Vidzemes reģiona pārvaldē uzsākti 195 kriminālprocesi par braukšanu reibumā 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 26.augusts 2017 11:34

Aizvadītajā laika posmā no 2017.gada janvāra līdz augustam, Vidzemes reģiona pārvaldē uzsākti 195 kriminālprocesi pēc 262.panta par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola ietekmē.

Reģistrēti arī 6 gadījumi, kad braukšana reibumā beigusies ar cietušām vai bojā gājušām personām. Jāpiemin, ka nereti vadītāji sēžas pie transportlīdzekļu stūres ne tikai grādīgo dzērienu iespaidā, bet arī bez vadīšanas tiesībām.

Kā piemēru var minēt šā gada aprīlī reģistrētos gadījumus, kad dzīvību zaudēja divas personas. 28.aprīlī, Madonas novadā, Barkavā, autoceļa Madona – Barkava 29 kilometrā smagā avārijā cieta trīs vīrieši, no kuriem viens gāja bojā. Automašīna “Mitsubishi” nobrauca no ceļa braucamās daļas un ietriecās kokā. Savukārt 21.aprīlī, Naukšēnu novadā, Ķoņu pagastā, autoceļa Rūjiena – Igaunijas robeža pirmajā kilometrā negadījumā cieta divas personas, no kurām viena zaudēja dzīvību. Arī šajā gadījumā transportlīdzeklis iebrauca kokā.

Neskatoties uz šiem traģiskajiem gadījumiem, vēl jo projām šoferīši turpina vadīt spēkratus pat tad, kad tiem tas ir liegs, kā arī apdraudot sevi un citus, to dara reibumā. Piemēram, 23.augustā, pulksten 15:48 Limbažu novadā, Katvaru pagastā, autoceļa Limbaži – Aloja 10 kilometrā, virzienā uz Limbažiem, 1977.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Mercedes-Benz” bez jeb kāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, būdams alkoholisko dzērienu iespaidā. Šāda veida pārkāpumu vīrietis izdarījis atkārtoti gada laikā. Minimālā alkohola koncentrācija izelpojamā gaisā sasniedza 1,87 promiles. Valsts policija atgādina, ka par šādiem pārkāpumiem tiek uzsākts kriminālprocess!

Sods par šāda veida rīcību ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai arī īslaicīga brīvības atņemšana, vai arī piespiedu darbs, vai arī naudas sods, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Valters 27.augusts 2017 22:12
1 0 Atbildēt

Pēc virsraksta var noprast, ka baigie dzērāji viņi tur tajā Vidzemes reģiona pārvaldē...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti