Latgalē nedēļas laikā vairāki autovadītāji mēģinājuši piekukuļot policistus 2

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 9.janvāris 2018 15:14

Nedēļas laikā Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes likumsargi aizdomās par kukuļdošanu aizturējuši divus cilvēkus, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Veicot ierasto patrulēšanu Viļakas novada Šķilbēnu pagastā, Balvu iecirkņa darbinieki 3.janvārī apturēja kādu "Wonjan" markas mopēdu. Pārbaudot vadītāja dokumentus, 1972.gadā dzimuša vīrieša izelpā bija jūtama alkohola smaka. Veicot alkohola koncentrācijas mērījumu, tika konstatēts, ka transportlīdzekli vīrietis vada atrodoties 2,65 promiļu alkohola reibumā. Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, transportlīdzekļa vadītājs piedāvāja policijas darbiniekam 50 eiro kukuli.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti ir sākts kriminālprocess. Viņam ir noformēts arī administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Savukārt 6.janvārī Daugavpils novada Naujenes pagastā, likumsargi apturēja kādu aizdomīgu "Volkswagen" markas automašīnu. Veicot ierasto vadītāja dokumentu pārbaudi, tika konstatēts, ka automašīnas vadītājam nav likumā noteiktajā kārtībā iegūtu transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Tāpat likumsargiem radās aizdomas, ka vīrietis vada transportlīdzekli būdams alkohola reibumā. Lai izvairītos no alkohola koncentrācijas mērījuma veikšanas, 1981.gadā dzimušais vīrietis policistiem piedāvājis 20 eiro kukuli.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess. Vīrietis nogādāts medicīnas iestādē alkohola koncentrācijas noteikšanai. Ja ekspertīzes rezultātā tiks secināts, ka vīrietis vadījis automašīnu būdams alkohola reibumā, viņam draud kriminālatbildība arī par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām atrodoties alkohola reibumā.

Par kukuļu došana - Krimināllikuma 323. pants - vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu bez tiesībām un alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē - Krimināllikuma 262.panta 1.daļa - vainīgajiem paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 9.janvāris 2018 16:21
3 0 Atbildēt

Brīnumi, ka vēl neviens nav iedomājies gluži cilvēciski piedāvāt/ieliet tiem policistiem pa kādi 100ml ieraut/uzpīpēt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti