Pateicoties vērīgam autovadītājam, policija pieķer agresīvu automašīnas vadītāju (+ video) 85

 
Valsts Policija | 26.oktobris 2017 14:18

Valsts policijā tika saņemts iesniegums par kādu agresīvu autovadītāju, kurš ik rītu konkrētā ceļa posmā sistemātiski veic pārkāpumus, tādējādi apdraudot ceļu satiksmes drošību.

Policija ņēma vērā saņemto informāciju un pārbaudīja iesniegumā minēto ceļa posmu norādītajā laikā, kā rezultātā šonedēļ par ļoti rupjiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem izdevās aizturēt agresīvu šoferi.

Otrdien, 24.oktobrī, Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki ap pulksten astoņiem no rīta uz autoceļa Rīga – Ainaži pamanīja iesniegumā aprakstīto transportlīdzekli. Lai konstatētu iesniegumā norādītos pārkāpumus, likumsargi uzsāka sekošanu, kuras laikā automašīnas Toyota Land Cruiser vadītājs veica virkni rupjus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus.

Autovadītājs veica apdzīšanas manevru pa pretējo braukšanas joslu, kā arī šķērsoja ceļa horizontālo apzīmējumu – dubulto nepārtraukto līniju. Pēcāk šoferis turpināja braukt apdzīvotā vietā „Baltezers” pie atļautajiem 50 kilometriem stundā ar ātrumu 82 kilometri stundā.

Turpinot braukt pa Vidzemes šoseju Rīgas virzienā, vadītājs apsteidza tajā pašā virzienā braucošu transportlīdzekli pa labo pusi, šķērsojot ceļa horizontālo apzīmējumu – virziena saliņu. Iebraucot Rīgā, Juglas ielā vadītājs veica kārtējo rupjo pārkāpumu un šķērsoja regulējamo gājēju pāreju pie luksofora aizliedzošā sarkanā signāla. Jāuzsver, ka autovadītājs šādā veidā apdraudēja ne tikai sevi, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību. 1956.gadā dzimušais vadītājs tika apturēts un viņam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, tāpat vīrietim piemērots sods 280 eiro apmērā.

Jāpiebilst, ka policija periodiski saņem dažādus iesniegumus par autovadītājiem, kuri klaji ignorē un neievēro ceļu satiksmes noteikumus.

Likumsargi izsaka pateicību vērīgajiem un aktīvajiem autovadītājiem, kuri nav vienaldzīgi un ziņo par šādiem agresīvajiem braucējiem. Tā kā policija nevar būt visur un visu izkontrolēt, aicinām arī turpmāk ziņot un informēt par šādiem šoferiem, kuri sistemātiski veic rupjus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus. Iespēju robežās sniegtā informācija tiks pārbaudīta.

 
85 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Palaidniex 27.oktobris 2017 11:13
23 1 Atbildēt

Klausies vecais - kā es un simtiem miljonu autovadītāju visā pasaulē ikdienā, bez īpašām supermenu spējām tiek galā ar šo neiespējamo misiju - neuztriekties virsu pa priekšu braucējam, kad tas samazina braukšanas ātrumu, bremzē vai stājās pie zīmes vai luksofora?

Viņiem visiem vajag brauk īsāku ceļa posmu par pa priekšu braucēju? Viņi min, kad vajadzēs bremzēt vai samazināt ātrumu? Viņi vienmēr un visu nokavē?

Palaidniex 27.oktobris 2017 12:21
22 1 Atbildēt

Klau - ja jau apzaga tevi kā autobuSISTU, tad apzags vēl arī cituas ar vieglo auto.

Kā jau tu te kladzini, ka gan vieglie, gan smagie stājoties vienādi, tātad šādi apdzinēji, kuri izmanto šīs distances kabatas nelietīgi apzog itvisus NE TIKAI AUTOBUSISTUS.

Bet kaut kā ieceies esi tikai par tiem. Bet varbūt tie nemaz tos neapzog, apdzen, un attālinās, apdzen nākamo un atkal attālinās. Ja jau apdzina, tātad brauc ātrāk un distanci pēc būtības nevar nozagt. Ja notiek satiksmes palēnināšanās, vai pa priekšu "zaglim" pārāk īsā - apdzīšanai nepiemērotā distancē brauc divas setras - esi labs atlaid akseleratora pedāli un samazinot ātrumu atjauno sdistanci. Piedzīt tos divus autobusus varēsi tad, kad "zaglis" būs apdzinis arī tos. KUR PROBLĒMA???

Palaidniex 27.oktobris 2017 12:38
22 0 Atbildēt

Ja jau nespēj ieturēt distanci un stāties bez elektronikas (kā to sp[ēj simtiem miljonu "parasto autovadīāju") - pēdējais laiks nodot vadīāja apliecību tuvākajā CSDD!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti