Valsts policija konstatējusi nelegālo "benzīntanku" Brasā 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no Facebook/Valsts.policija

Valsts Policija | 15.februāris 2018 17:13

Policija Brasā konstatējusi nelegālas degvielas uzpildes vietu; atsavināti 1000 litri dīzeļdegvielas.

Strādājot nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā, Valsts policija bija ieguvusi informāciju par nelikumīgu dīzeļdegvielas apriti Rīgā, Brasā.

Vakar, 14. februārī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas ieradās konkrētajā adresē – kāda uzņēmuma rūpnieciskajā teritorijā, lai veiktu pārbaudi. Minētajā teritorijā atradās sarkans mikroautobuss ar 1000 litriem nelegālas dīzeļdegvielas. Transportlīdzeklis bija aprīkots ar visu nepieciešamo degvielas uzpildei klientu automašīnās.

Lai gan persona, kura nodarbojās ar degvielas apriti, policistu ierašanās brīdī nebija klāt, likumsargi viņa identitāti ir noskaidrojuši. Aizdomās turētais jau iepriekš ir sodīts par analoģiskiem pārkāpumiem.

Saistībā ar notikušo pret personu uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 169./3 panta – par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēts naudas sods fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām – no 70 līdz 7100 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvadāšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Policisti ir atsavinājuši nelegālo dīzeļdegvielu un nozīmējuši tai ekspertīzi. Tāpat atsavināts transportlīdzeklis.
#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

 
Visi komentāri
 
405 15.februāris 2018 19:42
1 3 Atbildēt

Atraduši par ko lielīties, atsavinājuši soļaru ko smagie atlej atbraucot no BLR/RUS. Dažiem tā bija iespēja ieliet pilnu bāku, nevis skaitīt katru litru lejot tankā

Acīgais 22.februāris 2018 22:00
0 0 Atbildēt

405 paskaties vērīgāk baltajā kubā ir zaļā zemnieku bez akcīzes degviela. Par to jau būrī derēja iemest.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 17

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti