Par sievietes notriekšanu uz gājēju pārejas LLU prorektoram piespriež divu gadu cietumsodu 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.decembris 2017 16:46

Šodien Jelgavas tiesa atzina Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) zinātņu prorektoru Arni Mugurēviču par vainīgu sievietes notriekšanā uz gājēju pārejas un piesprieda viņam divu gadu cietumsodu, aģentūru LETA informēja Jelgavas tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Krimināllieta šodien izskatīta pēc būtības un pasludināts saīsinātais spriedums.

Tiesa nosprieda Mugurēviču atzīt par vainīgu un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Tāpat tiesa piemēroja drošības līdzekli - uzturēšanos noteiktā vietā -, un papildus drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts -, un atstāt tos, līdz spriedums stāsies spēkā.

Tāpat tiesa lēma piedzīt no Mugurēviča kompensācijas diviem cietušajiem, katram 10 000 eiro apmērā. Vēl vienam cietušajam kaitējuma kompensāciju tiesa nenoteica.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 7.decembris 2017 11:21
11 1 Atbildēt

Viņš to negadījumu veica darba laikā ar darba auto, ka tiek visur tik ļoti uzsvērts amats un iestāde kurā strādā?

viencexperc 8.decembris 2017 1:23
8 0 Atbildēt

lasot rakstu rodas iespaids, ka viņš pat pirms notriekšanas izvilka savu disertāciju un demonstrēja notriektai sievietei.

... 8.decembris 2017 17:50
0 0 Atbildēt

Kā tad viņš tā ņēma un speciāli uzbrauca virsū cilvēkam? Vai arī kāds uz gājēju pārejas diennakts tumšajā laikā izleca viņam priekšā? Cik nav gadījumi piedzīvoti/redzēti, ka cilvēki izlec auto priekšā.

Vernons 9.decembris 2017 16:43
0 0 Atbildēt

Slikti apgaismotā ielā gājēja, bez atstarojošiem elementiem, sevis identificēšanai, kā to paredz CSN prasības, mērķtiecīgi skrien uz sadursmi ar vieglo, kuru vada kāds no mums. Protams notiek sadursme.

Loģiski būtu piemērot Kriminālprocesa Likuma 377. punkta 1. un 2. punktu, un lietu izbeigt, jo profesora vietā var būt un noteikti būs arī prokurors ar tiesnesi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti