Stājas spēkā izmaiņas Ceļu satiksmes likumā 17

 

Foto: Ekrānšāviņš no Facebook.com

Valsts Policija | 25.maijs 2017 8:20

24.maijā stājas spēkā grozījumi Ceļu satiksmes likumā – transportlīdzekļa vadītājam pārbaudes laikā autovadītāja apliecība un citi dokumenti ne tikai jāuzrāda, bet pēc pieprasījuma arī jāiedod rokās policijas darbiniekam (CS likuma 25.pants).

Tāpat pēc transportlīdzekļa apturēšanas un policijas darbinieku pieprasījuma transportlīdzekļa vadītājam ir aizliegts atteikties no alkoholisko dzērienu, narkotisko vai psihotropo vielu pārbaudes. Tādi paši nosacījumi ir spēkā arī tad, ja autovadītājs bijis iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā (CS likuma 25.panta 2.(1)daļa 4.punkts). Par atteikšanos veikt šo pārbaudi ir paredzēta atbildība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.(1) pantā.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Kanibaals 25.maijs 2017 9:00
13 0 Atbildēt

Neaizliedz viss. Toties CSN aizliedz tev neievērot distanci.

Vernons 25.maijs 2017 8:39
5 19 Atbildēt

Ceļu satiksmes Likuma 19. pants uzliek par pienākumu arī policistam padomāt par savas rīcības sekām! Nedrīkst stādināt auto kur vien ienāk prātā! Likums par policiju 4. pants to aizliedz!

Aivars 25.maijs 2017 19:32
4 0 Atbildēt

Stāv Rīgas ceļmalā policisc ar plakātu "Aicinu pārbaudīties uz alkoholisko un/vai narkotisko vielu esamību asinīs" - un tik štrāfē visus, kas neapstājas un nedodas pārbaudīties ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti