Plašajos pirmssvētku reidos policija vakar uz Latvijas ceļiem aizturēja astoņus iereibušus ceļu satiksmes dalībniekus 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 23.jūnijs 2016 13:37

Pa diviem iereibušiem autovadītājiem noķerts Zemgalē, Vidzemē un Rīgas apkārtnē, bet pa vienam - Latgalē un Kurzemē.

Reidos vakar pārbaudīti 10 499 transportlīdzekļu vadītāji. No tiem trīs autovadītājiem alkohola daudzums asinīs bija no 0,5 līdz 1 promilei, bet pieciem - vairāk nekā 1,5 promiles.

Savukārt vēl 28 šoferiem organismā konstatētas līdz 0,5 promiles alkohola, kas teorētiski ļauj vadīt transporta līdzekli. Policija uzsver, - lai gan tā ir likumā pieļaujamā norma, tomēr parāda atsevišķu autovadītāju attieksmi pret ceļu satiksmes noteikumiem, attieksmi pret savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, kā arī pret satiksmes drošību kopumā.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vakar sodīti 199 autovadītāji. Visvairāk - 79 - ātruma pārsniedzēji noķerti Rīgas apkārtnē, 53 - Vidzemē, 31 - Zemgalē, 23 - Latgalē, bet 13 - Kurzemē.

Vakar sodu saņēma arī divi agresīvi autovadītāji, kuri sodīti Rīgas reģionā.

Kopumā policija vakar Latvijā noformējusi 667 administratīvā pārkāpuma protokolus, vairāk nekā puse no kuriem noformēti Rīgas apkārtnē.

Vakar Latvijā tika reģistrēti 97 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta 19 cilvēki.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ha 23.jūnijs 2016 14:46
12 1 Atbildēt

Nu un ko te cepties?! 8 no 10499 vadītājiem ir vēl mazāk nekā 0.1 %! Vai priekš tāda procenta ir kāda jēga taisīt tādu ažiotāžu? Vai ir jēga iesaistīt tādus policijas spēkus darboties tukšgaitā? Galu galā tie muļķi, kam ir lemts nosisties, tāpat nositīsies un nekādi reidi viņus neglābs.Noteikumi ir rakstīti tikai tiem, kas tos ievēro, pārējie ir katrs pats savas laimes(nelaimes) kalējs!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti