Policija: Jāņu nedēļas nogale uz Latvijas autoceļiem pagaidām salīdzinoši mierīga

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 24.jūnijs 2018 18:10

Jāņu nedēļas nogale uz Latvijas autoceļiem līdz svētdienas pēcpusdienai bijusi salīdzinoši mierīga - reģistrēto ceļu satiksmes negadījumu skaits un aizturēto dzērājšoferu skaits nav lielāks kā ikdienā, aģentūrai LETA atzina Valsts policijā.

Ceļu policija masveida pārbaudēs uz autoceļiem Līgo dienā pārbaudījusi 12 982 autovadītājus. Aizturēti desmit autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, kā arī četri šoferi narkotiku iespaidā.

Arī Jāņu diena līdz pēcpusdienai bijusi salīdzinoši mierīga - līdz plkst.15 reģistrēti 15 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem neviens nav bijis ar smagām sekām. Dati par pārbaudīto autovadītāju skaitu un pieķerto dzērājšoferu skaitu būs zināmi pirmdien.

Jāņu naktī notikušo traģisko negadījumu Kocēnu novadā, kurā bojā gāja divi cilvēki, bet vēl trīs cieta, policija nesaista tieši ar Jāņu svinībām, jo to izraisījis uz ceļa izskrējis dzīvnieks.

Policija atgādina, ka autovadītāju masveida pārbaudes uz autoceļiem turpināsies līdz pirmdienas rītam. Policija pārbaudēs pievērš uzmanību tam, vai transportlīdzekļu vadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola reibumā. Tāpat policija uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu un pievērš uzmanību mazaizsargātajiem satiksmes dalībniekiem.

Kā ziņots, piektdienā pirms Līgo svētkiem Latvijā par automašīnas vadīšanu reibumā policija aizturēja 23 autovadītājus, savukārt salīdzinājumā ceturtdien par automašīnas vadīšanu reibumā policija aizturēja deviņus autovadītājus, trešdien tika pieķerti četri šādi braucēji, bet otrdien policija aizturēja astoņus dzērājšoferus.

Kopumā Līgo dienā un Jāņu naktī Latvijā reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros divi cilvēki gājuši bojā, bet vēl 21 cietis. Avārijā Jāņu naktī uz Valmieras šosejas Kocēnu novada Rubenē divi cilvēki gājuši bojā, trīs guvuši traumas. aktī īsi pirms plkst.1 vieglās automašīnas "Volvo" priekšā izskrējis alnis. Pēc sadursmes ar dzīvnieku automašīna ieslīdēja pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar kravas automašīnu DAF. Negadījumā gāja bojā 1974.gadā dzimusi sieviete un 2002.gadā dzimusi jauniete. Ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts 2006.gadā dzimis jaunietis, 1974.gadā dzimusi sievieti, 1968.gadā dzimis vīrietis. Gan bojā gājušie, gan cietuši bijuši automašīnā "Volvo".

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti