Prokurors pārsūdz Garkalnē avāriju izraisījušajam kravas auto šoferim no Polijas piespriesto nosacīto brīvības atņemšanu 19

 

Foto: Ekrānšāviņš no prokuratura.gov.lv

Nozare.lv | 26.marts 2017 12:54

Rīgas rajona tiesā iesniegts prokurora protests par spriedumu šoferim no Polijas, kura vadītais spēkrats 2015.gada 26.oktobrī ietriecās riteņbraucēju grupā Garkalnē, piespriest četru gadu nosacītu brīvības atņemšanu.

Kā aģentūra LETA noskaidroja tiesā, protests tiesā tika saņemts 6.martā, taču patlaban šajā lietā vairs nav notikusi nekāda virzība un nav lemts par tā pieņemšanu.

Jau ziņots, ka ar spriedumu vīrietim tika noteikts arī pārbaudes laiks uz trim gadiem.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja avārijā vissmagāk cietušā zēna tētis, bērnu vecāki nav apmierināti ar tiesas spriedumu, autovadītājam piespriežot tikai nosacītu cietumsodu un neatņemot autovadītāja apliecību. Vecāki ir sašutuši, ka smagās automašīnas vadītājam, kurš ietriecās riteņbraucēju grupā, netika piespriests bargāks sods.

Puiša tēvs skaidroja, ka tiesai tika lūgts par cietušo atzīt arī zēna māti, kura, ņemot vērā nepieciešamību aprūpēt cietušo dēlu, ilgstoši nav varējusi atgriezties darba tirgū, taču tiesa šādu prasību nav apmierinājusi.

Vecāki bija apņēmušies šo spriedumu pārsūdzēt.

LETA jau vēstīja, ka 2015.gada 26.oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā brauca 12 gadus vecs zēns, kurš cieta vissmagāk.

Iepriekš Rīgas rajona tiesa Polijas pilsonim nolēma piemērot apcietinājumu, tomēr vēlāk apelācijas instance viņu no apcietinājuma atbrīvoja.

Par ticamāko Garkalnes avārijas iemeslu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Kvalifikācijas daļas priekšnieks Juris Teteris Latvijas Radio nosauca distances neievērošanu aiz citas kravas automašīnas, jo Polijas kravas auto vadītājs nav spējis nobremzēt pirms riteņbraucēju grupas. Kā stāstīja Teteris, kad priekšā braucošais auto mainījis braukšanas joslu, Polijas autovadītājs tuvu savā priekšā ieraudzījis riteņbraucēju grupu, kuras priekšā vairs nav spējis nobremzēt.

Šo versiju kā ticamāko Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" iepriekš apstiprināja arī Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, kurš piebilda, ka dati, kas iegūti no kravas automobiļa tahogrāfa, norāda arī uz atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

 
19 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
he 26.marts 2017 22:32
13 6 Atbildēt

stulbie vecāki-nu un labums no tā ka atņems tiesības,pazaudēs darbu,varbūt pat izputiņās ģimeni,tad tie skaudīgie,atriebīgie dauņi varbūt lai baro tā poļa ģimeni!?nav ko vazāties pa ceļa braucamo daļu,it īpaši ja vieta bija pa ceļa nomali-sportisti tfu!!!

gunbox 27.marts 2017 10:45
6 1 Atbildēt

Visa problēma slēpjas tajos, kuri valkā zeķubikses uz velosipēda. Tie ir tikuši pie likumu bīdīšanas un šīs, visdrīzāk, ir sekas. Es pats esmu daudz gadus braukājis uz darbu ar velo un redzu, ka vienīgais liekais satiksmē ir velobraucēji, kuri uztver braucošo daļu par sporta trasi. Un bonusā tam visam vēl neievēro pilnīgi nevienu CSN.

viencexperc 26.marts 2017 14:17
6 10 Atbildēt

Tūlīt vernons teiks, ka vainīgi bija velosipēdisti. Tie negarantēja drošību viņa kolēģim ar smago mašīnu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti