Ugunsgrēkā nopostīts Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Krapša kabinets (papildināts 14:15) 4

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 3.janvāris 2018 13:19

Otrdien ugunsgrēkā Rīgā, Stabu ielā esošajā tiesībsargājošo iestāžu ēkā pilnībā izdeguši Valsts policijas (VP) Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka Normunda Krapša un viņa palīdzes kabineti, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Iekšlietu ministrijā aģentūrai LETA skaidroja, ka ugunsgrēks izcēlies ēkas 4.stāvā, kur atrodas Ceļu policijas pārvaldes kabineti. VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) kabineti atrodas stāvu augstāk un tie cietuši minimāli.

VP informē, ka pēc ugunsgrēka Kriminālpolicija ir pārorganizējusi savu darbu un tās funkciju izpilde nav traucēta, savukārt Satiksmes drošības pārvaldi var sazvanīt pa tālruņa numuru 67208108.

Ēkā Stabu ielā atrodas arī Tieslietu ministrijas padotībā esošā Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP). Aģentūra LETA noskaidroja, ka IeVP kabineti ugunsgrēkā nav cietuši un darbs nav traucēts, taču telpās ir jūtama deguma smaka.

VP par notikušo ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 18.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu, un tā izmeklēšanu veiks VP Kriminālizmeklēšanas pārvalde. Tāpat nozīmēta ekspertīze, kas arī noskaidros ugunsgrēka rašanās cēloni.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) šorīt LNT raidījumam "900 sekundes" atzina, ka nevar izslēgt ļaunprātību. Ministrs gan uzsvēra, ka neviena krimināllieta ugunsgrēkā nav cietusi un izmeklēšanas process nav ietekmēts.

Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma otrdien ap plkst.21.30. Ap plkst.23 ugunsgrēks tika lokalizēts, bet ap plkst.00.02 naktī likvidēts.

Notikuma vietā strādāja astoņas ugunsdzēsēju vienības un 32 ugunsdzēsēji. Ēkas 4.stāvā izdegušas telpas 75 kvadrātmetru platībā, bet 5.stāvā uguns skārusi logus 20 kvadrātmetru platībā.

Pēc ugunsgrēka Stabu ielā 89 Valsts policija pārorganizējas un atsāk darbu

Saistībā ar vakardienas ugunsgrēku Stabu ielā 89, Rīgā, kur atrodas arī vairākas Valsts policijas struktūrvienības, tajā skaitā Satiksmes drošības pārvalde un Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP), šodien daļēji būs traucēts darbs Satiksmes drošības pārvaldei. ENAP turpina strādāt netraucēti. Uzsākts Kriminālprocess, notiek izmeklēšana un nozīmēta ekspertīze, kas arī noskaidros ugunsgrēka rašanās cēloni.

Kā jau informēts, vakar vakarā, Rīgā, Stabu ielā 89, ēkā, kurā izvietotas vairākas VP un arī VRS un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darba telpas, izcēlās ugunsgrēks nama ceturtajā stāvā, kur atrodas Satiksmes drošības pārvaldes darba kabineti. Ugunsgrēka laikā vissmagāk cietuši tieši Satiksmes drošības pārvaldes kabineti, bet uguns bojājusi arī četrus kabinetus virs ugunsgrēka lokācijas vietas, kuros strādā ENAP darbinieki.

Jau naktī, tūlīt pēc ugunsgrēka likvidēšanas tika novērtēti uguns postījumi un plānots, kā pārorganizēt darbu esošajā situācijā, lai funkciju izpilde tiktu traucēta minimāli. ENAP jau no rīta ir atsācis darbu pilnā apjomā, pārorganizējot darbu tā, lai četru kabinetu trūkums netraucētu darbu. Kā jau informēts, neviens kriminālprocess vai citi ar izmeklēšanu saistīti materiāli ugunsgrēkā cietuši nav.

Savukārt Satiksmes drošības pārvalde, kuras vadības bloks ugunsgrēkā cietis visvairāk, jau no rīta nodrošina informatīvā tālruņa darbību 67208108. Pārējie darba organizācijas jautājumi šobrīd tiek risināti, jo svarīgi maksimāli nodrošināt darba procesa nepārtrauktību. Jāatzīmē, ka servera darbība nav traucēta un šobrīd notiek darbs pie bojāto dokumentu apzināšanas un to atjaunošanas.

Uzsākto kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret īpašumu šodien pārņem Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvalde, kas veiks ugunsgrēka izmeklēšanu.
Par jautājumiem, kas saistīti ar darba organizāciju informēsim.

 
Visi komentāri
 
LMT 3.janvāris 2018 15:39
4 2 Atbildēt

Krapsis pa slepeno pīpo!

Zjebra 3.janvāris 2018 15:49
6 2 Atbildēt

Krapsis stipri krapa un tapec sadedzinaja pieradijumus?

Ilze 3.janvāris 2018 18:12
1 1 Atbildēt

Crap, crap, crap!

wons 4.janvāris 2018 10:55
1 0 Atbildēt

ieildzis kodiens vai?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti