Deputātei Viņķelei uzbraukušajam šoferim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols 10

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.aprīlis 2017 15:47

Valsts policija noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolu autovadītājam, kurš vakar uzbraucis Saeimas deputātei Ilzei Viņķelei (V).

Sākotnējā informācija liecina, ka uz gājēju pārejas automašīna uzbraukusi velosipēdistei. Negadījumā cietušo nav, tomēr policija bija ieradusies uz izsaukumu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Automašīnas vadītājam ir noformēts administratīvo pārkāpumu protokols pēc Administratīvo pārkāpuma kodeksa par ceļa nedošanu gājējiem vai transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka. Par šādu pārkāpumu var piemērot naudas sodu no 15 līdz 70 eiro.

30 dienu laikā automašīnas vadītājam ir jāierodas uz lietas izskatīšanu.

 
Visi komentāri
 
Vernons 20.aprīlis 2017 23:58
8 5 Atbildēt

203. Vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš vai kopīgais gājēju un velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu vadītājiem, kas brauc pa šiem ceļiem, jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

Vinķele pārkāpj Noteikumus, bet auto vadītājs vainīgs! Nu gan policija rullē!

scope 21.aprīlis 2017 11:05
0 0 Atbildēt

Dumjš vai izliecies?

202. Velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību. Velosipēdu vadītājiem atļauts šķērsot brauktuvi pa ietves vai nomales iedomāto turpinājumu, kā arī, netraucējot gājējus, – pa gājēju pārejām.

Vernons 21.aprīlis 2017 11:50
0 7 Atbildēt

Tu sāc ar "Ceļu satiksmes Likuma" 19. panta 3. punktu! Kur katrs rīkosies TĀ, lai nebūtu "Šitā"! Pie kam auto vadītājam bija, ir un būs tiesības paļauties, kad tos sasodītos Noteikumus ievēros arī Vinķele un viņai līdzīgie, tas šī panta 4. punktā! Un tagad par to priekšroku, kuru izzīda no APK 149. panta 6. apakšpunkta, kurā brīdī "priekšā esošai Vinķelei" tāda iestājās? Gājēju pienākumi: "CSN 15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību." Vinķele kā bijusī labklājības ministre lietoja infrastruktūru, kuras veidošanā pati nav piedalījusies, to viņa deklarēja pensionāriem zemo pensiju sakarā! Tagad par viņas muļķību grib sodīt auto vadītāju. Kādā sakarā un par ko?

CRDI 21.aprīlis 2017 18:58
9 4 Atbildēt

Ej piesakies tam vadītājam par advokātu un iesniedz peasību Ventspils tiesā :) ;)

Vernons 21.aprīlis 2017 9:31
0 5 Atbildēt

149.6 pants. Braukšanas sākšanas un braukšanas virziena maiņas noteikumu pārkāpšana

Par to noteikumu pārkāpšanu, kuri reglamentē brīdinājuma signāla došanas kārtību, —

izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam septiņu euro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu piecpadsmit euro apmērā.

Par ceļa nedošanu gājējiem vai transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka, —

uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam no septiņiem līdz trīsdesmit euro, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — no piecpadsmit līdz septiņdesmit euro.

Kanibaals 21.aprīlis 2017 21:37
7 2 Atbildēt

Vernosn spriež tā it kā vispār zinātu, kur un kā tas neadījums notika.

Vernons 22.aprīlis 2017 14:52
0 10 Atbildēt

Ilzīte ar velosipēdu brauca gājēja ātrumā"", apmēram 25 km/h, paralēli ielai pa trotuāru un nepārliecinoties par savu un citu drošību, bez savlaicīga virzienrādītāja, kuru būtu jārāda ar roku, veica kreiso pagriezienu, pēkšņi izbrauca vieglajam auto priekšā, varbūt arī trāpīja vieglajam pa sāniem. Nu kaut kā tā sanāca! Ilzītei ļoti paveicās, ka ir dzīva!

Es ceru ka arī šim idiotismam, ko CSDD iestrādāja Noteikumos, pieliks punktu. Kāda ir "norma", vai cik velosipēdisti ir jānobrauc, lai CSDD vadību iesēdinātu? Jeb noziedzīgai politikai ceļu satiksmē nav vainīgo!

Kanibaals 26.aprīlis 2017 9:34
0 0 Atbildēt

Ko tur tur atkal murgo. Uzbraukšana uz gājēju pārejas nav kreisā pagrieziena manevrs. Un ja vien tav nav video no notikuma vietas, tad tā tava teoretizēšana par to kur trāpija ir fufelis. Moš tāds pats aklais kā tu brauca, kurš neprot bremzes pedāli atrast un kam garantējot aizmugurē braucošajiem drošību nav laika uz priekšu skatīties.

imzz 22.aprīlis 2017 14:09
9 0 Atbildēt

"Trešdienas pēcpusdienā politiķe Ilze Viņķele cietusi avārijā – kāds autovadītājs viņu notriecis uz gājēju pārejas pie «Swedbank» centrālās ēkas Pārdaugavā"

Nu, kas nav skaidrs ? Pēc apraksta saprotams, tā ir tā pāreja , kura ved no/uz tilta un iet pāri nobrauktuvei, kas ved zem Vanšu tilta. Tur tiešām jāuzmanās, jo daži riteņbraucēji nesas pāri pārejai vai blakus tai ievērojamā ātrumā. Bet nu, redzamība tajā vietā nav aizsegta, tā, ka pilnīgi iespējams neuzbraukt nevienam, ja skatās, kur brauc.

Kanibaals 26.aprīlis 2017 9:34
0 0 Atbildēt

Pie tam diezgan prognozējami, ka retajam vajag tālāk zem tilta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti