Aglonas novadā aptur desmitgadīga zēna vadītu auto; vecmāmiņa viņam mācījusi braukt 13

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.marts 2017 7:59

Aglonas novadā vakar apturēta automašīna, kuru vadījis desmitgadīgs zēns, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāvji.

VP Preiļu iecirkņa satiksmes uzraudzības rotas darbinieki, veicot patrulēšanu Aglonas novadā, pamanīja, ka garāmbraucošajā automašīnā pie stūres, iespējams, sēž nepilngadīga persona. Tādēļ, likumsargi apturēja transportlīdzekli, lai veiktu pārbaudi.

Pienākot tuvāk, policisti konstatēja, ka vadītājs, lai labāk redzētu ceļu, sēdējis uz vairākiem spilveniem. Likumsargi lūdza vadītāju uzradīt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības, bet izrādījās, ka viņam šādu dokumentu nav, jo viņš ir desmit gadus vecs.

Blakus, priekšējā pasažiera sēdeklī sēdējusi zēna vecmamma, kura paskaidroja, ka mācījusi viņu vadīt transportlīdzekli. Vecmamma norādījusi, ka tā neesot pirmā reize, kad viņas mazdēls šādā veidā sēdējis pie stūres. Ik pa laiku viņš savas vadīšanas prasmes attīstījis kādā vietējā poligonā, taču šoreiz arī ceļu līdz poligonam nolēma nobraukt pats.

Policisti pārliecinājās, ka vecmammai ir autovadītāja apliecība, un sastādīja viņai administratīvā pārkāpuma protokolu, par to, ka viņa mācījusi braukt personu, kura nav sasniegusi likumā noteikto vecumu, kurai nav mācību atļaujas, ka arī pat to, ka automašīna netika aprīkota ar speciālo zīmi.

Ceļu turpināt jaunajam autovadītājam policisti neļāva, braucienu turpināja vecmamma, kurai par minētājiem pārkāpumiem policisti piemēroja 30 eiro naudas sodu.

VP pārstāvji atgādina, ka saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, ja vienlaikus tiek konstatēti vairāki pārkāpumi, sodu piemēro tās sankcijas ietvaros, kura ir paredzēta par smagāko pārkāpumu.

VP aicina iedzīvotājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka bērni nedrīkst vadīt automašīnu, savukārt mācību braukšanas noteikumu pārkāpšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību. Braukšanas apmācību B kategorijai var sākt, sākot no 16 gadu vecuma, savukārt Ceļus satiksmes drošības direkcijas braukšanas eksāmenu iespējams kārtot, sasniedzot 18 gadu vecumu.

Tāpat VP atgādina, ka pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.20 panta par braukšanas mācīšanu, ja noteiktajos gadījumos instruktoram nav instruktora apliecības vai personai, kura mācās, nav braukšanas mācību atļaujas - tiek piemērots naudas sods transportlīdzekļa vadītājam 30 eiro apmērā.

Par braukšanas mācīšanu individuāli ar tādas kategorijas transportlīdzekli, ar kuru nav atļauta individuālā braukšanas apmācība, vai par braukšanas mācīšanu ar transportlīdzekli, kurš nav aprīkots atbilstoši noteiktajām prasībām - tiek noteikts naudas sods transportlīdzekļa vadītājam trīsdesmit eiro apmērā.

Par braukšanas mācīšanu personai, kura nav sasniegusi noteikto vecumu - piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam trīsdesmit eiro apmērā.

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
11.15 29.marts 2017 11:21
16 3 Atbildēt

Arī es tā iemācījos. Vecmāmiņa pareizi dara - nav ko audzināt mīkstčauļus, kas tikai telefonā skatās, dzīvē jāprot arī citas lietas

kasinsh79 29.marts 2017 11:15
13 1 Atbildēt

Haa, savulaik (Padomijā) arī mans sencis tā varēja uzrauties, bieži un visur (bet, protams, ārpus pilsētām).

Toties viņam par to paldies (analogs, kā te vecmammai noteikti) - no bērnības perfekti jūtu gan vieglo auto, gan smago fūri utt. Tas viss tika darīts neatļauti, uz ceļiem :)

Tāpēc, jo vairāk nenosodu, tas notika ne jau Rīgas centrā utt.

Pļurkt 29.marts 2017 12:43
7 2 Atbildēt

Cepuri nost vecmāmūļas priekšā - īstu čali audzina, nevis memmesdēliņu, kas sev krepeci noslaucīt tikai 20 gados iemācās!

Ar Ziliņu un puspiekabi gan uz priekšu, gan atpakaļ 10 gados jau braucu.

7 gadu vecumā jau bija izbaudīts gan Zapītis, gan 7-tajs Moskābels, gan bobiks, gan 51. Gaziks, gan Belaruss.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti