Četras personas aiztur par noziedzīgi iegūtas naudas legalizāciju caur luksus auto iegādi

 

Foto: ekrānšāviņš

Nozare.lv | 29.novembris 2016 8:04

Valsts policija (VP) aizturējusi četru personu grupu aizdomās par neskaidras izcelsmes naudas līdzekļu legalizāciju, iegādājoties luksus klases automašīnas.

VP preses pārstāve Ilze Jurēvica norāda, ka, sākot cīņu ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu dažādos kustamos un nekustamos īpašumos, VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes darbinieku redzeslokā nonāca kāda četru personu grupa. Organizētās grupas dalībnieki tiek turēti aizdomās par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielā apmērā, iegādājoties luksus klases automašīnas par neskaidras izcelsmes naudas līdzekļiem laika posmā no šī gada jūlija līdz novembrim.

Lai precīzi skaidrotu notikušā apstākļus un iesaistīto personu atbildību tajā, VP uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 195.panta trešās daļas par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā organizētā grupā.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka aizdomās turētās grupas dalībnieki ekskluzīvās automašīnas iegādājušies no oficiāliem Latvijas dīleriem, par tām maksājot skaidrā naudā. Noskaidrots, ka katras automašīnas tirgus vērtība ir ne mazāka par 100 000 eiro. Tāpat ekskluzīvie transportlīdzekļi sākotnēji reģistrēti fiktīvu firmu īpašumā, kuru īpašnieki ir personas bez noteiktas dzīvesvietas. Vēlāk automašīnas "oficiāli" izpirktas no šo firmu īpašuma par samazinātu cenu.

Novembra vidū likumsargi Rīgas reģionā aizturēja četras aizdomās turētās personas - 1972., 1958. un 1971.gadā dzimušus vīriešus un 1968.gadā dzimušu sievieti. Sievietei un 1971.gadā dzimušajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Tāpat izmeklēšanas gaitā Rīgas reģionā veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā izņemtas divas luksus automašīnas - "Mersedes" un "BMW" -, skaidras naudas līdzekļi aptuveni 100 000 eiro apmērā, vairāki zelta stienīši, kā arī dažādi dokumenti un elektroniskie datu nesēji, kas apstiprina saistību ar fiktīvi veidotajām firmām.

Par šādu noziegumu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un nosakot probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti