Policija: Uz Latvijas ceļiem bojāgājušo skaits šogad sarucis par 15% 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.novembris 2017 8:45

Uz Latvijas ceļiem avārijās bojāgājušo skaits šogad sarucis par 15%, LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Policijas pārstāvis atzīmēja, ka ceļu satiksmes negadījumu kopējais skaits šogad tomēr nav samazinājies.

Krapsis cer, ka līdz 2020.gadam Latvija spēs sasniegt Eiropas Savienības izvirzīto mērķi samazināt avārijās bojāgājušo un smagi cietušo skaitu uz pusi.

Kā ziņots, no 21.novembra papildus stacionārajiem fotoradariem sākta ceļu satiksmes uzraudzība ar Valsts policijas 12 jaunajiem pārvietojamajiem fotoradariem, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Fotoradari uz Latvijas ceļiem tiks uzstādīti vietās, kurās visvairāk tiek apdraudēta ceļu satiksmes drošība.

Šī gada augusta beigās Valsts policija saņēma 12 jaunus pārvietojamos fotoradarus. Vairāk nekā divu mēnešu garumā Valsts policija ir testējusi šos jaunos fotoradarus uz Latvijas ceļiem, preventīvi brīdinot autovadītājus, ka drīzumā tie uzsāks darbu. Līdz šim mērierīces tika izmantotas testa režīmā un autovadītāji vēl netika sodīti, taču ir pienācis tas brīdis, kad fotoradari sāks fiksēt pārkāpumus.

Kopš fotoradaru saņemšanas brīža Valsts policija ir apzinājusi arī tos darbiniekus, kuri ikdienā nodarbosies ar fotoradaru uzraudzību uz Latvijas ceļiem. Gandrīz divu mēnešu garumā šie darbinieki ir izgājuši visas nepieciešamās apmācības jauno mērierīču lietošanā.

Jaunie radari darbosies visā Latvijas teritorijā, tie tiks izvietoti visos reģionos. Tādēļ Valsts policija atgādina, ka tāpat kā līdz šim Valsts policijas mājaslapā tiks publicētas tās vietas, kur būs izvietoti jaunie fotoradari. To atrašanās vietas policijas mājaslapā tiks norādītas, taču nebūs zināms tas, kurā dienā norādītajās vietās tie atradīsies.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
janka 22.novembris 2017 10:59
14 2 Atbildēt

tu gan esi īsts ekstrasenss. visu zini no vienas mazas bildītes. bravo.

viencexperc 22.novembris 2017 11:22
7 0 Atbildēt

Nu tak loģiski.

Ja cilvēks vienreiz nositās, tad otreiz viņam tas vairs nesanāks.

Dabiskā atlase.

Vernons 22.novembris 2017 9:15
6 33 Atbildēt

Normundam Krapsim no mākoņiem jānolaižas uz Zemes šīs. Beidziet kropļot CSN būtību savos sastādītajos protokolos!

Labs foto! Vieglais pēdējā brīdī, bez savlaicīgiem brīdinājuma signāliem, strauji bremzējot, vēlējās pamest ceļu, kā rezultāta saņēma "poti pakaļā"! Nu un ko ceļu policija raksta protokolā?

Gaidu izsmeļošu komentāru, varbūt kāds padalīsies ar savu pieredzi!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti