Ar netrafaretajiem kriminālpolicijas motocikliem varēs kontrolēt arī satiksmes noteikumu ievērošanu 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.maijs 2018 21:17

Kriminālpolicija ar iegādātajiem netrafaretajiem motocikliem varēs kontrolēt arī Ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu.

Valsts policijā (VP) šorīt apstiprināja, ka kriminālpolicijas vajadzībām ir iegādājusies netrafaretus motociklus. Netiek gan atklāts, kādu tieši kriminālpolicijas funkciju pildīšanai motocikli sagādāti, kad tie nopirkti, un cik šādu spēkratu ir likumsargu rīcībā. Tāpat netiek atklāts, kuras kriminālpolicijas struktūrvienības motociklus izmanto.

VP gan vēlāk apstiprināja, ka šo kriminālpolicijai piešķirto netrafareto motociklu galvenais uzdevums nav satiksmes kontrole, taču nepieciešamības gadījumā atsevišķās situācijās policisti var izmantot šos motociklus satiksmes kontrolei, piemēram, lai apturētu automašīnu. Motocikli ir netrafareti, taču uz tiem izvietoti gaismas signāli. Likums dod policijai tiesības iepirkt un izmantot šādus motociklus.

Jau ziņots, ka VP rīcībā ir trafareti motocikli, taču tos izmanto Ceļu policija. VP apstiprināja, ka kopš pagājušā gada augusta procesā ir iepirkums trafaretu motociklu iegādei ceļu policijas vajadzībām.

Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka līgums par motociklu piegādi Valsts policijas vajadzībām slēgts ar uzņēmumu "KS14". Kopējā līgumcena ir 265 966 eiro. "Firmas.lv" informācija liecina, ka šis uzņēmums pieder bijušajam motokrosa čempionam Kristeram Serģim. "KS14" ir "Yamaha" autorizētais dīleris.

Tāpat pagājušā gada augustā pieņemts lēmums slēgt līgumu ar uzņēmumu "Inchcape Motors Latvia" par 49 043 eiro par motociklu un motociklistu ekipējuma iegādi Valsts policijas vajadzībām.
Abos iepirkumos gan nav izskaidrots, vai iepirkti netrafareti vai trafareti motocikli.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
as 10.maijs 2018 9:44
12 1 Atbildēt

Medijus es nesaprotu un arī policiju nē. Ja jau policija par mūsu naudu pērk kko, tad mums būtu tiesības zināt par cik un ko. Te zināms ir kopējais cipars, kas nepasaka neko, ne cik gab, ne kas ietilpst, ne mēŗki, neko. Medijiem ir jāparok dziļāk, publisko iepirkumu info ir pieejami iepirkumu konkursu noteikumi, līgumi, ja nav, tad tos vajag izprasīt no iestādēm, kas kko ir pirkušas un ja nedod, tad jāsūdzas KNAB. Kāda jēga, kad visi mediji atgremo Facebook autobraucēju un bmwpower diskusijās piefiksētos tematus, neparojot dziļāk un nepieliekot klāt profesionālu saturu? Hei, 3. vara, saņematies!

viencexperc 10.maijs 2018 0:16
9 2 Atbildēt

Servisā. Kur tad BMW parasti atrodas?

Dīvāna komentāri 9.maijs 2018 22:03
3 0 Atbildēt

Bet kas tad paliek ar tiem x5?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti