Drošības struktūras varēs saņemt informāciju no Eiropas transportlīdzekļu un vadītāja apliecību informācijas sistēmas

 

Policija Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.jūnijs 2017 16:56

Drošības struktūras varēs saņemt informāciju no Eiropas transportlīdzekļu un vadītāja apliecību informācijas sistēmas (EUCARIS), paredz valdības šodien atbalstīti grozījumi līgumā par EUCARIS.

SM skaidro - ar likumu "Par Līgumu par Eiropas transportlīdzekļu un vadītāja apliecību informācijas sistēmu (EUCARIS)" Latvija ir pieņēmusi un apstiprinājusi attiecīgo līgumu. EUCARIS dalībvalstis ir sagatavojušas protokolu par grozījumiem šajā līgumā, paredzot informācijas saņemšanas iespējas trešajām pusēm, kā arī noteikta šīs informācijas saņemšanas kārtība un precizēti izmantošanas mērķi.

Ar grozījumiem tiek paredzēta iespēja Valsts policijas, muitas, kriminālvajāšanas un valsts drošības iestādēm pieprasīt informāciju no EUCARIS ar centrālās reģistrācijas institūciju starpniecību. Ar grozījumiem arī tiek precizēti dati, kas iegūstami ar automatizētas procedūras palīdzību, ko lieto centrālās reģistrācijas institūcijas.

Papildus tiek noteikts, ka visas līguma puses un trešās puses ievēro Eiropas Parlamenta un Padomes 2000.gada 18.decembra regulu par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi Kopienas iestādēs un struktūrās un par šādu datu brīvu apriti.

Tāpat grozījumi paredz, ka tiek izveidota Ģenerālā Asambleja, kas sastāv no visu līguma pušu un trešo pušu pārstāvjiem, kā arī nosaka tās atbildību un tiesības.

Par attiecīgajiem grozījumiem vēl vajadzēs lemt Saeimā.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti