Trešdien ceļu policija pastiprināti kontrolēs atļauto braukšanas ātrumu 27

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 18.aprīlis 2017 12:42

Rīt, 19.aprīlī, ceļu policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma ievērošanai, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

 

No plkst.6 Eiropas ceļu policijas tīkls visās Eiropas ceļu policijas tīkla dalībvalstīs, arī Latvijā, vienlaicīgi rīkos 24 stundu atļautā braukšanas ātruma kontroles maratonu. Ar šādu akciju ceļu policija vēlas pievērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei.

 

Tāpat akcijas mērķis ir veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļa vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas.

 

Pagājušajā gadā ātruma kontroles maratona laikā visā Latvijas teritorijā tika pārbaudīti 2116 transportlīdzekļu vadītāji, no kuriem trešdaļai jeb 709 vadītājiem par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli.

 

Lai aktualizētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas bīstamību ceļu satiksmē, Valsts policija rīko radošo zīmējumu pasākumu bērniem, kura mērķis ir likt bērniem aizdomāties par jautājumiem, kas saistīti ar ātrumu, tā ievērošanu, un jau agrā bērnībā radīt izpratni par droša ātruma nozīmi ceļu satiksmē.

 

Lai piedalītos zīmējumu elektroniskajā izstādē, vecākiem bērna uzzīmētais darbs jāiesūta uz e-pastu "san@vp.gov.lv", norādot autora vārdu, vecumu, skolu un darba nosaukumu.

 

Zīmējumu iesniegšana pasākumam notiks no 19.aprīļa līdz 28.aprīlim. Pēc tam visi iesūtītie darbi tiks publicēti Valsts policija mājaslapā.

 

 
 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 18.aprīlis 2017 15:36
10 1 Atbildēt

galvenā problēma uz ceļa tagad nevis bedres, muļķi un stulba ceļu policija, bet debīli ātrumapārkāpēji, kuri nevar atbildēt par savu rīcību. CSN pārkāpšana ir maksas pakalpojums. Nav naudas, nav ko pārkāpt. Žēl naudas, tad arī nav ko pārkāpt.

Tie kā Putini. Pēdējais arī pat Krimā baidījās ienākt. Nācās slapstīties aiz mugurām.

GB12 19.aprīlis 2017 8:51
8 1 Atbildēt

Pirmkārt, ievēro noteikumus (ātrumu, pagriezienu utt.) un neviens tevi nesodīs. Otrkārt, es regulāri braucu garām poličiem ar 5-10 plusā apdzīvotā vietā, 10-15 neapdzīvotā... ne reizi neesmu par to sodīts. Tā ka, nevajag...

Kacina tie, kas, ieraugot poličus vai fotoradarus, rauj pa mēmajiem ar 10 zem atļautā. Brauciet normāli un tad nebūs meni pa krūmiem jāmeklē. Un, ja dēļ viņiem jūties apdraudēts, tev uz ceļa nav ko darīt. Sēdi mājās un braukā ar pirkstu pa globusu. Punkts.

zjebra 18.aprīlis 2017 15:23
7 5 Atbildēt

Galvena problema uz ceļā tagad nevis bedres un muļķi, bet stulba ceļu policija.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti