Policisti pie "Spices" izglābj zīdaini no sakarsušas automašīnas; vecāki policistiem draud ar tiesu darbiem 12

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 13.augusts 2016 13:45

Rīgā aizvakar pašvaldības policisti izglābuši zīdaini no sakarsušas automašīnas, savukārt bērna vecāki policistiem draudējuši ar tiesu darbiem par izsisto automašīnas stiklu.

Aizakar pie patruļas pieskrēja satraukts vīrietis, kurš pastāstīja, ka tirdzniecības centra "Spice" autostāvvietā pamanījis kādu automašīnu, kurā pusstundu bez pieaugušo klātbūtnes atrodas zīdainis.

Ierodoties notikuma vietā, uzmeklēta aculiecinieka norādītā automašīna, kura stāvvietā bija novietota saulē. Priekšējā pasažieru sēdvietā bija bērnu sēdeklītis, kurā atradās zīdainis. Uz bērna spīdēja tieši saules stari. Zīdainis skaļi bļāva, intensīvi elpoja, un viņa sejiņa bija apsārtusi un nosvīdusi.

Ņemot vērā, ka transportlīdzekļa īpašnieks uz vietas neatradās, nekavējoties pieņemts lēmums izsist automašīnas aizmugurējo stiklu, lai neapdraudētu zīdaiņa veselību un dzīvību.

Bērns ar visu sēdeklīti izcelts no sakarsušā transportlīdzekļa, un izsaukti mediķi. Bērns elpoja sekli, āda bija apsārtusi un karsta, tādēļ līdz mediķu ierašanās brīdim kārtības sargi uz pieres uzlika vēsu kompresi.

Notikuma vietā gandrīz vienlaikus ieradās mediķi un bērna vecāki. Zīdaiņa tēvs, ieraugot izsisto logu savam transportlīdzeklim, palika agresīvs un mediķus nelaida bērnam klāt. Ar vecākiem veiktas pārrunas un izskaidrots, ka bērnu līdz septiņu gadu vecumam aizliegts atstāts vienu bez uzraudzības. Turklāt bērns bija atstāts veselībai un dzīvībai bīstamos apstākļos.

Pēc pārrunām mediķi cietušo apskatīja un konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Savukārt bērna vecāki kategoriski atteicās sniegt jebkādus paskaidrojumus par notikušo un draudēja ar tiesu darbiem par izsisto automašīnas stiklu.

Pārrunu laikā ar vecākiem nekas neliecināja, ka viņi būtu alkohola reibumā vai kā citādi varētu kaitēt bērnam, tādēļ nepilnus četrus mēnešus vecais zīdainis nodots abu aprūpē.

Lietas materiāli nosūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kuras darbinieki izvērtēs vecāku atbildību.
RPP atgādina, ka arī tad, ja ārā nav ļoti karsts, saulē atstāta automašīna uzkarst ļoti ātri. Ja šādā automašīnā ir atstāts bērns vai mājdzīvnieks, tas var apdraudēt viņu dzīvību.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
baac 13.augusts 2016 22:28
9 0 Atbildēt

Anglijā bērns jau būtuu atņemts

Klok 15.augusts 2016 12:54
5 0 Atbildēt

Piem. kamēr sieva iepērkas, es arī esmu sēdējis 1h auto stāvietā un gaidījis. Ja blakus būtu šāds auto, tad arī varētu to konstatēt. Tur nav nekā dīvaina.

ak 14.augusts 2016 11:50
4 0 Atbildēt

Nez cik veci bija tie "vecāki"? Droši vien pašiem vēl mātes piens uz lūpām. Nenobrieduši prāti, neadekvāta rīcība.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti