Pārgalvība uz ceļiem: Vidzemē palielinās ātruma pārkāpēju skaits (+ VIDEO) 13

 
iAuto | 12.jūnijs 2018 16:18

Aizvadītājos mēnešos Vidzemes reģiona pārvades apkalpojamā teritorijā likumsargi fiksējuši vairākus būtiskus ātrumpārkāpumus.

Tā, piemēram, 28.maijā, pulksten 19:45 Strenču novadā, Jercēnu pagastā, autoceļa Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža 86 kilometrā, 1984.gadā dzimis vīrietis brauca ar 210 km/h, kur atļautais braukšanas ātrums bija 90 km/h.

Minētajā gadījumā vadītājs norādījis, ka pārkāpis ātrumu, lai notestētu jaunās spēkrata riepas. Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policija biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks norāda, ka šāda rīcība ir apzināta likuma pārkāpšana: “Mani patiesi pārsteidz šādi pārkāpumi. Tā ir apzināta sevis un citu apdraudēšana un nevienā no gadījumiem neiet runa par nejaušu rīcību”.

Amatpersona piebilst, ka vadītāji ātrumu pārkāpj arī apdzīvotās vietās: “Ir sācies vasaras brīvlaiks, kurā bērni laiku pavada ārā. 18.maijā darbinieki fiksēja 117 km/h lielu braukšanas ātrumu apdzīvotā vietā. Stāsts nav par soda apmēriem, bet gan par radītajām briesmām. Ja nu uz ceļa būtu izskrējis bērns vai braucamo daļu nolēmis šķērsot velosipēdists? Pie šāda ātruma nav iespējams laicīgi noreaģēt, lai izvairītos no nelaimes, nemaz nerunājot par apstāšanos”. Jānis Lūks arī atzīst, ka likumpārkāpēju skaits šajā jomā tikai palielinās un acīmredzami šī brīža soda sankcijas nav pietiekošas, lai ierobežotu bezatbildīgo rīcību.

Māris Ozoliņš, iAuto portāla redaktors: "Paldies policija par video montāžu un uzmanības pievēršanu ātruma problēmai, taču pēdējā sižeta (0:20) policijas ekipāžas manevrs ar daļēju iebraukšanu pretējā joslā ir bīstams. Tas nu gan neveicina drošību! Turklāt šāda nepārdomāta ātruma pārkāpēju ķeršana ar "mešanu riņķi" uzreiz un nepārliecinoties par kopējo satiksmes plūsmu - biedē."

Kādas prognozes, vai šis video tiks izņemts?

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kasinsh79 12.jūnijs 2018 16:28
21 5 Atbildēt

Tas pēdējais moments, CP ar to manevru domāja to lidoni NOBREMZĒT? Purns purnā, vai?

driveris 12.jūnijs 2018 16:36
8 1 Atbildēt

Kurš teica, ka Fabija neiet? Pasties kā velk kalnā!

p.s. lielā ātrumā no šķēršļa ir daudz vieglāk izvairīties... Ir pārbaudīts uz alni, viņš vienkārši nepaspēja izskriet.

y 14.jūnijs 2018 16:12
7 0 Atbildēt

Tieši otrādāk, lai sasngietu 200+ km/h mūsdienās galīgi nav vajadzīgs normāls "higway", mūsdienu auto tomēr ir pietiekoši jaudīgi, lai to varētu izdarīt ganā ātri kaut, vai apdzenot divas fūres, jau ir ap 160-180 km/h.

Tas, ka ceļi un Latvijas "iedzīvotāji" nav piemēroti šadiem ātrumiem, tas ir skaidrs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti