Sāk vēl vienu kriminālprocesu saistībā ar neatbilstošu policijas automašīnu piegādi 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 17.janvāris 2017 9:13

Ģenerālprokuratūra nolēmusi sākt vēl vienu kriminālprocesu saistībā ar Valsts policijas (VP) automašīnu piegādi.

Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, Ģenerālprokuratūra ir izvērtējusi VP priekšnieka Inta Ķuža 5.janvāra iesnieguma par pilnsabiedrības "A26" pārstāvju iespējamo krāpšanu, piegādājot noslēgtā līguma prasībām neatbilstošas automašīnas "Citroen Jumpy".

Pagājušā nedēļā Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors sāka kriminālprocesu par noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu.

Kā skaidroja Sutugina, šajā kriminālprocesā izmeklējamie un pierādāmie apstākļi saistīti ar citā kriminālprocesā izmeklējamiem un pierādāmiem apstākļiem, kurš tiek izmeklēts Iekšējās drošības birojā (IDB), tādēļ ģenerālprokurors pirmstiesas izmeklēšanas veikšanu pagājušajā nedēļā sāktajā kriminālprocesā uzdevis IDB.

IDB jau pagājušā gada oktobrī sāka kriminālprocesu saistībā ar, iespējams, līgumam neatbilstošu VP automašīnu piegādi. Kriminālprocess sākts, lai objektīvi pārbaudītu atbildīgo amatpersonu rīcību saistībā ar automašīnu iepirkumu.

Jau ziņots, ka VP nav guvusi apstiprinājumu pilnsabiedrības "A26" spējai izpildīt automašīnu iepirkuma procedūras rezultātā uzņemtās līgumsaistības, tāpēc nolēmusi vienpusēji atkāpties no līguma.

Tāpat policija aprēķinājusi maksimālo līgumsodu 63 588 eiro, kas būs jāsedz automašīnu piegādātājam. Pilnsabiedrība šo līgumsodu uzaicināta segt līdz 6.februārim.

Šāds lēmums attiecas tikai uz 17 "Citroen" markas automašīnām, kuras neatbilst prasībām. Automašīnas policija atdos atpakaļ piegādātājam un, visticamāk, izsludinās jaunu konkursu. Spēkrati pilnsabiedrībai jāpārņem no 6.februāra.

VP nolīgtais advokātu birojs izpētījis dokumentus par daļu automašīnu iepirkumu un secinājis, ka pilnsabiedrība ir pārkāpusi iepirkuma līguma nosacījumus un nav piegādājusi automašīnas, kas atbilst konkrētai emisijas klasei "Euro 6", kā tas bijis paredzēts. Dokumentāli šīs automašīnas atbilst "Euro 5" klasei.

VP šogad vasarā noslēdza vairākus līgumus par 755 automašīnu nomu uz pieciem gadiem. Kopējā iepirkuma vērtība bija aptuveni 22 miljoni eiro. Konkursa uzvarētāji bija "SEB līzings" - ar līgumcenu 12,4 miljoni eiro, "Karlo Motors" un apvienība "Pilna servisa līzings" - 7,2 miljoni, "A26" - 4,2 miljoni eiro.

Rudenī tika paustas aizdomas, ka, iespējams, pilnsabiedrība "A26" esot nodevusi pavisam citas, līgumam neatbilstošas mašīnas. Proti, "A26" piegādājusi policijai 17 "Citroen Jumpy" automašīnas, kuras policija esot prasījusi aprīkot ar jaunās paaudzes motoru "EURO 6", taču "A26" piegādātās automašīnas esot bijušas ar dzinēju, kas atbilst "EURO 5" emisijas standartiem.

No 4,2 miljonu eiro summas, kas ir "A26" daļa iepirkumā, strīdīgo "Citroen Jumpy" piegādes daļa ir 800 000 eiro.

Komersantam līdz decembra beigām bija dots laiks sniegt konkrētu informāciju par tālāko rīcību auto atbilstības līgumam nodrošināšanai un dokumentācijas sakārtošanai.

Pilnsabiedrība "A26" izskanējušos pārmetumus noraidīja, uzsverot, ka konkursa par transporta nomu VP vajadzībām nolikumā un tehniskajā specifikācijā bija definēts, ka vieglo automobiļu emisijas klasei jāatbilst "EURO 6" standartam, nevis jābūt "EURO 6" standartam. Attiecīgi arī piegādātās 17 automašīnas, lai gan ir ar "EURO 5" dzinēju, tomēr ir pielāgotas "EURO 6" izmešu sertifikātam.

Pilnsabiedrība arī uzskata par nepamatotu un nelikumīgu VP rīcību, lemjot vienpusēji lauzt noslēgto līgumu par automašīnu piegādi, tāpēc uzņēmums plāno vērsties tiesā. "A26" aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka visas VP piegādātās automašīnas ir pilnveidotas, lai nodrošinātu to atbilstību "EURO 6" izmešu prasībām, un visas automašīnas paredzētajos termiņos ir piegādātās pasūtītājam. Automašīnu atbilstība ir apstiprināta neatkarīgā laboratorijā un testēšanas rezultāti tika iesniegti pasūtītājam.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pilnsabiedrība "A26" pērnā gada decembrī dibināja SIA "Auto Īle un Herbst", SIA "Ad Rem auto", SIA "Auto 26". Visi uzņēmumi saistīti ar uzņēmēju Māri Īli.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Mehs 17.janvāris 2017 10:41
10 0 Atbildēt

Lūdzu izskaidrot, kā eiro 5 dzinēju var pielāgot eiro 6 prasībām. Add blue sistēmu pievienoja vai. Nevajag makaronus kārt uz ausīm tautai. Tādai pārbūvei nav ekonomiska pamatojuma. Ražotāji ieguldija milionus EUR, lai pārveidotu dzinējus jaunajām normām, bet mūsu ķeneri par dažiem TK EUR (citādi projekts neatmaksātos) "pārveido" dzinēju. Kāda laboratorija un par kādu naudu ir apstiprinājusi, ka auto atbilst eiro 6?

SAHS 17.janvāris 2017 14:25
1 0 Atbildēt

REDZ KA VAR PAR PARIS ŠTUKAM....TUR KUR INSTITUTI TERĒ MILJONUS.......

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti