Salīdzinot ar pagājušo gadu, Jāņu nedēļas nogalē pie stūres alkohola reibumā sēdušies vairāk cilvēku 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 25.jūnijs 2018 8:27

Salīdzinot ar pagājušo gadu, Jāņu nedēļas nogalē pie stūres alkohola reibumā sēdušies vairāk cilvēku, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis stāstīja, ka šogad svētku dienās aizturēti 66 autovadītāji, kas sēdušies pie stūres alkohola reibumā, lai gan pagājušajā gadā par šādu rīcību bija aizturēti 60 šoferi. Viņš piebilda, ka vislielākais autovadītāju skaits - 33 autovadītāji, tika aizturēti aizvadītajā diennaktī.

"Diemžēl nākas secināt, ka arvien ir sastopami cilvēki, kuri pret noteiktajām prasībām izturas bezatbildīgi," secināja Krapsis.

Jau ziņots, ka Jāņu nedēļas nogale uz Latvijas autoceļiem līdz svētdienas pēcpusdienai bijusi salīdzinoši mierīga - reģistrēto ceļu satiksmes negadījumu skaits un aizturēto dzērājšoferu skaits nav lielāks kā ikdienā, aģentūrai LETA atzina Valsts policijā.

Ceļu policija masveida pārbaudēs uz autoceļiem Līgo dienā pārbaudījusi 12 982 autovadītājus. Aizturēti desmit autovadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, kā arī četri šoferi narkotiku iespaidā.

Arī Jāņu diena līdz pēcpusdienai bijusi salīdzinoši mierīga - līdz plkst.15 reģistrēti 15 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem neviens nav bijis ar smagām sekām.

Jāņu naktī notikušo traģisko negadījumu Kocēnu novadā, kurā bojā gāja divi cilvēki, bet vēl trīs cieta, policija nesaista tieši ar Jāņu svinībām, jo to izraisījis uz ceļa izskrējis dzīvnieks.

Kā ziņots, piektdienā pirms Līgo svētkiem Latvijā par automašīnas vadīšanu reibumā policija aizturēja 23 autovadītājus, savukārt salīdzinājumā ceturtdien par automašīnas vadīšanu reibumā policija aizturēja deviņus autovadītājus, trešdien tika pieķerti četri šādi braucēji, bet otrdien policija aizturēja astoņus dzērājšoferus.
Kopumā Līgo dienā un Jāņu naktī Latvijā reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros divi cilvēki gājuši bojā, bet vēl 21 cietis.

Avārijā Jāņu naktī uz Valmieras šosejas Kocēnu novada Rubenē divi cilvēki gājuši bojā, trīs guvuši traumas. Naktī īsi pirms plkst.1 vieglās automašīnas "Volvo" priekšā izskrējis alnis. Pēc sadursmes ar dzīvnieku automašīna ieslīdēja pretējā braukšanas joslā, kur sadūrās ar kravas automašīnu DAF. Negadījumā gāja bojā 1974.gadā dzimusi sieviete un 2002.gadā dzimusi jauniete. Ar dažādām traumām slimnīcā nogādāts 2006.gadā dzimis jaunietis, 1974.gadā dzimusi sievieti, 1968.gadā dzimis vīrietis. Gan bojā gājušie, gan cietuši bijuši automašīnā "Volvo".

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 25.jūnijs 2018 10:14
3 5 Atbildēt

Statistika bēdīga! Krapsim vajadzētu atkāpties no amata!

iciks 25.jūnijs 2018 12:32
3 0 Atbildēt

Šādiem salīdzinājumiem gan derētu vēl otrs salīdzināmais lielums - cik tad ir veikto pārbaužu?

Varbūt pērn veica pārbaudes par 3000 cilvēkiem mazāk un tāpēc arī mazāk iereibušo.

TML 25.jūnijs 2018 11:30
2 1 Atbildēt

tieši otrādi - jāpalielina alga, tad visa struktūra sāks strādāt labāk

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti