Daugavpilī aptur autovadītāju, kurš atļauto braukšanas ātrumu pārsniedzis par 70 kilometriem stundā 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.jūnijs 2018 10:47

Daugavpilī policijas darbinieki apturējuši kādu 1980.gadā dzimušu automašīnas "Audi" vadītāju, kurš pilsētā traucies ar ātrumu 120 kilometri stundā, lai arī konkrētajā vietā atļautais braukšanas ātrums bija 50 kilometri stundā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Veicot ierasto ceļu satiksmes uzraudzību Daugavpils pilsētas teritorijā, patruļpolicijas ekipāža pamanīja kādu automašīnu, kas brauca ar vairāk nekā divas reizes lielāku ātrumu nekā atļauts. Likumsargi minēto transportlīdzekli apturēja un veica pārbaudi. Tika konstatēts, ka "Audi" vadītājs traucies ar ātrumu 120 kilometri stundā.

Par šādu pārkāpumu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir paredzēts naudas sods no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz 12 mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Lielākā daļa satiksmes negadījumu notiek pārsniedzot maksimāli atļauto kustības ātrumu vai nepareizās ātruma izvēles dēļ, atbilstoši ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem.

 
Visi komentāri
 
650 14.jūnijs 2018 14:14
0 0 Atbildēt

(c) ...apturēja un veica pārbaudi. Tika konstatēts, ka...

Tāda samērā Interesanta darbību secība.

viencexperc 15.jūnijs 2018 7:47
3 4 Atbildēt

Ja cilvēks brauc ar audi, tad tas nav īpašs auto cienītājs. Tāpēc palikt bez tiesībām uz gadu, tas ir sīkums.

viencexperc 15.jūnijs 2018 7:53
0 2 Atbildēt

Cita lieta - tas naudassods.

270 eiro - tas ir mēnesis audi servisos. Tāpēc nāksies maksāt pilno summu, kredītā.

Bradypus 15.jūnijs 2018 9:07
1 1 Atbildēt

Ģeniāli triviāls propagandas teikums "Lielākā daļa satiksmes negadījumu notiek pārsniedzot maksimāli atļauto kustības ātrumu vai nepareizās ātruma izvēles dēļ, atbilstoši ceļa un meteoroloģiskajiem apstākļiem." Tas jau nekas, ka netiek nodalīts, cik tad ir dēļ pārsniegta atļautā un cik dēļ "nepareizās ātruma izvēles dēļ", kas ir CP standartfrāze jebkura CSN noformēšanā. Esmu redzējis pat tādu protokolu, kur tā ir piekabināta pa galveno ceļu braucošajam, kam nedeva ceļu no sānceļa izbraukušais - viņš CP ieskatā nespēja novērst sadursmi "nepareizas ātruma izvēles dēļ".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti