Pakaļdzīšanās Olainē: 17 gadus vecs jaunietis bēg no likumsargiem un sabojā policijas automašīnu (+ VIDEO) 16

 
Valsts Policija | 6.februāris 2018 16:34

Kādam jaunietim Olainē pagājušās brīvdienas beidzās tā īsti nemaz nesākušās. Piektdienas pusnaktī 17 gadus vecs jaunietis bez vadītāja apliecības mēģināja bēgt no policijas un nepakļāvās likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli.

Pēc spraigas pakaļdzīšanās, kuras laikā tika izdarīti arī brīdinājuma šāvieni gaisā, policistiem tomēr izdevās nepilngadīgo jaunieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī. Jaunietis par virkni pārkāpumiem tiks saukts pie administratīvās atbildības.

Pagājušajā piektdienā, 2.februārī, īsi pirms pusnakts Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu Subaru Forester, Olainē pamanīja kādu aizdomīgu Audi markas automašīnu. Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt pārbaudi, taču pēc policijas aicinājuma apturēt automašīnu, tās vadītājs nereaģēja un turpināja braukt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, likumsargi sekoja transportlīdzeklim, taču vadītājs metās bēgt, traucoties pa šoseju, Olaines ielām, kā arī daudzdzīvokļu māju iekšpagalmiem, kur kādā brīdī nesavaldīja savu spēkratu un apstājās. Pēcāk, veicot atpakaļgaitas manevru, Audi vadītājs izraisīja sadursmi ar policijas netrafarēto automašīnu Subaru un pameta notikuma vietu. Izbraucot no māju iekšpagalmiem, agresīvais Audi vadītājs, ignorējot atkārtotas likumsargu prasības apturēt transportlīdzekli, turpināja lielā ātrumā braukt pa gājēju ietvi cauri parkam.

Pēc brīža vadītājs pie dzelzceļa pārbrauktuves atkal nesavaldīja savu spēkratu un nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbraucot uz dzelzceļa sliedēm. Taču braucot atpakaļgaitā, agresīvais vadītājs atkārtoti uzbrauca policijas dienesta automašīnai, bojājot tās priekšējo daļu. Jāteic, arī šoreiz šoferis pameta notikuma vietu.

Jāpiebilst, ka pakaļdzīšanās laikā, agresīvais vadītājs tika vairākkārt brīdināts arī par šaujamieroča pielietošanu, taču šoferis ignorēja likumsargu prasības apturēt transportlīdzekli, tādēļ policisti, atrodoties ārpus apdzīvotas vietas, izdarīja brīdinājuma šāvienus gaisā.

Pēc kāda laika, atkal iebraucot māju pagalmos, likumsargiem tomēr izdevās apturēt Audi markas automašīnu un aizturēt tās vadītāju. Automašīnā atradās arī pasažieris – blakussēdētājs, kurš dzimis 2003.gadā. Kā noskaidrots, vadītājs bija kāds nepilngadīgs 2000.gadā dzimis jaunietis, kurš pēcāk tika nogādāts Olaines policijas iecirknī.

Jaunietis tiks saukts pie administratīvās atbildības par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām un bēgšanu, kā arī par divu negadījumu izraisīšanu, vadot transportlīdzekli bez vadītāja apliecības. Jāpiebilst, ka jaunieša vadītajai automašīnai nebija OCTA un tehniskā apskate.

 
Visi komentāri
 
bumeris 6.februāris 2018 17:13
10 18 Atbildēt

Es gan būtu aizbēdzis ar savu BMW 318.

Jo es esmu labi trenējies. Es ar saviem kluba biedriem bieži viens otru ķeram. Tēlojam gan policistus, gan robežsargus. Vienreiz, pie mums atbrauca viens nēģeris, tad gan mēs visi gribējām, lai viņš būtu policists.

LMT 6.februāris 2018 17:30
0 4 Atbildēt

Ko ta nedzird inteleģeto miliču runu. Puika labi brauc un nepelnīti viņam uzbruka divi tēviņi.

viencexperc 6.februāris 2018 18:36
3 1 Atbildēt

Un kas viņam būs par šito? Sabiedriskais Fuj, un mācība, ka no jekuras tādas problēmas var izšmaukt sveikā.

viencexperc 6.februāris 2018 18:37
11 1 Atbildēt

Ja policija varētu taranēt, viss beigtos daudz skaistāk un ātrāk.

ezis71 6.februāris 2018 19:21
1 1 Atbildēt

Tāpat kā ar brīdinājuma šāviņiem,varbūt viņu nemaz nebija bet patronas palika policistam īpašumā.

core 7.februāris 2018 8:38
2 0 Atbildēt

Te nu es piekrītu, šeit bija tik daudz iespēju to izdarīt nevienu citu neapdraudot.

jaaanis 7.februāris 2018 10:12
8 0 Atbildēt

Pie mums a/m dzelži ir vērtīgāki nekā iespējamo nevainīgo dzīvības, tāpēc CP "vizinās" pakaļ bēdzējam neko nedarot un vienkārši gaida kad bēdzējs nesavaldīs savu braucamo un izraisīs avāriju (ļoti iespējams, ar kādu nevainīgo) vai iebrauks strupceļā.

jaaanis 7.februāris 2018 10:16
4 0 Atbildēt

Pat raksta virsrakstā ir pateikts, ka dzelži ir svarīgāki par visu!

Tā vietā, lai rakstītu " 17 gadus vecs jaunietis bēg no likumsargiem un apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus", pie mums svarīgāk ir pateikt, ka apskādēja dzelžus!

Vernons 7.februāris 2018 10:56
3 3 Atbildēt

Puikam vismaz ir interese un motivācija! Tagad sačakarēsim arī viņam dzīvi un prātu. Aizbrauks prom arī šis. Nekas neliecina ka šajā Valstī kaut kas ietu uz labo pusi!

core 7.februāris 2018 11:50
1 0 Atbildēt

Interese uz motivācija uz ko? Un par tiem aizbraucējiem... par lielāko daļu, ne visiem protams, var teikt - labi, ka aizbrauca.

core 7.februāris 2018 11:52
0 0 Atbildēt

Un kā tad viņam tagad ir dzīve sačakarēta? Jo būs par škodu jāmaksā? Nē, protams, vajadzēja palaist vaļā, lai nākošreiz tāpat izpildās. Un ja nu viņš dzēris, vai zem vielām?

Vernons 6.februāris 2018 19:54
1 9 Atbildēt

Tā vajāšana ir jāpārtrauc! Nestājas, nu un. Auto īpašnieku būrī un vainīgais būs rokā. Kam vajag par katru cenu lai kāds nositās, vai vēl ļaunāk kādu sabrauc. Kādreiz jau tāds lēmums bija. Kas un kad atcēla?

Kanibaals 6.februāris 2018 21:03
1 0 Atbildēt

Sapņo vien. Uzņēmīgais autobusam virsū dziedāsi citu dziesmu kur CP bija agrāk. Kaut kā visiem nav tāda nepieciešamība nēsāties izaug normāli cilvēki bez nēsāšanās apkārt.

Vernons 6.februāris 2018 21:41
0 0 Atbildēt

Ir arī neizbēgamas sadursmes! Tilta nožogojums noturēja autobusu no iekrišanas Lielupē.

ak 7.februāris 2018 11:00
2 0 Atbildēt

Tas, ka apskādēja policistu auto, ir policistu neprofesionalitātes dēļ. Ja bija redzams, ka bēgošais ir maigi sakot, druksu neadekvāts, tad bija attiecīgi profesionāli jāaiztur drošā veidā. Neprata.

. 7.februāris 2018 19:31
3 0 Atbildēt

"veicot atpakaļgaitas manevru, Audi vadītājs izraisīja sadursmi ar policijas netrafarēto automašīnu"

Policista kungs, kāpēc neievērojam distancīti?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti