iAuto jau vairākus gadus novēro, ka Līgo dienās policijas reidi visretāk sastopami 23. un 24. jūnijā 13

 

Foto: iAuto.lv

iAuto.lv | 25.jūnijs 2017 21:06

Lai gan Ceļu policija ik gadu Līgo svētkos sola pastiprinātu ceļu satiksmes dalībnieku uzraudzību un reidus, liela daļa autovadītāju pastiprinātu Ceļu policijas klātbūtni nav jutuši arī šogad - vai nu tā bijusi ikdienišķa ar atsevišķu pārkāpēju apturēšanu vai arī ceļā neviena ekipāža vispār nav sastapta.

Kā novēroja portāls iAuto.lv, šajās brīvdienās pieveicot vairāk nekā 600 km Vidzemes virzienā un Pierīgā, pastiprināta policijas klātbūtne netika manīta nevienā no brīvajām dienām. Izpalika pat slavenie Krasta ielas vai Berģu reidi, kad citās reizēs Ceļu policija pārbauda alkohola saturu izelpā visiem autovadītājiem bez izņēmuma. Varbūt bijām neīstajā laikā un neīstajā vietā? Tiesa, ziņu aģentūra LETA ziņo, ka 24. jūnija rītā ceļu policija Juglā apturējusi visus autovadītājus, kuri pa Brīvības gatvi devās centra virzienā.

Līdzīga pieredze arī iAuto.lv lasītājiem, kuri šo svētku laikā nav saskārušies ar pastiprinātu policijas klātbūtni. Vien pa kādai policijas auto vai motoekipāžai:

Irita Lāce: "Nebija uz Pleskavas šosejas. Ja godīgi, nevienos svētkos neesmu tos redzējusi. Ne 23.06 ap 19tiem, ne 24.06 ap 12tiem, ne 24.06 ap 17tiem."

Edgars Saulītis: "Nobraucu šodien ap 150 km pa zemgales pusi, nevienas ekipāžas. Jau kuro gadu pēc kārtas nevienu reidu neesmu manījis."

Liana Domokejeva: "Nez kā ar masveida reidiem - 24.06, ap 13tiem dienā, Lucavsalas NESTĒ uz mocīšiem sēdēja un dzēra kafiju"

Andis Feldmanis: " 23.06. Rīga - Rūjiena 0 ekipāžas. Šodien 25.06. Rūjiena - Rīga 0 ekipāžas."

Jānis Brūveris: "Principā tukšas runas par reidiem. ~350km nobraukāti un neviena reida, nevienas ekipāžas. Par peļņu gan nav aizmirsuši - pārvietojamais radars uz Siguldas šosejas 100-200m aiz zīmes, kur beidzas 100km/h. Malači Valsts policija, turieties."

Robertto Robertto: "Rīga-Ķekava-Baldone-Iecava-Bauska-Jūrmala-Rīga-Jūrmala-Kandava-Jūrmala-Rīga... kopā apm 450km, neviena ekipāža... gan jāatzīst, automašīnu daudz, bet discilplīna perfekta. Ne vienmēr vajaga sodīt un pārbaudīt, iebiedēšana arī darbojas! Paldies CP, viss super!"

Ieva Korženevska: " Olaine,Salaspils,Èrgļi,Cèsis,Sigulda,Rìga 23,24 jùnijs-neviena ekipàža. Waze gan ràdìja,bet nekà nebija. Pàrvietojamie radari gan šur tur."

Armands Treilihs: " 23.06 Rīga-Smiltene-Rīga 2 netrafarētas un 2 trafarētas ekipāžas. 24.06 Rīgas apvedceļs-0."

Solvita Smidrovska: "Rīga - Drusti 23.06 pilnīgi nevienas policijas mašinas.
Drusti - Rīga 24.06 pilnīgi neviena!"

Iveta Mazure-Zaharevska: "24.06.17 Rēzekne-Riga neredzēju nevienu reidu."

Līdzīgas atsauksmes pauduši vēl vairāki simti iAuto.lv lasītāji. Valsts policija gan informē, ka 22. jūnijā par braukšanu alkohola reibumā aizturēti 17 autovadītāji, 23. jūnijā 14 autovadītāji, savukārt 24. jūnijā 22 autovadītāji. Savukārt satiksmes negadījumos jāņu dienā ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 2, bet cietis 21 cilvēks.

Salīdzinot ar Līgo svētku brīvdienām 2010. gadā, kad alkohola reibumā tika pieķerti 124 autovadītāji, varam uzskatīt, ka sabiedrība kļuvusi apzinīgāka. Tomēr pagājušajā gadā pieķerto transportlīdzekļu vadītāju skaits bija mazāks - 38 autovadītāji. 

Šo statistiku ietekmē arī svētku brīvdienu skaits. Ja 2010. gadā Līgo svētki iekrita trešdienā un ceturtdienā, tad šogad ir 3 brīvas dienas, pērn četras. Tādējādi cilvēki pēc svētkiem var atlicināt vienu vai divas brīvas dienas atžirgšanai, nevis sēsties pie stūres alus skurbulī, lai paspētu uz darbu 25. datumā. Arī šogad intensīvākā pēcsvētku satiksme un lielākais pārbaužu skaits būtu gaidāms 25. un 26. jūnijā, nevis svētku dienās.

Taču ne jau datumi ir iegansts šādai negatīvai statistikai, bet gan sabiedrības apziņa, ka sēsties pie stūres reibumā ir normāli un nekas jau nenotiks. Varam sist sev pa plecu - 're, kādi mēs malači', nav ne asiņaino Jāņu (26 bojāgājušie 2000. gada Līgo svētku brīvdienās), gan mazāk braucam reibumā, bet ar to nevaram ieslīgt komfortā. Dzēruši joprojām braucam - trijās dienās 53!!! bezatbildīgi autovadītāji.

Un joprojām atklāts paliek jautājums, vai bija pastiprināta policijas kontrole, vai nebija, un kā tā izpaudās?  Padalies komentāros, vai šajos svētkos redzēji ceļu policiju darbībā?

Lasi vēl:

 

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Atis 26.jūnijs 2017 20:19
14 1 Atbildēt

Es tikai nesaprotu, kapēc 9 maijā nav neviena autoinspektora uz ceļiem, plāns uz reiz būtu izpildīts par gadu....

Dīvāna komentāri 26.jūnijs 2017 12:48
3 0 Atbildēt

Brīvdienās izbraukāts Dreiliņi - Tīnūži - Glazskunis- Dreiliņi. Un Dreiliņi-ligatne-dreilini. Pilnīgi nevienas ekipazas

es 26.jūnijs 2017 20:40
3 0 Atbildēt

Ha--esmu gadiem braukusi Jāņos uz Latgali--Balvi VIĻAKA -Gulbene ,un tātālak,bet nekad neesmu redzējusi ne naktī braucot,ne dienā-kādu policijas ekipāžu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti