TA nakts pasākumā Liepājā pārbaudīti 200 auto; defekti atklāti 73% transportlīdzekļu 5

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 20.augusts 2018 13:52

Liepājā ar lielu autovadītāju interesi aizvadīta Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) organizētā "Tehniskās apskates nakts", kurā kopā tika pārbaudīti 200 transportlīdzekļi.

Liepājā šogad bija otrā tehniskās apskates stacija, kurā notika ikgadējais pasākums "Tehniskās apskates nakts". Iepriekš 2014.gadā Liepājā bezmaksas diagnostika tika veikta 163 auto.

Kā atzina vairāki pasākuma apmeklētāji, viņi uzticas CSDD veiktajam transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa vērtējumam - tas ir objektīvs un atspoguļo auto reālo tehnisko stāvokli. Savukārt 34 spēkratu īpašnieki, pēc pozitīvas diagnostikas un pēc maksājumu veikšanas, šo pasākumu izmantoja, lai saņemtu  tehniskās apskates uzlīmes.   

Vecākais auto Liepājā bija 1985.gada Ford Sierra, savukārt jaunākais auto – 2017.gadā ražots Audi markas auto; auto vidējais vecums - 15 gadi. Speciālisti atklāja būtiskus bojājumus 73% transportlīdzekļu. Visbiežāk tie bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām.

Vienlaikus ar auto diagnostiku, pasākuma apmeklētāji Liepājas CSDD nodaļā varēja iepazīties ar  kampaņas "Mēs par drošu auto!" ceļojošo foto izstādi "Baisā realitāte uz ceļa", kas vienaldzīgu neatstāj nevienu. Saplēstas riepas un pilnībā nodiluši protektori, izrūsējuši caurumi auto virsbūvē un detaļās, ar koka tapām aizdarinātas bākas – tā ir realitāte, kas ik dienu paveras tehniskajā apskatē, kā arī uz ceļiem veiktajās automobiļu kontrolēs.

Nākamais "Tehniskās apskates nakts" pasākums notiks Rīgā (26.augustā), savukārt noslēgsies Jelgavas jaunuzceltajā tehniskās apskates stacijā (22.septembrī).

CSDD pasākumā "Tehniskās apskates nakts" jau septīto gadu autovadītājiem piedāvā bez maksas pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli, kā arī pievērst uzmanību tā nozīmei ceļu satiksmē ikdienā.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
6810 20.augusts 2018 15:09
4 0 Atbildēt

Gribētos zināt konkrēti,cik no visiem izbrāķētajiem ir ar bremžu defektiem,cik ar riepu,apgaismes iekārtu defektiem.Tad šis raksts būtu konkrētāks,bet ne tāda vispārība,ka mums viss slikti.

N 20.augusts 2018 19:55
3 0 Atbildēt

Vērtējums 2 ?

Vai pie defektētiem pieskaita arī tos kam vērtējums 1 ?

arko2 21.augusts 2018 10:50
1 0 Atbildēt

Tak šļupstiņa kantoris tagad mēģinās maksimāli rādīt cik viss slikti lai aizstāvētu sevi kā vienīgos apskates veicējus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti