Ātruma kontroles maratona laikā fiksēts ievērojami mazāks skaits pārkāpēju nekā pērn 1

 
Valsts Policija | 20.aprīlis 2017 14:12

Ātruma kontroles maratona laikā policisti novēroja, ka transportlīdzekļu vadītāji pārsvarā brauc prātīgi, līdz ar to arī satiksme bija lēnāka un mierīgāka nekā ikdienā.

Šogad akcijas laikā uz ceļiem fiksēto ātruma pārkāpumu skaits salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir ievērojami mazāks. Ja pagājušajā gadā tie bija 709, tad šogad fiksēti 430 ātrumpārkāpēji.

Jāatgādina, ka šīs akcijas mērķis ir ne tikai pievērst sabiedrības uzmanību, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana rada bīstamību drošai ceļu satiksmei, bet arī veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļa vadītājus no pārkāpumu izdarīšanas. Jāpiebilst, ka maratona laikā policisti novēroja, ka autobraucēji bija apzinīgāki nekā ikdienā. Visticamāk, pārkāpumu skaita samazinājumu ietekmēja tas, ka šoferi bija uzmanīgāki, jo iepriekš jau bija informēti par policijas rīkoto ātruma kontroles maratonu.

Viens no lielākajiem konstatētajiem ātruma pārkāpumiem fiksēts ap pulksten 10:35 Kurzemes reģionā uz autoceļa Kuldīga – Aizpute – Līči, kad kāds automašīnas BMW vadītājs, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucās ar 163 kilometriem stundā. Bez šī gadījuma fiksēti arī vairāki citi gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji braukuši ar būtiski pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu.

Visvairāk atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju fiksēti Kurzemē un Rīgas reģionā, katrā pa 113. Savukārt Zemgalē un Vidzemē konstatēts līdzīgs skaits pārkāpēju, proti, 95 - Zemgalē un Vidzemē - 86. Vismazāk ātruma pārkāpēju fiksēts Latgalē – 23.

Valsts policija aicina ne tikai šādu akciju laikā, bet arī ikdienā, piedaloties ceļu satiksmē, nebūt pārgalvīgiem un ievērot atļauto braukšanas ātrumu.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
fiļka 20.aprīlis 2017 19:29
2 0 Atbildēt

ari es no tiem kas nepārkāpa, un apzagu valsti.....

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti