ja kas) bet arī aldehīdi, ketoni un citi savienojumi, kuriem ķēdes galā ir OH grupa. Tieši tik vienkārši, un par to nav jābrīnās.

niknais 26.jūnijs 2016 13:25
0 0 Atbildēt

tad idioti izdomājiet kaut ko citu par savām stulbajām promillēm

alkonauts 27.jūnijs 2016 14:36
0 0 Atbildēt

reklāma jau nu šī ir, ņemot vērā bildi raksta apukšā.... Pamēģiniet tādu bilduku uztaisīt mājas kārtībā un redzēsiet, vai tas darbs ir to vērts, lai bildi pēc tam pievienotu "Ļoti noderīgai" informācijai par attārpošanas aerosolu...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti