Apgabaltiesa piespriež divu gadu cietumsodu bijušajam policistam par zēna notriekšanu 11

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 4.janvāris 2018 8:45

Rīgas apgabaltiesa šodien piesprieda divu gadu cietumsodu bijušajam Valsts policijas (VP) darbiniekam Aleksejam Roščinam, kurš 2013.gada 3.decembrī pie Saulkrastu sākumskolas, vadot automašīnu, notrieca astoņus gadus vecu zēnu, kuram šī negadījuma dēļ iestājās invaliditāte, aģentūrai LETA pastāstīja cietušo advokāts Indulis Balmaks.

Pirmās instances tiesa Roščinam bija piespriedusi divu gadu brīvības atņemšanu nosacīti, kā arī likusi izmaksāt naudas kompensāciju cietušajiem 30 000 eiro apmērā. Turpretim saskaņā ar šodienas tiesas lēmumu Roščinam būtu jāpavada divi gadi aiz restēm, kā arī jāsamaksā piespriestā kompensācija, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka Roščina amatpersonas deklarācijā norādīts, ka viņš ir bijis VP Rīgas rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas priekšnieks, bet pirms atvaļināšanās 2012.gadā, viņš ieņēmis VP Rīgas reģiona pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas biroja priekšnieka amatu.

Balmaks iepriekš norādīja, ka satiksmes negadījumā cietušais tobrīd mācījies otrajā klasē un incidents noticis ap plkst.17 vakarā, kad astoņgadīgais zēns šķērsojis ielu iepretim skolai.

"Vairāki aculiecinieki norādīja, ka Roščins notrieca zēnu lielā ātrumā uz gājēju pārejas. Pēc avārijas ārsti bija pārliecināti, ka zēns vairāk nemodīsies smago ievainojumu dēļ. Tomēr, pretēji ārstu prognozēm, zēns pamodās, bet viņam būs invaliditāte uz mūžu. Zēnam ir ar kustību, runas un prāta spējām saistīta invaliditāte," atklāja Balmaks.

 
Visi komentāri
 
Vernons 4.janvāris 2018 10:24
1 13 Atbildēt

CSN 99. Transportlīdzekļa vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz noteiktos ierobežojumus, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, transportlīdzekļa un kravas īpatnības un stāvokli, kā arī ceļa un meteoroloģiskos apstākļus (īpaši redzamību braukšanas virzienā).

CSN 145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti

CSN 10. Diennakts tumšajā laikā, ja ceļš nav pietiekami un vienmērīgi apgaismots, gājējiem, kas atrodas uz brauktuves vai nomales, jābūt tērptiem atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

CSN 15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

CSN 230. Pazīšanas zīmēm jābūt tīrām, lai citi ceļu satiksmes dalībnieki tās varētu laikus pamanīt.

CSL 19. panta 3. punkts: Katram uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju!

Un kāpēc nomira tiesiskā paļāvība auto vadītājam nedzimusi, kad tas gājējs ignorē savu sadaļu CSN?

Un tam visam no abu satiksmes dalībnieku puses jāatbilst Ceļu satiksmes Likuma 19. panta 1., 3. un 4. punktiem!

Liels ātrums! Jebkurš ātrums ir liels. Kā lai ierauga neieraugāmo, ja tas ignorē to, kas viņam būtu obligāti pildāms? Nu un kur tad ir atstarojošās lentas ap potītēm? Nav? Slikta aģitācija un vēl sliktāki piemēri!

Gājējam aizliegts, bez apstāšanās, iziet uz brauktuves nepārliecinoties par drošību!

CSN 100. Ja izveidojas ceļu satiksmei bīstami šķēršļi vai citas briesmas, kuras transportlīdzekļa vadītājs spēj pamanīt, viņam jāsamazina braukšanas ātrums vai pilnīgi jāaptur transportlīdzeklis, vai, neradot bīstamību citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, šķērslis jāapbrauc.

Radi apstākļus un Tevi spēs pamanīt!

kaspis 4.janvāris 2018 10:46
12 1 Atbildēt

bļe tu jobanais mērgli vēl aizstāvēsi slepkavas, kas "30" zonā PIE SKOLAS nēsājās ar 70+?? Par kādu tiesisko paļāvību mēs te vēl muldam, mudak?

Vernons 4.janvāris 2018 11:31
6 7 Atbildēt

Tu to savam bērnam stāsti! Un ļoti šaubos, vai Tu viņu drošā Nāvē dzīsi! Par pieklājību. Tu esi ļoti nepieklājīgs šeit publiskajā telpā! Un tieši tāds pats esi arī uz ceļa. Nedari un nerunā to, kas Tev pašam ļoti nepatiks. Laimīgu Jauno gadu.

Jānis 6.janvāris 2018 16:04
1 0 Atbildēt

Nē nu tu ar savu komentāru pierādīji, ka esi nelabojami debīls muļķis? Tev gadījumā arī nevajag pie ārsta kādu kategoriju paprasīt? Kur tev 2.kases skolnieks noteikumus mācīsies? Viņš vēl neizprotu visus draudus, ko tu "viedais" losi domā, ka pārzini perfekti.

Vernons 6.janvāris 2018 21:36
3 3 Atbildēt

Tavs pienākums savu bērnu pie rokas vest tiešā un pārnestā nozīmē līdz 12 gadu vecumam! Noteikumus Tu viņam mācīsi un tikai tad, kad uzskatīsi par pietiekami zinošu savu atvasi, "palaidīsi viņa roku vaļā", patstāvīgām gaitām. Iesaku aizdomāties. Laimīgu Jauno gadu!

Jānis 8.janvāris 2018 10:46
1 0 Atbildēt

Kā mans pienākums ir vest savu bērnu pie rokas līdz 12 gadu vecumam, tā tavs pienākums, kā sabiedrības loceklim, ir skatīties, lai kāda cita mazāk aizsargāta sabiedrības locekļa kļūda neizvērstos viņam par traģēdiju un palīdzēt to novērst, jo tev vajadzētu būt vairāk sapratnes par konkrētiem draudiem.

Vai arī tu tika noskaties, kā kāds cits iet nelaimē, un pēc tam citē noteikumus, kas būtu bijis jādara, lai tā nenotiktu? It sevišķi jau, ja runājam par 8gadīgu bērnu.

Ive 6.janvāris 2018 11:04
5 0 Atbildēt

Tur taču 8 gadīgs bērns un zona 30.km/h

Nevar salīdzināt bērna apziņu un piauguša tēvaiņa apziņu un pirdevām formā. Kur vajadzētu dubultatbildību.

Vernons 6.janvāris 2018 21:44
3 1 Atbildēt

Katru rītu pie vienas no Rīgas skolām, pārkāpjot CSN no auto izkāpj bērns un no šķēršļa, kas aizliegts gājējam, šķērso brauktuvi. Principā vedējs no savas piespēles pakļauj šo bērnu briesmām. Ne jau vienmēr vainīgs ir tikai viens. Kolektīvs noziegums jau nav noziegums.

Pļurkt 8.janvāris 2018 8:31
2 0 Atbildēt

ASV tikai par slepkavības mēģinājumu ar nāvējošu ieroci - automobili piespriež 15 gadus reāla cietumsoda, bet te vēl nosacītos liek!!

Pļurkt 8.janvāris 2018 11:26
3 0 Atbildēt

Šoreiz es Vernonam piekritīsu, ka bērnam IR jāmāca droši pāriet pāri gājēju pārejai. Ka bērnam IR jāpārliecinās ka šoferi viņu IR pamanījuši un laiž, nevis uzskriet uz gājēju pārejas, neskatoties ne pa labi ne kreisi un test pāri.

Personīgi bija gadījums, ka es nepaspēju apstāties jo kāds pamatskolnieks uzskrēja uz gājēju pārejas un uzlidoja man virsū. Nevis es viņu notriecu, bet uzlidoja man virsū.

Nekas tam bērnelim nebija, drošības pēc citi šoferi aizveda viņu uz poliklīniku, pēc apskates palaida uz mājām, un pat policijai netika ziņots.

Vernons 9.janvāris 2018 10:59
3 1 Atbildēt

"Ceļu satiksmes Noteikumi" sastāv no viena vienīga "Ceļu satiksmes Likuma" 19. panta 3. punkta, kur KATRAM satiksmes dalībniekam uz ceļa, vai ielas ir jārīkojas TĀ, lai neradītu, pat, bīstamu situāciju! Virkne oponentu uzskata ka šos Noteikumus jāpilda tikai katram otram, vai katram trešajam. Nevaru iepriecināt, tie auto nestājas tik pat ātri cik tie skrien!

Auto vadītājam aizliegts apstāties tuvu gājēju pārejai un ar savu auto izveidot šķērsli, kur divi citi dalībnieki viens otru nevar savlaicīgi ieraudzīt!

Secinājumu bija mana vecvecmāmiņa izdarījusi, ka pasauli var pie*irst soļiem ejot, nemaz nav jāskrien.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti