Jaunie pārvietojamie fotoradari uz ceļiem varētu parādīties rudenī

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.maijs 2017 8:24

Valsts policijas (VP) vadība cer, ka jaunie pārvietojamie fotoradari uz ceļiem parādīsies šī gada rudenī.

VP Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs un VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis nenoliedz, ka pārvietojamo fotoradaru ieviešana ir aizkavējusies, taču policijai ir jāievēro likuma normas, kas dod tiesības pretendentiem rakstīt sūdzības, kas turklāt vēl jāizskata.

Ja uzņēmēji neapstrīdēs konkursa rezultātus un nebūs citas problēmas, tad mērierīces uz ceļiem varētu parādīties rudenī.

Šobrīd konkursā ir pietiekušies divi pretendenti. Pirmā fāze, kas saistīta ar dokumentu izvērtēšanu ir beigusies un tagad notiek ierīču testēšana.

Konkurss par 15 pārvietojamo radaru iegādi tika izsludināts 2016. gada sākumā, taču Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc komersanta sūdzības uzdeva to pārtraukt, tāpēc policijai bija nepieciešams veikt atbilstošas procedūras, lai izsludinātu jaunu konkursu.

Jauns konkurss tika izsludināts tikai pērn rudens pusē. Neskatoties uz VP plāniem atkal tika saņemtas komersantu sūdzības par konkursa prasībām un to izskatīšanai bija nepieciešams laiks, tāpēc pieteikšanās termiņš tika pagarināts.

Ar stacionāro fotoradaru iegādi nodarbojas Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Šobrīd uz Latvijas ceļiem strādā 40 stacionārie fotoradari. Šogad būs pieslēgti vēl 20 fotoradari un 2018.gadā - vēl 40.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti